21 Οκτ 2008

Σκόρπιες σκέψεις εν μέσω αδικαιολόγητης απεργίας των ΜΜΕ

  1. Τον τελευταίο καιρό οι απεργίες στο χώρο των συμβατικών ΜΜΕ είναι πραγματικά αν όχι ύποπτες, τουλάχιστον ανεξήγητες. Γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ τι νόημα έχει - έτσι ξαφνικά - απεργία για τον ασφαλιστικό νόμο τώρα! Απορώ δε πως συμβαίνει όλες οι τελευταίες απεργίες της ΕΣΗΕΑ να γίνονται σε στιγμές δύσκολες για την κυβέρνηση, ωφελώντας την έτσι σημαντικά.
  2. Αλήθεια πιστεύει κανείς αφελής ότι θα υπάρξει Νεοδημοκράτης Βουλευτής που θα ψηφίσει υπέρ της Προανακριτικής? Αν δεν κάνω λάθος , μια τέτοια στάση ουσιαστικά ρίχνει την κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές ΜΕ ΛΙΣΤΑ. Ποιος βουλευτής θα τολμήσει να αυτοκτονήσει? Θα μου πείτε "η ψηφοφορία είναι μυστική" . Χμμμ... με την Φεβρωνία παρούσα.... πολύ αμφιβάλλω.
  3. Πως το είπε αυτό το καλό ο Εφραίμ ? "Είναι διατεθειμένος να επιστρέψει το Ολυμπιακό Ακίνητο , αν δοθούν τα 45 εκ. ευρώ στον αγοραστή!" Να δοθούν? Από ποιόν να δοθούν? Μήπως δεν κατάλαβα καλά? Μήπως ψάχνει για τελείως μακάκες? Αυτός δεν τα πήρε τα 45 εκ? Και πήρε τόσα?
  4. Προτείνω να καθιερωθεί από το περιοδικό STATUS στα βραβεία "Οι Έλληνες της χρονιάς" και το βραβείο του "Μάγειρα της χρονιάς" ! Δεν ξέρω αν υποψήφιοι πρέπει να είναι ο Μαμαλάκης και ο Σταρόβας , αλλά το βραβείο πρέπει να το στείλουν από τώρα στο σπίτι του Πρετεντέρη. Η χτεσινή μεταμεσονύκτια "συνταγή" του για το πως παίρνουμε μια δημοσκόπηση και την κάνουμε "με τα κρεμμυδάκια στιφάδο στο φούρνο" είναι αναμφισβήτητα η συνταγή της χρονιάς! Ευφημος μνεία πρέπει να δοθεί και στον "έχοντα την επιστημονική ευθύνη" (κατά δήλωση του) μαιτρ Τάκη Θεοδωρικάκο!
  5. Και ενώ τα συμβατικά ΜΜΕ απεργούν, τα "Νέα Μέσα" (κακή μετάφραση του social media) ταλαιπωρούνται από τα "Παναγιωταρέικης έμπνευσης συνέδρια"! Είχα κακό προαίσθημα και τόγραψα χθες, αλλά παρακολουθώντας λίγο από τα δυο πρώτα πάνελ, διαπίστωσα ότι είμαι πολύ αφελής! Δεν θα πω ότι επιβεβαιώθηκα πλήρως για τον άστοχο, έως πονηρό, τίτλο του συνεδρίου! Δεν θα αναφέρω τα αμέτρητα "μαργαριτάρια" που ακούστηκαν, κύρια από τους ανεπαρκείς για το συγκεκριμένο θέμα συντονιστές (αν και στη πλειοψηφία τους καθηγητές πανεπιστημίου). Δεν θα πω για την απαξίωση του διαλόγου με το κοινό. Για τον θρόνο της Παναγιωταρέα. Αυτά και πολλά άλλα τα περιγράφει σήμερα εξαιρετικά ο Argos που ήταν και εκεί. Θα πω μόνο πως είναι κρίμα για ένα Πανεπιστήμιο και μια Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ να διοργανώνει άκαιρα και άστοχα μια τόσο χαμηλού επιπέδου εκδήλωση και να φέρνει ανθρώπους σαν τον Gillmor σε τόσο αμήχανη θέση. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η πρόθεση ήταν να ενισχυθεί ο ρόλος των social media στην ελληνική κοινωνία. Ακόμη κι αν ήταν, μάλλον το αντίθετο επετεύχθη. Από την άλλη πρέπει να συγχαρώ την αγωνιώδη προσπάθεια των φοιτητών - διοργανωτών να ξεπεράσουν, χωρίς επιτυχία πάντα, τεχνικά και άλλα προβλήματα και την ψυχραιμία τους στο άκουσμα απίστευτων σχολίων από πλευράς Παναγιωταρέα. Να πω επίσης ότι οι αξιόλογες παρουσίες όπως του Αστέρη και του E-Lawyer μάλλον χάθηκαν μέσα στο γενικό μπάχαλο! Και φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι θα πει "συμμετοχική δημοσιογραφία"! Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: