14 Απρ 2009

Ιστορική μέρα!

Σήμερα (από χτες στην ουσία, αλλά δεν είχα χρόνο να το γράψω) είμαι διπλά συγκινημένος! Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική μέρα!

Πρώτα πρώτα γιατί από χθες το Ιστορικό Αρχείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι κατά μια επιστολή Παπανδρέου πλουσιότερο! Δεν είναι λίγο πράγμα , για σκεφτείτε το λίγο! Δεν είναι δυνατόν σχεδόν ο κάθε Έλληνας να έχει μια επιστολή από τον ΓΑΠ (θυμηθείτε μια που είχε σταλεί το 2007) και το ΚΚΕ να μην έχει μια στο αρχείο του! Ένα αρχείο τόσο σημαντικό που τόσες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω μόνο η επιστολή να στάλθηκε σε χαρτί και όχι με email ώστε να μην χαθεί σε κάποιο σκληρό δίσκο και δεν αποκτήσει στο μέλλον την .... ιστορική αξία που της αρμόζει!

Ο δεύτερος λόγος της ...συγκίνησης μου είναι ακόμη πιο σημαντικός. Ένα ακόμη άπαρτο κάστρο του ΠΑΣΟΚ κυριεύτηκε από τους γαλάζιους! Το παριζιάνικο Four Seasons δεν είναι πια προνόμιο των ...ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ! Ο "θέλω να γίνω καταλληλότερος" Ευριπίδης το ... άλωσε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο! Αυτή η "κίνηση" φυσικά είναι και ένα δείγμα της ... λογικής που επικρατεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη , λογική του "ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο ....". Η καινοτομία του Ευριπίδη είναι ότι τώρα πια την καλοπέραση δεν τη λέμε "μήνα του μέλιτος" ...τη λέμε ... πρωτόκολλο!

Θυμάστε την ταινία του Χάρυ Κλυν πριν από χρόνια , που έκανε τον Αβραάμ που θυσιάζει το γιό του Ισαάκ? Η ατάκα του τότε είναι αυτή που ταιριάζει σήμερα γάντι :

" Εδω ο κόσμος χάνεται και εγώ σκέφτομαι να σφάξω το παιδί μου! Δεν π......στε λέω εγώ"!

Υστερόγραφο : Τώρα που ο καταλληλότερος δεν είναι πια καταλληλότερος και η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις δημοσκοπήσεις πάει για διψήφιο νούμερο, σιγά μην ξανακάνει η Πρετεντέρης- Θεοδωρικάκος ΑΕ δημοσκόπηση για τις εκλογές! Χθες ασχολήθηκε με την "πίστη" και την εκκλησία (με εμετικές τοποθετήσεις Γιακουμάτου, Άδωνη και Τζούμα υπό το δήθεν σκεπτικό του "δημοκρατία έχουμε ότι θέλουμε λέμε .... εμείς , όχι εσείς!). Φαντάζομαι ότι η επόμενη δημοσκόπηση θα είναι για το ποιος θέλει ο λαός να παίξει του χρόνου στο Champion's League και η μεθεπόμενη ποιο τραγούδι θα κερδίσει στη Eurovision!



Update : Ο ΧΚ υπάρχει ευτυχώς στο youtube. Τον Αβραάμ δεν τον βρήκα, βρήκα όμως την ... "οργάνωση"...εξαιρετικά επίκαιρη και αυτή! Καλό Πάσχα σε όλους!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Μεγάλη Δευτέρα για θυμόμαστε,πότε βάλαν στο Φουλ τις μηχανές,οι σαρκοβόρες μηχανές της πολιτικής τύφλωσης.
Μπορώ να ανατυπώσω την ανάρτηση,??
Σου ευχομαι καλό Πάσχα

stefan είπε...

@taspa
Ελευθερα!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

maximos είπε...

Το ταξίδι Στυλιανίδη μας μάρανε!
Όταν η Dear Dora επισκέφθηκε την Νεα Υορκη το 2007 συνοδευόμενη από κουστωδία 70+ μετά των συζύγων δεν άνοιξε μύτη, ούτε ανοίγει μύτη όταν διάφοροι υπουργοί και άλλοι παράξενοι επισκέπτονται τις ΗΠΑ με συνοδεία σχετικών και άσχετων παρατρεχάμενων και κομματικών "φίλων".
Όσον αφορά για τον χαρακτηρισμό ως "εμετικές" των τοποθετήσεις του Γιακουμάτου και της παρέας. Χαρακτηρισμοί και επίθετα είναι το τελευταίο καταφύγιο αυτών που ενδιαφέρονται περισσότερο να εντυπωσιάσουν παρά να συζητήσουν.

spallantzas είπε...

@maximo
αν αναφέρεσαι σε εμένα στην τελευταία φράση του σχολίου σου, μάλλον δεν επισκέπτεσαι συχνά αυτό το ιστολόγιο.