3 Ιουν 2009

Τσάμπα Μάγκας!


O "Θέλω να γίνω Δήμαρχος" Χρήστος, συνεπής στα όσα έχει διακηρύξει από τότε που μας διεμήνυσε ότι θα κατέβει υποψήφιος, παρεμβαίνει από καιρού εις καιρόν στα τοπικά ζητήματα. Μπράβο! Έτσι πρέπει να κάνει ένας σωστός υποψήφιος Δήμαρχος! Μόνο που ο Χρήστος, πάνω στο άγχος του να παρουσιάζει συχνά πυκνά θέσεις και προτάσεις επί παντός επιστητού, κάνει πολλά "φάουλ"! Το έκανε με το νερό, το ξανάκανε με τις ασφαλτοστρώσεις. Αποκορύφωμα όμως είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του για τα σκουπίδια!

Λέει ο αγαπητός Χρήστος στην ανακοίνωση του:

" Στον Δήμο μας το πρόβλημα έγινε ασφυκτικότατο με το κλείσιμο της χωματερής του Δήμου Άργους πριν από λίγα χρόνια. Τότε, τόσο εμείς σαν Δήμος όσο και άλλοι Δήμοι, υποχρεωθήκαμε να προκρίνουμε τη λύση των ιδιωτών εργολάβων που θα περισυνέλεγαν, θα μετέφεραν και τελικώς θα πέταγαν τα απορρίμματα εκτός Νομού. Λύση, ασφαλώς ανάγκης με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τον Δήμο μας, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δυστυχώς ορισμένοι εκ των εργολάβων για προφανείς λόγους κερδοσκοπίας αντί να μεταφέρουν εκτός Νομού τα απορρίμματα τα πετούν παρανόμως όπου μπορεί να φανταστεί κανείς εντός του Νομού. Θύμα αυτής της απαράδεκτης πρακτικής έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και η Καραθώνα. Σήμερα στην Καραθώνα έχει ουσιαστικά δημιουργηθεί μία παράνομη χωματερή με τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον, για την αισθητική μας, για τον τουρισμό μας."
Φάουλ 1ο : Στο Άργος δεν είχαμε Χωματερή Χρήστο μου, αλλά ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων). Και αυτός ο ΧΥΤΑ δεν έκλεισε, γέμισε! Και όχι απλά γέμισε, ξεχείλισε, με αποτέλεσμα στο χώρο να έχει δημιουργηθεί ένας "λόφος"! Οι δε πρόσφατες πυρκαγιές στο χώρο, μας θυμίζουν ότι όχι απλά δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά δεν έχει γίνει και η τυπική υποχρεωτική αποκατάσταση του, η οποία ήταν υποχρέωση των Δήμων που τον διαχειρίζονταν. Και αυτή η μη αποκατάσταση επιφέρει βαριά πρόστιμα!

Φάουλ 2ο: Επιτέλους ένας δημοτικός άρχοντας όπως εσύ, παραδέχεται ότι τα απορρίμματα της πόλης μεταφέρονταν (αν μεταφέρονταν) επί χρόνια (και επί θητείας σου) από ιδιώτες εργολάβους χύδην εκτός νομού! Γιατί εγώ τόσα χρόνια ρωτούσα που πάνε τα σκουπίδια του Ναυπλίου και κανείς δεν απαντούσε! Και αν δεν το ξέρεις (που το ξέρεις) αυτό - η μεταφορά δηλαδή χύδην σκουπιδιών εκτός νομού - ήταν και είναι παράνομο και επιφέρει πρόστιμα από την ΕΕ! Γιαυτό και η ιστορία περί δεματοποιητών! Αλλά όλοι σας τότε κάνατε την πάπια! Κάλιο αργά παρά ποτέ πάντως!

Φαουλ 3ο : Η ιστορία της παράνομης Χωματερής της Καραθώνας δεν είναι σημερινή, όπως μας λες, αλλά πρακτική τουλάχιστον 2 ετών! Και φυσικά δεν είναι μόνο η Καραθώνα! Άργησες πολύ να το καταγγείλεις! Συνέργησες και εσύ τόσο καιρό στην "παύση ασυρμάτου" που είχε επιβάλλει η Δημοτική Αρχή! Αλλά τώρα που ...και τα δένδρα ανθίζουν ... πλαστικές σακκούλες, θυμήθηκες να παρέμβεις! Και εδώ ισχύει η παραπάνω λαϊκή παροιμία.

Λέει παρακάτω ο αγαπητός Χρήστος :

" Κατόπιν όλων αυτών εμείς προτείνουμε προς τη Δημοτική Αρχή τα εξής:
1) Σήμερα κιόλας σφράγισμα της περιοχής. Οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην εν λόγω περιοχή της Καραθώνας.
2) Ολοκληρωτικός καθαρισμός και αποκατάσταση του χώρου. Κατόπιν, δενδροφύτευση του χώρου.
3) Ανάπτυξη της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ήτοι την διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, την ανάκτηση, την ανακύκλωση. Σύμφωνα με έγκριτες μελέτες μέσω της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων είναι δυνατό να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών έως και 50%. Παράλληλα ενισχύεται η τοπική οικονομία και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Οι συνεργάτες μου και εγώ γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Όμως θεωρούμε ότι οι παραπάνω προτάσεις μας είναι μία κάποια αρχή."
Κατ' αρχήν είναι θετικό να ακούς από το στόμα ενός συντηρητικού (στελέχους της τοπικής ΝΔ) υποψήφιου Δημάρχου να μιλάει για ανακύκλωση! Αλλά ρε φίλε, πες - εσύ και οι συνεργάτες σου - και μια καλή κουβέντα για κάποιους που έχει κλείσει ο λαιμός τους εδώ και χρόνια να μιλάνε για ανακύκλωση στην πόλη και δίνουν καθημερινά μάχη για το θέμα, όποτε και όπου τους δίνεται η ευκαιρία. Κι αν δε θες να πεις για τις δημοτικές παρατάξεις, πες τουλάχιστον για τα δημοτικά σχολεία που με λίγα μέσα και χωρίς την υποστηριξη του Δήμου (του οποίου ήσουν Πρόεδρος του ΔΣ) κάνουν ανακύκλωση χαρτιού εδώ και μια δεκαετία. Την ώρα που το τρίκυκλο του Δήμου (και με τη δική σου ανοχή) καίει χαρτόκουτα και συσκευασίες στο χώρο του "πότε θα ανοίξει" πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής!

Γιατί ρε Χρήστε, όταν εσύ πήγαινες, εμείς ερχόμασταν! Και δεν πείθει τόσο εύκολα τους πολίτες η όψιμη περιβαλλοντική ευαισθησία σου! Βαρεθήκαμε πια τους ... "τσάμπα μάγκες" !

Δεν υπάρχουν σχόλια: