10 Δεκ 2008

Η δεξιά παραμένει αντιδραστική, ανίκανη και επικίνδυνη σε κάθε εποχή!

«A man stands in front of riot policemen during a demonstration
in Athens December 9, 2008. Hundreds of protesters
threw stones and bottles at lines of riot police outside the Greek
parliament on Tuesday, in a fourth day of anti-government clashes
triggered by police killing a teenager. REUTERS/John Kolesidis (GREECE)»


"Μέτωπο κατά της τρομοκρατίας" έλεγε ο G.W. Bush μετά την 11/9! "Μέτωπο κατά της βίας" ήθελε χθες ο "ακατάλληλος" και καλούσε πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό είχε να πει μόνο! Λες και δεν κυβερνάει αυτός αλλά άλλοι (το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις προφανώς).

"Δεν ήταν κρατική καταστολή" η δολοφονία του Αλέξη λένε κάποιοι. "Απλά μια εγκληματική πράξη"! Λες και δεν ήταν ειδικός φρουρός, από αυτούς που περιπολούν, σαν σε εποχή στρατιωτικού νόμου, με εντολή του ΥΠΕΣ στα Εξάρχεια εδώ και ενάμιση χρόνο, ο δολοφόνος. Ο "ράμπο των εξαρχείων" όπως τον έλεγαν! Λες και δεν έχουν μετατρέψει αυτοί , με κυβερνητική εντολή τα Εξάρχεια" σε γκέτο.

"Δεν μπορούν να έχουν σχέση αυτά που ακολούθησαν με αυτό καθ' αυτό το γεγονός", λένε πολλοί. Ούτε αυτά που θα ακολουθήσουν θα έχουν σχέση , λέω εγώ! Γιατί ακόμη δεν είδαμε τίποτα! Ξεχνάνε κάποιοι ότι οι φοιτητές και οι μαθητές είναι στους δρόμους τρία χρόνια τώρα! Ξεχνάνε πως αυτή η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το μέλλον τους από μια ευχάριστη περιπέτεια γνώσης σε έναν εφιάλτη επιβίωσης! Γιατί ακόμη κανείς, μα κανείς, δεν έχει καταλάβει την κρίση που βιώνουμε, ούτε η κυβέρνηση που φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μάλλον εξεπλάγησαν από τις αντιδράσεις!

Φωνάζω εδώ και καιρό! Η αγανάκτηση των πολιτών δεν έχει σχέση με Βατοπέδια και σκάνδαλα, ούτε με αστυνομικούς τσαμπουκάδες και τηλεοπτικού τύπου ρεάλιτυ. Οι πολίτες αντιδρούν πολιτικά στην επερχόμενη οικονομική λαίλαπα, που αυτοί βιώνουν σιγά σιγά στην τσέπη τους, αλλά οι πολιτικοί δεν ασχολούνται! Και ακόμη είμαστε στα... προκαταρτικά!

Και βέβαια όταν ο πρωθυπουργός της χώρας το μόνο που έχει να πει στον ελληνικό λαό είναι πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν τα τελευταία γεγονότα αποφεύγοντας για πολλοστή φορά να αναλάβει τις δεδομένες ευθύνες του και όταν ο αρμόδιος υπουργός εκτός τόπου και χρόνου διαχωρίζει εικόνα και πραγματικότητα καλώντας μας να απευθυνθούμε στους κουκουλοφόρους για να μάθουμε τις πραγματικές τους προθέσεις, τότε οι διαπιστώσεις περιττεύουν. Μα πως θα προτείνουν λύσεις στα προβλήματα αυτοί που τα δημιούργησαν, κατόπιν τα επέτειναν και έπειτα τα παγίωσαν ενώ οι ίδιοι αποτελούν μέρος του προβλήματος και μόνο;

Ούτε τα «χαϊδέματα» των αριστερών της δεκανικιών που βλέπουν ευθύνες σε όμορους χώρους, αλλά δεν έχουν δημοσίως να καταλογίσουν στην κυβέρνηση τα προφανή, δεν είναι ικανά να την σώσουν.

Είχα όλη την καλή διάθεση να πιστεύω πως μια συντηρητική κυβέρνηση του 21ου αιώνα θα είχε μάθει από λάθη του παρελθόντος και θα ήταν στοιχειωδώς ... δημοκρατικοφανής! Δυστυχώς ήμουν αφελής! Η δεξιά παραμένει αντιδραστική, ανίκανη και επομένως εξαιρετικά επικίνδυνη σε κάθε εποχή!

Επʼ ευκαιρία, μήπως θα έπρεπε να εστιάσουμε περισσότερο στη διεθνή απαξίωση της χώρας σε μία κρίσιμη συγκυρία τόσο σε παγκόσμιο όσο και περιφερειακό επίπεδο και μάλιστα με ανοιχτά τα εθνικά μας θέματα;

Στη φωτογραφία ο Αντώνης Καρράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: