15 Ιουν 2009

Κακές συνήθειες ...


Τι κακή συνήθεια και αυτή εμείς οι Έλληνες, να ασχολούμαστε με τα σημαντικά προβλήματα κατόπιν (εκλογικής) εορτής! Ξαφνικά εκεί που το πρόβλημα ήταν τα σκάνδαλα, το Βατοπέδι, η Siemens, o Καραβέλας και το σόι του και άλλα τέτοια απίθανα, ανακαλύψαμε το μεταναστευτικό! Προφανώς εντοπίσαμε ξαφνικά ότι η ΝΔ έχασε τις εκλογές και 1,3 εκατομμύρια ψήφους, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε αλλά έχασε 800 χιλιάδες ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και το ΛΑΟΣ ανέβηκε, επειδή το πρόβλημα των (λαθρο)μεταναστών διογκώθηκε! Και τώρα πέσαμε με τα μούτρα σε συζητήσεις επί συζητήσεων για να το ... "λύσουμε". Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι είμαστε ... πολύ ρατσιστές και έχουμε τύψεις και θέλουμε λύσεις "εδώ και τώρα".

Ακούμε και διαβάζουμε "σεντόνια" δεσμεύσεων και "μέτρων" χωρίς αρχή και τέλος! Από στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι νέους όρους - ακατανόητους για τον πολύ κόσμο - όπως "επανεισδοχή" και άλλα τέτοια γραφικά! Πραγματικά επεξεργασμένη πολιτικη πρόταση δεν ακούμε από πουθενά. Διαβάζω για παράδειγμα τα 8 σημεία του ΓΑΠ, σημεία σωστά και εμπεριστατωμένα πολιτικά και στην έκταση που ένας πολιτικός ηγέτης οφείλει να διατυπώσει και αναρωτιέμαι : Ποιος , που και πότε έχει επεξεργαστεί περαιτέρω στο ΠΑΣΟΚ αυτά τα 8 σημεία? Είναι έτοιμος κυβερνητικός σχεδιασμός μιας αυριανής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει αυτά τα 8 σημεία?

Πως αναλύεται για παράδειγμα η θέση του ΓΑΠ " Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται." ? Μια θέση που δεν έχει να κάνει μόνο με την μεταναστευτική πολιτική αυτή καθ' αυτή, αλλά με το γενικότερο επανασχεδιασμό της ελληνικής πόλης? Θα μου υποδείξει κάποιος ένα ντοκουμέντο που δεν θα περιέχει μόνο ευχές , παρά ολοκληρωμένο και πραγματικό σχεδιασμό και δεσμεύσεις υλοποιήσιμων πολιτικών για το συγκεκριμένο και μόνο ζήτημα, που από μόνο του θα μπορούσε να είναι το μισό και παραπάνω κυβερνητικό πρόγραμμα?

Ας κάτσουμε λοιπόν κάτω να δουλέψουμε πραγματικά κι ας αφήσουμε τις "απαγγελίες ποιημάτων" στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις επικοινωνιακές φούσκες του τύπου "ούτε ένας λαθρομετανάστης στην Ελλάδα"! Αυτό δεν το κατάφεραν χώρες με πολύ καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα το καταφέρουμε εμείς με την αστυνομία του ... "πέρα βρέχει" Μαρκογιαννάκη και τα ελικόπτερα του Παλαιοκώστα? Γιατί αν εξαντληθούμε μόνο σε αυτά, τότε απλά δίνουμε τροφή στις κυβερνητικές "εργολαβίες" των ΜΜΕ, που με ευλάβεια υπηρετούν το σύστημα.

Αν θεωρούμε ότι με ένα +4,4% και "τηλεοπτική γυμναστική" θα υπάρξει αλλαγή, είμαστε βαθιά ... πολύ βαθιά νυχτωμένοι!

1 σχόλιο:

tractatus είπε...

βρε παιδί μου γιατί έχω τη κακή συνήθεια εκτός απο το να σε διαβάζω ....να συμφωνώ τουλάχιστον για ένα 95% των όσων λές....Πρέπει να το σκεφτώ....!!!
:)
Γειά σου Στέφανε!