28 Απρ 2009

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε?


Πριν από μερικά χρόνια είχαμε την ιδέα εδώ στην Αργολίδα να φτιάξουμε έναν νέο οδικό άξονα - την πρώτη νέα χάραξη μετά τον πόλεμο - που θα ενώνει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους (και δεν είναι λίγοι) της Αργολίδας. Ο άξονας αυτός ξεκινούσε από τις Μυκήνες , όπου προβλέπεται και η σύνδεση του με τον Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τριπόλεως, περνούσε έξω από το Αργος και το Ναύπλιο και κατέληγε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το τμήμα Μυκήνες - Ν.Τίρυνθα ολοκληρώθηκε πέρυσι. Ολοκληρώθηκε, τρόπος του λέγειν, γιατί όποιος συνάδερφος μηχανικός διαβεί αυτό το δρόμο, θα καταλάβει ότι θάπρεπε να ...είχαν πάει πολλοί φυλακή για αυτό το έργο, τόσο για τον σχεδιασμό του όσο, πολύ περισσότερο, για την κατασκευή του! Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό, για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα με .. σκάνδαλα! Αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας.

Διαβάζω σήμερα ότι ο δρόμος αυτός έχει γίνει καρμανιόλα συνανθρώπων μας!

Αναρωτιέμαι : την ίδια ώρα που φτιάχνουμε - όπως φτιάχνουμε - νέους οδικούς άξονες, που φέρνουν όλο και περισσότερα αυτοκίνητα στον τόπο μας, κι αυτά, όπως φαίνεται, όχι όλα, τι άλλο πρέπει να κάνουμε ώστε να έρθει και εκείνο το ρημάδι το τραίνο στην Αργολίδα?

Μήπως να την πέσουμε όλοι στις γραμμές , όπως στην φωτογραφία ?

2 σχόλια:

Argos είπε...

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία θα ήθελα να ήμουν το τρένο... :-)
Καλημέρα και καλή τύχη στις επιδιώξεις σας Στέφανε, αν και νομίζω ότι ούτε αυτό φτάνει. Μόνο αν κρίνουν ότι έτσι θα πουληθεί καλύτερα ο ΟΣΕ θα το κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ, ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ!!!!