24 Νοε 2008

Δικαίωση του didyma.gr από το Συνήγορο του Πολίτη

Ήμουν από τους πρώτους που είχα αναδείξει το θέμα του didyma.gr και της αντιπαράθεσης του με το Δήμο Κρανιδίου. Προσπάθησα μέσα από το ιστολόγιο μου να ενημερώσω την διαδικτυακή κοινότητα για μια, επικίνδυνη κατά τη γνώμη μου, περίπτωση περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο, η οποία αν προχωρούσε, θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο για ιστολόγια και ιστοσελίδες τοπικών κοινωνιών.

Ήρθα προσωπικά σε επαφή με τον κ. Μπροδήμα και συζητήσαμε τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος. Του συνέστησα την νομική συνδρομή του Β.Σωτηρόπουλου, γνωστού διαδικτυακά και ως E-lawyer. Η συνδρομή του ήταν καταλυτική και η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, αποτέλεσμα αυτής της συνδρομής, δικαιώνει απόλυτα τον κ.Μπροδήμα.

Μια μικρή νίκη στο μεγάλο αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, που πρέπει να την κρατήσουμε.

1 σχόλιο:

e-Lawyer είπε...

Πράγματι είναι μια μικρή νίκη αυτή, γιατί υπενθυμίζει ότι οι "Κανονισμοί" δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται ερήμην των ατομικών δικαιωμάτων.
Θα άξιζε μεγαλύτερη ενεργοποίηση των bloggers όταν παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα. Μια τέτοια περίπτωση είναι λ.χ. η ακρόαση της Τετάρτης στην ΕΕΤΤ, όπου ο υπουργός εσωτερικών παρεμβαίνει για να πάρει ένα όνομα χώρου από το ΠΑΣΟΚ. Έχει ζητηθεί να γίνει ανοικτά η διαδικασία και να παρευρεθούν bloggers για να την καλύψουν. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν εκτός από το πολιτικό κόμμα θα υπάρξει κάποιος σχολιασμός στην blogoσφαιρα σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία.