30 Ιαν 2009

Top 100 sync

Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η σειρά του ιστολογίου μου στο sync.gr, αλλά έχω μια απορία, γιατί καλώς η κακώς αυτή η ιστοσελίδα και το top100 της δημιουργεί μια "αντικειμενική" εικόνα για την επισκεψιμότητα ελληνικών blogs (και δυστυχώς όχι μόνο)! Είδαμε μάλιστα πρόσφατα το ΙΣΤΑΜΕ να καλεί ατυχώς στην πρόσφατη ημερίδα "bloggers" με βάση τη σειρά τους σε αυτή τη λίστα !

Έχω λοιπόν την απορία : Λειτουργεί σωστά τον τελευταίο καιρό o τρόπος αξιολόγησης?

Το ρωτάω γιατί τις τελευταίες εβδομάδες εντόπισα (και μέσω του technorati και μέσω του Google blog search) αρκετές αναφορές στο ιστολόγιο μου, μέσα σε ποστς άλλων ιστολογίων, αλλά το sync ...δεν παίρνει χαμπάρι!

Και κάτι ακόμη που παρατήρησα. Αν πας να κλικάρεις να διαβάσεις τον τρόπο που γίνεται αξιολόγηση, το λινκ δεν λειτουργεί!

Έχει κανείς απάντηση? Έχει κι άλλος εντοπίσει τετοια συμπεριφορά, η μόνο εγώ το βλέπω?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, η λίστα του sync δεν έχει καμία σχέση με επισκεψιμότητες (τις οποίες μόνο ο ιδιοκτήτης του κάθε μπλογκ γνωρίζει) αλλά με δημοφιλία στα links.

Το sync "διαβάζει" μόνο τα rss feeds και όχι ολόκληρ το κείμενο του κάθε ποστ. Πολλοί bloggers δεν εκδίδουν full text rss feed, και γιαυτό μπορεί να μην βρούμε κάποια links που περιέχονται στα κείμενα επειδή δεν χωράνε στο περιληπτικό rss feed που εκδίδουν κάποιοι bloggers.

Τo link που αναφέρεις εγώ το βλέπω κανονικά.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ Νίκο
Όταν αυτό που κάνει το sync είναι - κατά τα γραφόμενα σας - "παρόμοιο με αυτό που κάνει το Technorati ή η Google στο μηχανισμό PageRank" που και αυτά μετράνε δημοφιλία και όχι επισκεψιμότητα, τότε πρέπει να έχει και παρόμοιο αποτέλεσμα. Δεν έχει όμως!
Όταν δε συμβαίνει και αυτό που λες παρακάτω , το πρόβλημα δηλαδή με τα rss feeds, τότε η μέτρηση που κάνει το sync, παρά τις καλές προθέσεις, καθίσταται ακόμη πιο αναξιόπιστη.
Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι οι προθέσεις! Το πρόβλημα είναι ότι το αναξιόπιστο αποτέλεσμα γίνεται άλλοθι σε κάποιους να απαξιώνουν τα πραγματικά καλά blogs!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ζήτημα είναι ότι η καθιέρωση αυτή, ουσιαστικά το μόνο που επιτυγχάνει είναι το κυνήγι της θέσης, είναι η αναζήτηση τρόπων να κάνουμε πιο δημοφιλές ένα ιστολόγιο.