8 Ιαν 2009

Προσωπικά Δεδομένα : Το δώρο του Αλογοσκούφη στους "κολλητούς"

Μπορεί ο Αλογοσκούφης να μας ...κούνησε μαντήλι και έτσι τώρα επιτέλους μετά από 5 χρόνια να "πλασάρουμε" ένα πιο ... σικάτο όνομα για υπουργό οικονομίας στους διεθνείς οργανισμούς - αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα από αυτόν τον ανασχηματισμό - αλλά τα έργα και οι ημέρες του θα μας κυνηγάνε χρόνια.

Για ένα από αυτά, ασήμαντο για πολλούς, εξαιρετικά σημαντικό για μένα και θεωρώ για κάθε ενεργό πολίτη, ενημερώθηκα σήμερα. Πρόκειται για το περίφημο θέμα του ΕΤΑΚ (Ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας) και τον τρόπο αποστολής των ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες που επέλεξε το ΥΠΕΘΟ. Αντιγράφω από το μαιλ που πήρα. το οποίο δυστυχώς ήταν σε κεφαλαία :

" ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ (ΑΦΜ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ,ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΕΚΝΩΝ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε9 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (σ.σ. INF του κ.Νικολάου Λύκου και First Data του κ.Ανδρέα Δρυμιώτη) ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Τ.ΑΚ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ... ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ. .."
Μετά από αυτό απορεί κανείς ακόμη γιατί δεν σταματάει να κτυπάει πρωι- μεσημερι- βράδυ το τηλεφωνο στο σπίτι, στη δουλειά και τελευταία και το κινητό από "εταιρείες" που προσφέρουν απλόχερα δάνεια, κάρτες, κινητά κλπ?

Το θέμα προσωπικά το θεωρώ το ίδιο σκανδαλώδες με το Βατοπαίδι. Έχω και παλιότερα γράψει για το θέμα κύρια των δεδομένων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του καθενός μας, που έναντι αντιτίμου βρίσκονται στο τραπέζι κάθε εταιρείας, αλλά και πολιτικού υποψηφίου. Τώρα όμως το πράγμα χόντρυνε πολύ. Μιλάμε για περιουσιακά στοιχεία και άλλα δεδομένα. Ας το διαδώσουμε λοιπόν και ας το ψάξουμε λίγο παραπάνω, γιατί το κακό έχει παραγίνει!

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η παράδοση οποιουδήποτε προσωπικού στοιχέιου στα χέρια ιδιώτη αποτελεί μία μεμπτή διαδικασία, ειδικά όταν είναι πολύ δύσκολο να ανισχευτεί ποιος τα έδωσε σε άλλυος φορείς.