2 Ιουλ 2009

... ε ρε γλέντια ....

Στις αρχές του 2004 διενεργήθηκε διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία του portal του Δήμου Αθηναίων (http://www.cityofathens.gr/) με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος αρκετές ελληνικές και διεθνείς εταιρείες του κλάδου με τη μορφή κοινοπραξιών, αλλά κέρδισε η κοινοπραξία των εταιρειών Greek Geeks-Delta Singular, καθώς η προσφορά τους ήταν εκείνη που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και είχε ταυτόχρονα τη χαμηλότερη τιμή (795.000 ευρώ που μαζί με τον ΦΠΑ έφτασαν τα 942.105,58 ευρώ).
Οι ίδιες εταιρείες είχαν αναλάβει και την κατασκευή της επίσημης ιστοσελίδας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 (http://www.athens2004.com/), αντί 3 εκατ. ευρώ.

Η δημοσιοποίηση του ποσού που δόθηκε για την κατασκευή και διετή συντήρηση του portal του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωνία Της Πληροφορίας έχει ξεσηκώσει την αντιπολίτευση, τον κόσμο του Διαδικτύου, αλλά και τους απλούς πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι την ώρα που οι τσέπες τους είναι άδειες, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ενέκρινε το ποσό των 942.000 ευρώ για έναν διαδικτυακό τόπο! Ο Δήμος Αθηναίων ανέβασε στην ιστοσελίδα του ανακοινώσεις διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορούσε στην περίοδο 2004-2006 και συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η νέα δημοτική αρχή -που ανέλαβε τέλος Ιανουαρίου 2007- προχώρησε με βάση σχετική απόφαση του Δ.Σ. στην ανάθεση προς τη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης τη μελέτη, αναπροσαρμογή και ανανέωση του περιεχομένου της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ». Μόλις τελείωσε δηλαδή η σύμβαση με την κοινοπραξία των εταιρειών Greeκ Geeks-Delta Singular διενήργησε νέο διαγωνισμό, τον οποίο κέρδισε η εταιρεία «Entelia» με προϋπολογισμό «μόλις» 45.000 ευρώ! Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Αφού το συγκεκριμένο site ήταν τόσο ακριβό και όπως λέγεται τόσο καλό, γιατί ο δήμος δεν κράτησε την ιστοσελίδα αλλά και την “πολυφημισμένη” πλατφόρμα Vignette, μόνο για την οποία έδωσε 155.000 ευρώ;».

Από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα 31/1/08

Τα αντιγράφω αυτά, γιατί άκουσα πως χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία πρόταση για κατάθεση πρότασης στην "Κοινωνία της πληροφορίας" για την κατασκευή και συντήρηση τουριστικού portal του Ναυπλίου, προϋπολογισμού 1.300.000 € !!! Θα μάθω περισσότερα και θα επανέλθω ... και έχει να πέσει πολύ γέλιο !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai ti glentia e me xrisa potiria tha pinoun kapioi me ta xrimata ton politon.... Re den pame kala.

nikkos είπε...

pantou ta idia ginontai...

Η συζητηση για το site του Δημου της Αθηνας.....

http://docs.google.com/Doc?id=ddwg4ws2_24khh5gj9g

Δαπάνες για ιστοσελίδες Δημων στην Ελλαδα

http://docs.google.com/Doc?id=ddwg4ws2_25grxsgdfw

Ενημέρωση-ανακοίνωση για το Portal του Δήμου Αθηναίων

http://docs.google.com/Doc?id=ddwg4ws2_264cmrq9ck