30 Ιαν 2009

Ειδησούλες ... part three

Μπορεί τα μπλόκα των αγροτών να είναι πρωτοσέλιδο, αλλά δυο "ειδησούλες" δείχνουν ττην πραγματική εικόνα της Ελλάδάρας μας και το μέγεθος της υποκρισίας!
Είδηση 1η
Στη Ζαχάρω της Ηλείας, ναι εκεί στην Ηλεία των φωτιών αλλά και στο χωριό της φράουλας, Βούλγαρος μετανάστης βρέθηκε νεκρός σε εγκαταλελημένο σπίτι! Αιτία του θανάτου ... το κρύο και η πείνα (!!!).
Είδηση 2η
Στο Δίον της Πιερίας 7.000 (!!!) θάνατοι νεογέννητων αιγοπροβάτων έχουν διαπιστωθεί το τελευταίο δίμηνο. Οι αγρότες καταγγέλουν ότι ο ΕΛΓΑ , ναι αυτός που θα ... μοιράσει 500 εκ., δεν συζητάει καν αποζημείωση, διότι δεν γνωρίζει, λέει, την αιτία των θανάτων!
Και μια είδηση - η 3η - άσχετη αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα.
Ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη "αναστέλλει" - στην ουσία καταργεί - τη δημοτική συγκοινωνία, γιατί δεν μπορεί να αντέξει το κόστος λειτουργίας! Βασική αιτία το ότι το επιβατικό κοινό μειώνεται κάθε χρόνο κατά 15% !!! Τη στιγμή που παγκόσμια επιχειρούνται τομές περιβαλλοντικής κατεύθυνσης σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και κύρια στη μείωση των εκμπομπών ρύπων στις μεταφορές και δίνεται έμφαση στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, στην Ελλάδα πάμε ολοταχώς ...ανάποδα!

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο θάνατος του μετανάστη αποδεικνύει την αδιαφορία όλων των δορέων και της τοπικής κοινωνίας και ακόμα του ίδιου του κράτους. Οι τοπικές αρχές που ασφυκτιούν υπό το βάρος των χρημάτων που δεν του δίνονται και τα έχουν τόσο ανάγκη. Έτσι, συχνά αναγκάζονται να στραφούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις χορηγίες της. Η Καλαμαριά είναι ήδη ένα παράδειγμα και μάλιστα ενός πλούσιου και πληθυσμιακά δυνατού δήμου.