6 Φεβ 2009

Εργασιακός Μεσαίωνας


«Δεν αποκάλυψα στους υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας αυτό που συνέβαινε, γιατί είναι σίγουρο ότι αν έβγαιναν από τα ψυγεία θα έχαναν τη δουλειά τους. Όταν βγήκαμε από το εργοστάσιο πήρα αμέσως τηλέφωνο τους εργοδότες, τους ενημέρωσα ότι ο κίνδυνος πέρασε (!!!) και τους ζήτησα να βγάλουν αμέσως τις γυναίκες από τα ψυγεία»
Αυτά τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας Ημαθίας Θανάση Τσίτση, ο οποίος συμμετείχε στο κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας που διενεργούσε έλεγχο στις εγκαταστάσεις επιχείρησης διαλογής, ψύξης και τυποποίησης φρούτων! Ο κ. Τσίτσης καταγγέλλει επίσης ότι η «εξαφάνιση» παράνομα απασχολούμενων εργατών στη διάρκεια ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας ή το ΙΚΑ αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και κοινό μυστικό μεταξύ εργοδοτών και παράνομα απασχολούμενων στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, τον φετινό χειμώνα η ανεργία άγγιξε το 50%.

Αναρωτιέμαι : αν οι συνδικαλιστές, που είναι εντεταλμένοι από τους εργαζόμενους, νόμιμους ή παράνομους δεν έχει σημασία, να υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία , εργασία ασφαλή και επαρκώς αμειβόμενη, λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο απέναντι σε εγκληματίες εργοδότες και αντί να καταγγέλλουν επιτόπου την αυθαιρεσία στέλνοντας στον εισαγγελέα τους υπεύθυνους, κάνουν την "πάπια" και εκ των υστέρων κάνουν και δηλώσεις στα κανάλια και τις εφημερίδες για να αποποιηθούν την τεράστια ευθύνη τους, υπάρχει κανείς σοβαρός πολίτης σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι μπορεί κάτι να αλλάξει ?

Μεσαίωνας κύριοι συνδικαλιστές δεν είναι αυτό που κάνουν οι εργοδότες! Μεσαίωνας είναι η δική σας υποτακτική και ανεύθυνη στάση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: