22 Απρ 2009

Μεταπασχαλινά ....

  • Στο - ας το πούμε- πολιτικό σκηνικό της Ψωροκώσταινας κυριαρχεί η υπόθεση Παυλίδη, μια και από πολλούς θεωρείται άμεσα συνδεδεμένη με την πιθανότητα διπλών εκλογών στις 7 Ιουνίου. Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά και το αποτέλεσμα χθες βράδυ ήταν 150-149 κατά της παραπομπής! Βέβαια αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει παίρνοντας ως δεδομένα τη στάση όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων. Θα είναι όμως έτσι? Προσωπικά πιστεύω πως όχι και είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν εκπλήξεις από όλο το φάσμα της Βουλής, του ΚΚΕ (ειδικά αυτού) μη εξαιρουμένου! Αν έβαζε κάποιος μια κάλπη δίπλα σε αυτήν για τον Παυλίδη, όπου οι βουλευτές θα ψήφιζαν μυστικά για το αν θέλουν πρόωρες εκλογές ή όχι, το αποτέλεσμα θα ήταν συντριπτικό υπέρ του ΟΧΙ! Δεν αποφασίζουν όμως αυτοί. Το σενάριο της "πασοκικής παρένθεσης" παίζει πλέον δυνατά μέχρι τις 4 Μαΐου. Και αυτό διότι αυτό το σενάριο είναι το μόνο που δίνει ελπίδα ζωής στον "καταλληλότερο", μια και ένα τέτοιο σενάριο δίνει τη δυνατότητα για εκλογές του χρόνου στην εκλογή προέδρου και μάλιστα - για όσους το ξεχνάνε - με λίστα!
  • "Μέχρι το 2008 έρχονταν εμβάσματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens στην Ελλάδα" λέει σημερινό ρεπορτάζ. Φαντάζομαι ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα ανακαλύψουμε ότι έρχονταν και το 2009! Και του παραχρόνου ... το ίδιο! Τώρα το κατά πόσο η υπόθεση Siemens μπορεί να λειτουργήσει συμψηφιστικά - όπως ελπίζουν στη ΝΔ - στην υπόθεση Παυλίδη, είναι αστείο και να το σκέφτεται κανείς. Πρώτον γιατί το μεν ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε χάνοντας την εξουσία για αυτό (και για άλλα πολλά) και δεύτερον γιατί η ΝΔ δεν φρόντισε να τιμωρήσει τους "κλέφτες" που κατηγορούσε, μια και ...γλυκάθηκε και αυτή από το μέλι 5 χρόνια τώρα. Και ας λέει η κ. Σπυράκη στο Mega (ελλείψει του αδειούχου Πρετεντέρη) ότι "τα εκατομμύρια του ΠΑΣΟΚ δεν συγκρίνονται με τις χιλιάδες του Παυλίδη"! Αν οι Νεοδημοκράτες είναι άχρηστοι ακόμη και στη ... λαμογιά, δεν φταίμε εμείς!
  • Η αρμόδια επίτροπος της Ε.Ε. κ.Χουμπνερ ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ότι ναι μεν η Ελλάδα δεν πληρώνει - για πόσο ακόμη αλήθεια - το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, αλλά η Επιτροπή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών για έργα Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να μην κάνει προεπεξεργασία των απορριμμάτων - βλέπε ανακύκλωση - πριν αυτά καταλήξουν στον ΧΥΤΥ! Αυτό για αυτούς που μας ... δουλεύουν συστηματικά για δήθεν νέες χωροθετήσεις ΧΥΤΑ και δεματοποιητές και ...τρίχες κατσαρές.
  • "Η Ελλάδα μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές χώρες για τα παιδιά"! Κάπου στα ψηλά γράμματα των εφημερίδων τρέχει και αυτό! Ενώ θάπρεπε ίσως να είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος! Γιατί αν μας απογοητεύει το παρόν, το μέλλον μάλλον πρέπει να μας ...τρομάζει. Και σε αυτό δεν έχουν ευθύνη μόνο ο Παυλίδης, οι παραλήπτες των εμβασμάτων της Siemens, οι κουμπάροι, οι νταβατζήδες και οι Πρετεντέρηδες. Έχουμε πρώτιστα όλοι εμείς!
  • Μετά τα φτηνά αυτοκίνητα έρχονται και τα φτηνά σπίτια! Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν τα φτηνά ... κότερα! Φτηνό γάλα, φτηνό ψωμί και φτηνά λαχανικά έχει σκεφτεί κανείς να προσφέρει? Μπααααα! Έχετε προσέξει αλήθεια ότι όλα ανεξαιρέτως τα "εξαγγελόμενα" μέτρα της κυβέρνησης για την δήθεν αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ορίζοντα μηνών αν όχι εβδομάδων? Πού είσαι ρε Αβραμόπουλε που έλεγες ότι δεν υπάρχει "σχέδιο εξόδου από την κρίση"?
  • Μέσα σε όλα αυτά λησμονήσαμε χθες την επέτειο των 42 χρόνων από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Το θυμήθηκαν τα κρατικά κανάλια και αυτό της Βουλής, βάζοντας τον ...Παττακό να μας εξιστορήσει τα γεγονότα της ..."επαναστάσεως"! Μπράβο κύριε Σιούφα!
  • Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει σήμερα με την ανακοίνωση της eurostat για το έλλειμα. Το οποίο έλλειμα ελπίζει η κυβέρνηση να είναι στο 5%. Αμ δε που θα είναι .... Και επειδή ΔΕΝ θα είναι , αλλοίμονο στην τσέπη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: