20 Ιουλ 2009

Τσάτσοι ...


Ως βάζελο η λέξη "τσάτσος" (του Βαρδινογιάννη) με ενοχλούσε αφάνταστα πολλά χρόνια. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι ... "κόκκινοι" τσάτσοι και έτσι η ... αντιπαράθεση αυτή ατόνησε.

Σήμερα ένας άλλος ...Τσάτσος, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα για το έργο του, πάλι με ενοχλεί πολύ! Όχι γιατί τελικά έχει άδικο σε αυτά που λέει , αλλά για τον χρόνο και τον τρόπο που τα λέει δίνοντας δικαίωμα σε πολλούς να του ασκούν κριτική, έως και χειρίστου είδους, αλλά και να τον χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι στην πολιτική αντιπαράθεση!

Γιατί κύριε Καθηγητά αν "κάνουμε περίγελο το σύνταγμα" προκαλώντας εκλογές το Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας απλά την αλήθεια - και σωστή πολιτική εκτίμηση (ποιος την αμφισβητεί ?) - ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα αλλαγή πορείας, τότε όλοι αυτοί που τόσα χρόνια προκαλούσαν πρόωρες εκλογές όποτε τους βόλευε και χωρίς καμιά προειδοποίηση, επικαλούμενοι δήθεν εθνικό θέμα, τι το έκαναν? Δεν θυμάμαι όμως να σε άκουσα ποτέ να παρέμβεις στο θέμα!

Τελικά οι "μεγάλοι επιστήμονες" καλο είναι να ασχολούνται μόνο με την επιστήμη τους. Όπως και οι μεγάλοι καλλιτέχνες! Ελπίζω να μην ακολουθήσει τον αξιότιμο κ. καθηγητή και ο ... πάντα φιλοδοξος μαθητής του σε αυτόν τον κατήφορο!

11 σχόλια:

ANemos είπε...

Τον ακολούθησε ήδη!
Συμφωνεί!

spallantzas είπε...

@Anemo
είχα μια αμυδρή ελπίδα...

pmitsiou είπε...

Αν το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο την προεδρική εκλογή για να ρίξει την κυβέρνηση και ψηφίσει εκ των υστέρων τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα καταστήσει «ερμηνευτικό περίγελο» το Σύνταγμα

Μια φράση που παραλήφθηκε και αλλάζει τελείως το νόημα της δήλωσης

stefan είπε...

@Παντελή
Όπως θα είδες , εγώ έβαλα σύνδεσμο ολόκληρης της συνέντευξης. Επομένως δεν παρελήφθη τίποτα. Όποιος διαβάζει καταλαβαίνει. ΄Αλλωστε και ο ίδιος δίνει τελικά την ... εύλογη λύση : να μην είναι τελικά υποψήφιος ο Παπούλιας. Και όποιος ξέρει από πολιτική, καταλαβαίνει ότι αυτός είναι τελικά ο στόχος της στρατηγικής αυτής. Δεν θα περιμέναμε τον Τσάτσο, και οποιονδήποτε Τσάτσο να μας το πεί. Εγώ - επι της ουσίας - επαναλαμβάνω την απορία μου : αν αυτό είναι περίγελος, τότε οι συλλήβδην πρόωρες εκλογές με την επίκληση εθνικού θέματος τι είναι?

pmitsiou είπε...

Επίσης περίγελος.

stefan είπε...

@Παντελή
Συμφωνούμε! Δεν συμφωνεί όμως ο Τσάτσος και ο ... "τσάτσος" του! :-)

still-elate είπε...

Εμενα μου τη σπαει ο Τσατσος.
Και μου τη σπαει που μιλαει ων προκατειλημμενος απεναντι στον Παπανδρεου, και ποτε δεν εκανε τον κοπο να το κρυψει.
Πιο πολυ μου τη σπαει που εχει δικιο, ακριβως γι αυτο το λογο. Δεν θελω να εχει δικιο, ΠΟΤΕ.

Στέλιος είπε...

να μην παραβλέπουμε και το εξής: Τσάτσος, Κασιμάτης κλπ που ήταν συνηθισμένοι να είναι μέσα στα πράγματα, ειδικοί σύμβουλοι πρωθυπουργών κλπ, βλέπουν τώρα στα γεράματά τους ότι σε μία επόμενη κυβέρνηση Πασόκ δεν θα έχουν καμία θέση. Επομένως, προτιμούν τώρα να πουλήσουν εκδούλευση στον Καραμανλή μήπως και συνεχίσουν ακόμη να έχουν λόγο (θυμάστε τα καμώματα του Μάνεση όταν ήταν πρόεδρος του Επιστ.Συμβουλίου της Βουλής?).

Στέλιος είπε...

Σε ό,τι αφορά στην άποψη Βενιζέλου: http://aratepylas.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html

Kefalas είπε...

Με την επιστήμη του ασχολείται... Η επιστήμη του με αυτό έχει να κάνει και έχει χρέος να πει την άποψή του...

stefan είπε...

@Kefala
Δεν διαφωνώ! γιατί δεν τη λέει πάντοτε, σε κάθε "περίγελο" του συντάγματος ρωτάω, και τη λέει τώρα?