23 Ιαν 2009

Αυτό το φυλλάδιο το θυμάται κανείς?



Επειδή πολλοί ... "διάλογοι" ξεκίνησαν πάλι τελευταία, επειδή ακούω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια και αυτό με απωθεί από το να γράψω το οτιδήποτε (αφού το έχω γράψει και ξαναγράψει και ξαναγράψει άπειρες φορές πια), επειδή πολύς λόγος γίνεται πάλι περί "ολοκληρωμένων προτάσεων" που όλοι τις ξέρουν και κανείς δεν τις λέει τεκμηριωμένα, επειδή πάλι κάποιοι απευθύνονται σε πολίτες- εθελοντές και συζητούν περί νέων μέσων, να τους θυμίσω ότι μια πρωτοβουλία πολιτών του διαδικτύου πριν ένα κοντά χρόνο έκανε τόση πολιτική δουλιά μέσα σε τρεις μήνες, όση δεν έκαναν κομματικά επιτελεία την τελευταία δεκαετία, κατέθεσε τόσο ξεκάθαρες θέσεις μέσα σε έξι μόνο σελίδες, που μπροστά τους 10 προγράμματα και ...221 και βάλε "θέσεις" είναι ανέκδοτο.

Το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τούτο τον καιρό στην Ψωροκώσταινα δεν έχει προηγούμενο:
  • Οι αγρότες πάλι στα μπλόκα. Και αυτοί που κάποτε ήταν πάνω στα τρακτέρ και φώναζαν "όλα τα κιλα, όλα τα λεφτά" τώρα ψάχνουν ψίχουλα να δώσουν, μπας και τη βγάλουν καθαρή και αυτό το χειμώνα. Φυσικά περί πολιτικής στη γεωργία ούτε λόγος ...
  • "Διάλογος για την παιδεία" ... ο τρίτος αυτής της κυβέρνησης! Για μια παιδεία που είναι σμπαράλια και οσονούπω με τις "εξαγγελίες" που γίνονται θα την αποτελειώσουμε!
  • Σκουπίδια και χωματερές. Την ώρα που πληρώνουμε 14.000.000 €την ημέρα ήδη για τις 411 παράνομες χωματερές, μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα επιτείνουν το αδιέξοδο! Ανακύκλωση? Χα χα χα . Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
  • Δημόσια έργα! Σταμάτησαν από το καλοκαίρι. 2.000.000.000 € χρωστάει το κράτος στους εργολάβους! Τα κανόνια πέφτουν σαν το χαλάζι! Ακόμη και τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα κόλλησαν λογω της αδυναμίας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν.
  • Οικονομική κρίση και αγορά! Την επόμενη εβδομάδα το νούμερο των ακάλυπτων επιταγών που θα ανακοινωθεί, δεν θα έχει προηγούμενο! Οι τσέπες στέγνωσαν, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η γενιά των 700 € μετατρέπεται σε γενιά των 500 € του ταμείου ανεργίας ή στην καλύτερη περίπτωση των 300 € της μερικής απασχόλησης.
  • Περιβάλλον και Ενέργεια ! Άγνωστες λέξεις στην Ελλάδα. Ουδείς ασχολείται! Τα πάντα έχουν βαλτώσει! Επενδύσεις στις ΑΠΕ? Αστείο και να το συζητάει κανείς!
  • Λειτουργία του κράτους ! Ποιο κράτος? Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι λειτουργεί κράτος? Σε ποιον τομέα? Στη διαχείριση πόρων? Οι καθυστερήσεις πληρωμών έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ! Στην διαχείριση προσωπικού? Ποια υπηρεσία έχει πλήρες το οργανόγραμμα της? Στην εξυπηρέτηση του πολίτη? Καλά , εδώ γελάμε! Στην εφαρμογή των νόμων? Τι είναι αυτό? Στην ασφάλεια των πολιτών?
Εντάξει για όλα αυτά και για άλλα πολλά φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ και πρέπει να φύγει. Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς πλέον μετά από 5 χρόνια στην εξουσία. Μπορεί όμως κάποιος να με διαβεβαιώσει ότι η αντιπολίτευση, η αξιωματική εν προκειμένω που διεκδικεί την εξουσία, είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση ? Εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες? Δίνεται σε κανέναν η εντύπωση ότι αυτά τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα απαίτησης για ριζική ΑΛΛΑΓΗ, την οποία το ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται και είναι έτοιμο να εκφράσει έμπρακτα παίρνοντας την εξουσία?

Αν διαπιστώνει κάποιος κάτι τέτοιο, να μου το πει και μένα να αισιοδοξώ λίγο, γιατί εγώ το μόνο που διαπιστώνω είναι να γιγαντώνεται η ανασφάλεια και η απογοήτευση των πολιτών, να εντείνεται η αποχή τους από τα κοινά, να παγιώνονται λογικές του "ότι φάμε, ότι ποιούμε και ότι αρπάξει ο κ.... μας", να γίνεται δόγμα ο ατομικισμός, να απαξιώνεται ο εθελοντισμός, και τελικά να κυριαρχούν στην κοινωνία οι πλέον συντηρητικές απόψεις, που πατρονάρονται πια ακόμη και από την "λεγόμενη" Αριστερά! Και σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΣΟΚ ή δεν έχει τι να πει, ή ξεθάβει παλιές συνταγές και προτάσεις, που είναι οι ίδιες που το έφεραν στην αντιπολίτευση πριν 5 χρόνια! Αν αυτό λέγεται πολιτική ΑΛΛΑΓΗΣ, αν αυτό "ξεσηκώνει" τους πολίτες να απαιτήσουν και να συμμετέχουν, τότε εγώ είμαι εκτός τόπου και χρόνου.

Πριν μου απαντήσετε, κάντε μου τη χάρη και ξαναδιαβάστε αυτό το κειμενάκι των 6 σελίδων, γιατί λέει πολλά για αυτά που ζούμε σήμερα και για αυτά που θάπρεπε να κάνουμε!

5 σχόλια:

Divaynne είπε...

Ωραίες εποχές..
να το ξανακάνουμε βρε!

Mike είπε...

Καλά ε, μιλάμε έχεις μνήμη ελέφαντα!

Ανώνυμος είπε...

@Divaynne
εμείς το ... κάνουμε κάθε μέρα. άλλοι δεν εννούν να το κάνουν με τίποτα!
@Mike
έχω μνήμη ελέφαντα και υπομονή γαϊδάρου. Μεγαλώνω όμως και εξαντλούνται και τα δυο ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα!

tractatus είπε...

stefan αλήθεια γιατί δεν το συνεχίσαμε να το κάνουμε καλύτερο;
Βλέπω οτι μάλλον έχει γίνει γραφικό...και λυπάμαι αλλά....αλλά...

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

kapote eixame kai Tomea Symmetoxikhs Dhmokratias.