28 Νοε 2008

Η λαϊκή συμμετοχή κατά το Δήμαρχο Ναυπλίου !

Ναύπλιο ... το σωτήριον έτος 2008!
Λευκάκια ... τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Ναυπλίου από εφαρμογής του Καποδίστρια Ι! Πέντε χιλιόμετρα έξω από την πόλη μια περιοχή αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και φυσικά χωρίς σχέδιο. Κτήματα με πορτοκαλιές χάνονται και στη θέση τους εμφανίζεται η σύγχρονη "καλλιέργεια" των ...μαιζονετών. Οι ανάγκες σε υποδομές φυσικά τεράστιες και ο Δήμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα πολλά και σύνθετα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την οικιστική έκρηξη. Φως, ύδρευση, αποχέτευση, επικοινωνίες είναι σε πρώτη προτεραιότητα!

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, Δευτέρα 10.11.08!
Θέμα : Επέκταση δικτύου δημοτικού φωτισμού στο Τ.Δ Λευκακίων, στην περιοχή Καμάρι –Ρουμελιώτη. Δαπάνη : 33.815 €!

Αν κάποιος ακούσει ή διαβάσει αυτή την είδηση, έτσι μεμονωμένα, θα πει φυσικά "μπράβο στο Δήμαρχο" που φροντίζει και την τελευταία "γωνία" του Δήμου του! Αν όμως ψάξει λίγο τις λεπτομέρειες, μάλλον θα βγει από τα ρούχα του, ειδικά σήμερα σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Δείτε αυτή τη φωτογραφία! Φαντάζομαι όλοι διακρίνετε μια μονοκατοικία στα στάδιο της ολοκλήρωσης. Διακρίνετε επίσης ότι μάλλον πρόκειται για κατοικία εκτός σχεδίου. Είναι όντως! Όπως και ο χωματόδρομος που φτάνει έως εκεί! Να προσθέσω για την πληροφόρηση σας ότι στο ίδιο σημείο πρόκειται να κατασκευαστούν άλλες δυο τουλάχιστον ίδιες κατοικίες σύγχρονης κατασκευής με πισίνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν της πόλης, ύστερα από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Λευκακίων, αποφάσισε να πληρώσει 33.815 € για να πάει δημοτικό φωτισμό στο σημείο εκείνο! Έτσι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας αποκτά αυτομάτως και χωρίς κανένα έξοδο πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε ο ίδιος να πληρώσει το παραπάνω κόστος στη ΔΕΗ!

Η υπόθεση έχει και ολίγον ...σασπένς! Στην αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος υπεραμύνεται της λαϊκής συμμετοχής (sic) και υπερασπίζεται την απόφαση της τοπικής κοινωνίας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η αίτηση του Δήμου για επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στη ΔΕΗ έχει προηγηθεί της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μέχρι σήμερα για οποιοδήποτε άλλο θέμα του χωριού! Ούτε αυτή, ούτε την προηγούμενη τετραετία!

Στο χωριό οι φήμες στην πλατεία λένε πως πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει ο βουλευτής της ΝΔ, γνωστός λαϊκιστής των πρωινάδικων της τηλεόρασης και η υποχρέωση του "ανεξάρτητου" δημάρχου απέναντι του! Οι κάτοικοι θεωρούν πρόκληση το συγκεκριμένο γεγονός, όταν μέσα στο ίδιο χωριό υπάρχουν γειτονιές βυθισμένες στο σκοτάδι και χίλια άλλα προβλήματα προς επίλυση.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου η πλειοψηφία αποφάσισε αύξηση των δημοτικών τελών για το 2009 κατά 3,2%! Το συνολικό όφελος του Δήμου σε έσοδα από αυτή την αύξηση υπολογίζεται σε 40.000 € ! Τώρα πια θα είναι μόνο 6.185€!

Τα σχόλια δικά σας! Εγώ έχω μείνει ...άφωνος πια!

Το μόνο που μου περνάει από το μυαλό είναι πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γινόταν ένα τοπικό δημοψήφισμα στην πλατεία του χωριού την Κυριακή το πρωί ...έστω και άτυπο! Για να δούμε τι λένε οι πολίτες .

Update 4.12.08! Ορίστε και η μακέτα του κατασκευαστή. Τρεις βιλάρες με πισίνες ... ε αξίζουν τέτοια δαπάνη ! Δεν νομίζετε?

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με βάζεις σε ιδέες Stefan... να πάω εδώ στο δημαρχείο της περιοχής μου και να τους ρωτήσω τι στο καλό τα κάνουν τα δημοτικά τέλη και είναι οι δρόμοι ακόμη σε αυτά τα κακά χάλια. Γεμάτοι λακκούβες και μπαλώματα είναι. Καλά, για τα ανισόπεδα καπάκια ούτε λόγος...

Orestis είπε...

Και αυτοί θα σε χτυπήσουν φιλικά στον ώμο, θα γελάσουν, θα σου πουν τι αστείος που είσαι και πώς τα λες έτσι βρε καλαμπουρτζή και θα γυρίσουν την πλάτη και θα φύγουν... στην καλύτερη, στη χειρότερη απλά θα σε γράψουν. Εκτός βέβαια και αν έχεις καμιά τοπική εφημερίδα ή κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Μην το βλέπεις τόσο απαισιόδοξα φίλε Oresti. Να, για παράδειγμα, σε ερώτηση που είχα κάνει πριν λίγες ημέρες στο λογιστήριο του κράτους, έλαβα χθες απάντηση.

Orestis είπε...

Καλό είναι να αλλάζουν σιγά σιγά τα πράγματα και να τα αναφέρουμε κιόλας για να μην μας τρώει η μιζέρια στη μπλογκόσφαιρα.
Περιμένω όμως και την εξέλιξη με το δήμο γιατί έχει και μια παράδοση με τα αυθαίρετα (βλέπε Μ. Κυριακού).