4 Δεκ 2008

Πολιτική (Χο)λέρα ...


Ένας οδοκαθαριστής, ΑΜΕΑ, ο Θανάσης, φροντίζει - ίσως και με το παραπάνω - για την καθαριότητα μιας γειτονιάς της Κορίνθου. Ένας αντιδήμαρχος βάζει φαρδιά πλατιά την στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου στο έγγραφο που έχει ετοιμαστεί, για να το χρησιμοποιεί ο Θανάσης στις γειτονιές για τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όταν το ΄'έξοχο" έγγραφο" κάνει την εμφάνιση του στον τύπο και το διαδίκτυο, αναδεικνύοντας απλά το "φαιδρό" του πράγματος, ο Δήμαρχος ασχολείται αμέσως με το θέμα! Και τι κάνει? Παραπέμπει στο πειθαρχικό τον οδοκαθαριστή, γιατί λέει "πήρε αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς να ρωτήσει κανέναν"!

Αδυνατώ να το πιστέψω! Αλλά κι αν, μια στο εκατομμύριο είναι έτσι, πολύ ελεύθερα δεν κυκλοφορούν στρογγυλές σφραγίδες στην Κόρινθο κύριε Αντιδήμαρχε? Και τέλος πάντων , δεν είναι εξαιρετικά ρατσιστικό να επιρρίπτουμε ευθύνες σε έναν οδοκαθαριστή για τη δική μας ανεπάρκεια?

Αναφέροντας κατ ' αρχήν απλά το γεγονός, προσυπογράφω το εξής σχόλιο:

" Για να μην υπάρχει χολέρα, χρειάζεται νερό, πολιτική λεβεντιά και ... Θανάσης. "

1 σχόλιο:

Raindog είπε...

Γεια σου Στέφανε. Το σωστό λινκ είναι

http://agios-georgios.blogspot.com/2008/12/blog-post_6012.html

Να μην την πληρώσει ο ανθρωπάκος για την ανικανότητα να διαχειριστούν βασικά προβλήματα μιας πόλης (σκουπίδια, δρόμοι, πεζοδρόμια, νερό) οι προύχοντες της Κορίνθου (και σχεδόν κάθε ελληνικής επαρχιακής πόλης ή κωμόπολης).

Τόσα ήξερε τόσα έκανε ο άνθρωπος. Και μάλιστα, από ότι φαίνεται στη δουλειά του έδειχνε τουλάχιστον υπερβάλλοντα ζήλο (για να μην πω τίποτε άλλο).

Η έκδοση ενός τέτοιου σημειώματος πιο καλαίσθητου και πιο σωστού συντακτικά και ορθογραφικά θα έπρεπε να ήταν δουλειά ενός ενημερωμένου και εκπαιδευμένου διοικητικού προσωπικού που θα επόπτευε επαρκώς ο πολιτικός υπεύθυνος (ο εκλεγμένος -και επιλεγμένος από το δήμαρχο- αντιδήμαρχος καθαριότητας στη συγκεκριμένη περίπτωση) ο οποίος τουλάχιστον θα έπρεπε να ήξερε να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρο.

Τώρα εμένα πώς μου έχει έρθει και ταυτοποιώ το πρόσωπο του συγκεκριμένου αντιδημάρχου με το πρόσωπο ενός λαύρου ΟΝΝΕΔίτη μαθητή εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 80, δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος (μάλλον όμως όχι). Και, αν είναι έτσι, τι θέλει η αλεπού στο παζάρι... του Πασόκου δημάρχου Κορίνθου; Τόσο πολύ λοιπόν ήρθαν τα πάνω κάτω στη διάρκεια αυτών των δεκαετιών;