12 Νοε 2008

Κεριά και λιβάνια ....


... μας προτείνει η διορισμένη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. για τα επόμενα 6 χρόνια. Σε δύσκολους καιρούς για κάθε πολίτη, η κυβερνητική διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού δήθεν θα αναπτύξει επενδυτικό πρόγραμμα, γιαυτό απαιτεί αυξήσεις στην τιμή της κατανάλωσης. Βέβαια δε μας λέει τι είδους επενδυτικά προγράμματα θα αναπτύξει. Γιατί αν είναι σαν αυτά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου αγοράζει 0,85€ την kwώρα και την πουλάει 0,45€, τότε πρόκειται για χροντρό ανέκδοτο. Όπως ανέκδοτο είναι και η δήθεν αντίδραση της κυβέρνησης στις προθέσεις της διορισμένης από αυτήν διοίκησης.

Ο Ρουσσόπουλος μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά η επικοινωνιακή μεθοδολογία Ρουσσόπουλου ζει και βασιλεύει!

2 σχόλια:

ikor είπε...

Κρύβονται πίσω από τον Διοικητή της ΔΕΗ και μεταφέρουν στους καταναλωτές την αποτυχία τους!

Αντί γι' αυτό, ας μας εξηγήσουν πώς έκαναν μέσα σε 4,5 μόλις χρόνια ζημιογόνα τη ΔΕΗ;

Και ποιο γεγονός ευθυνόταν σταθερά για την αλλαγή διοικητή της ΔΕΗ τα τελευταία 4,5 χρόνια;

Unknown είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 20/10/2008

Προς τους φίλους καταναλωτές

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Φίλοι καταναλωτές,

Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που καταθέσαμε κατά παντός υπευθύνου και του εξώδικου που αποστείλαμε κατά της Διοίκησης της ΔΕΗ προχωρήσαμε σήμερα στην κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ , όχι γιατί ζητούμε αυξήσεις ή την ικανοποίηση κάποιου κλαδικού αιτήματος αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνειδητή προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ με τελικό στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πιο κερδοφόρων κομματιών της.

Με λίγα λόγια ...

Φίλοι καταναλωτές ,

Εάν η Κυβέρνηση δεν άνοιγε τον δρόμο για την ληστεία της ΔΕΗ και η Διοίκηση δεν το ανεχόταν, δεν θα χρειαζόταν να πληρώσετε αυτές τις πρωτοφανείς αυξήσεις 23, 4 % μέσα σε 22 μήνες!!

Φίλε καταναλωτή ,

NA ΠΩΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ...

* Για χατίρι των κρατικοδίαιτων ιδιωτών υποχρεώνουν την ΔΕΗ ΑΕ παρότι είναι φθηνότερη να μην πουλά ένα μέρος της ενέργειας της στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για να πωλούν οι ακριβότεροι ιδιώτες ζημιούμενη έτσι, εκατοντάδες εκατ. ευρώ κάθε χρόνο!

* Αναγκάζουν την ΔΕΗ να τροφοδοτεί με ρεύμα ακόμα και όσους βιομηχάνους κατέχουν (πέρα από τα εργοστάσια τους που παράγουν ένα Χ προϊόν) επιπροσθέτως και μονάδες παραγωγής ρεύματος. Την βάζουν να τους πουλά ρεύμα φθηνά για την λειτουργία των εργοστάσιων τους και δίνουν την δυνατότητα στους κυρίους αυτούς να πουλούν το ρεύμα που παράγουν ακριβά στο Χρηματιστήριο Ενέργειας κερδίζοντας εκατ. ευρώ από το οποίο (Χρηματιστήριο) θέλει δεν θέλει η ΔΕΗ βάση νόμου είναι αναγκασμένη να αγοράζει για να τους τροφοδοτεί!

* Υποχρεώνουν την ΔΕΗ να δουλεύει για τους βιομηχάνους αναγκάζοντάς την να τους δίνει το ρεύμα χαμηλότερα από ότι της κοστίζει, (είτε να το παράξει , είτε να το αγοράζει από τρίτους). Έτσι η ΔΕΗ καταστρέφεται :

-> 129 εκατ € έχασε η ΔΕΗ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2008 από αυτό το γεγονός . Με λίγα λόγια βάζουν την ΔΕΗ να επιδοτεί τα κέρδη 30 βιομηχανιών !

* Εμποδίζουν τη ΔΕΗ να κατασκευάσει μονάδες για να τις φτιάξουν υποτίθεται οι ιδιώτες και έτσι την υποχρεώνουν μια και την έχουν αναγκάσει να τροφοδοτεί με ρεύμα όποιον της το ζητήσει, να αγοράζει κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ ρεύμα από το εξωτερικό και το χρηματιστήριο ενέργειας που πουλάνε και κερδίζουν οι ιδιώτες εισαγωγείς και ανταγωνιστές της δαπανώντας έτσι τεράστια ποσά!



* Εμποδίζουν τη ΔΕΗ να αντικαταστήσει γρήγορα τις παλιές της μονάδες προκειμένου να προηγηθούν οι ιδιώτες με νέες μονάδες και να είναι ήσυχοι. Η συνειδητή καθυστέρηση αντικατάστασης των παλαιών μονάδων της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την υποχρέωση να τροφοδοτεί με ρεύμα όποιον της το ζητήσει, την αναγκάζει να λειτουργεί μονάδες από τις οποίες ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατ. ευρώ κάθε χρόνο !!



* Το κράτος υποχρεώνει τη ΔΕΗ να παρέχει Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και ενώ δεσμεύτηκε ότι θα της αποδίδει το κόστος δεν της δίνει ούτε ευρώ!

-> 2,5 δις € χρωστάει από τις υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος και τις ανενεργές επενδύσεις! Παρά ταύτα κωφεύει! Επιπροσθέτως, είναι και από τους χειρότερους κακοπληρωτές. Μόνο το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ χρωστάει 30 εκ. €!

-> Φίλε καταναλωτή,



Το κλέψιμο της ΔΕΗ, για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες το πληρώνεις εσύ. Μην αφήνεις να σε βάζουν να πληρώνεις το μάρμαρο.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ σου απλώνουμε το χέρι και σου ζητάμε να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για να σώσουμε την Επιχείρηση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, την Επιχείρηση του ελληνικού λαού από τους «νταβατζήδες» της ενέργειας.



ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.



Για την αντιγραφή
Πολίτου Νανή
Αντιπρόεδρος ΕΔΟΠ-ΔΕΗ (Μέλος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας








_