31 Μαρ 2009

Τα στερνά νικούν τα πρώτα !


Η αποχή του ΚΚΕ από τις - κατα γενική ομολογία, όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλήνια, πετυχημένες - πρόσφατες εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου στο Ναύπλιο, είναι προφανώς ανάξια οποιουδήποτε έστω και πικρού σχολίου. Η σημερινή όμως δημόσια τοποθέτηση του τοπικού ΚΚΕ είναι εκτός από φαιδρή και θλιβερή και εξαιρετικά προκλητική για τον κάθε νοήμονα προοδευτικό πολίτη.

Γράφει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ, το οποίο προετοιμάζει και συγκέντρωση (!!!) για το θέμα (οι υποδείξεις με bold δικές μου)!

" ... Πρόσφατα στο Ναύπλιο, υπό την σκέπη του Δήμου Ναυπλίου (ΝΔ), οργανώθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις, για την μνήμη δήθεν του Γρηγόρη Φαράκου. .. ο οποίος αφού απέτυχε ως Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ να διαλύσει το Κόμμα το 1991, επιδόθηκε, μέσα από το ΣΥΝ, να ρίχνει δηλητήριο για την Ιστορία του ΚΚΕ, αποκτώντας έτσι τη συμπάθεια των εχθρών του ΚΚΕ. Ας τους θυμίσουμε ότι: ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΝΙΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ, όπως πολύ απλά λέει και ο λαός μας.
....
... Τώρα εξελίσσεται μια νέα, πιο επικίνδυνη προσπάθειά τους να κάνουν το άσπρο-μαύρο,
να ταυτίσουν το κομμουνισμό με το ναζισμό και το Στάλιν με
το Χίτλερ
, να εξισώσουν θύματα και θύτες. "

Λέει και άλλα πολλά η ανακοίνωση, γνωστά και συνεχώς επαναλαμβανόμενα! Και φυσικά το επιμύθιο κάθε καταγγελίας του ΚΚΕ , από ένα εθνικό ζήτημα , μέχρι το αν ο Βαλβερδε μένει ή φεύγει από τον Ολυμπιακό, είναι πάντοτε ότι για "ολα φταίνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ" !!!

Θλίψη, περιφρόνηση και οργή προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές. Κύρια στους πολίτες που επιχειρεί αυτή η ανακοίνωση να απευθυνθεί! Στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα προοδευτικά λαϊκά στρώματα. Θλίψη γιατί είναι άδικο να λες "δηθεν" και "αποτυχημένο" έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη τη ζωή του για να μπορείς εσύ σήμερα να μιλάς. Περιφρόνηση γιατί είναι φαιδρό να λες πως η καθολική αναγνώριση του επιστημονικού πολιτικού έργου του Γρηγόρη Φαράκου αποτελεί συνειδητή έκφραση αντικομμουνισμού! Και τέλος οργή, γιατί είναι προσβολή στη νοημοσύνη μας, να προσπαθείς εν έτει 2009 να μας πείσεις ότι Στάλιν και Χίτλερ είναι άσπρο και μαύρο!
Ένα πάντως είναι σίγουρο! Ότι σίγουρα... "τα στερνά νικούν τα πρώτα"!

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Α-ΔΙΑ-ΝΟΗ-ΤΟ! καθαιρούν και τον Φαράκο τώρα; Είναι απίστευτοι.

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι κρίμα. Τι κρίμα.Πόση παραποίηση της ιστορίας, πόση έλλειψη σεβασμού σε ζωντανούς και νεκρούς; απίστευτο.
Πόσο εύκολα χάνουν με τέτοιες συμπεριφορές κόσμο καισεβασμό, ακόμα και όταν λένε πράγματα σωστά.