3 Ιουλ 2009

... ε ρε γλέντια ... part 6 ...και βλέπουμε...

Κοιτάξτε τώρα μια άλλη είδηση που δημοσιεύει σήμερα η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και σχετίζεται με το θέμα που ασχολούμαστε από χτες! Τη συσχέτιση ή τον παραλογισμό του Ελληνικού κράτους βρείτε την μόνοι σας και σχολιάστε:

Δράσεις συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 108.000.000 ευρώ για την Ψηφιακή Ενίσχυση των Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος.

Οι δαπάνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης.

Η πρώτη δράση αφορά στην «Ψηφιακή ενίσχυση των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων» που υλοποιείται από την εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ». Η δράση αυτή απευθύνεται σε περισσότερα από 9.000 ξενοδοχειακά καταλύματα και περίπου 20.000 τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε ξενοδοχεία κλασικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου Motel, ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και ξενοδοχεία μικτού τύπου (κλασσικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων). Επίσης, τα τουριστικά καταλύματα που μπορούν να συμμετέχουν στη δράση περιλαμβάνουν όλες τις μορφές ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων που πληρούν τις ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εξοπλισμού και υπηρεσιών ανά κατηγορία κλειδιών, όλα τα παραδοσιακά καταλύματα και όλες τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις και τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (κάμπινγκ).

H συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσω Διαδικτύου, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της αύξησης της προσέλευσης ξένων επισκεπτών και στη δυναμική υιοθέτηση και αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών από τις ίδιες τις τουριστικές μονάδες για τον εκσυγχρονισμό τους, τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά και την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δηλαδή για όσους δεν κατάλαβαν, εκτός από τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται μέσω του μέτρου 4.2.1 του προγράμματος "ψηφιακή σύγκλιση" του ΕΣΠΑ, εκ των οποίων 1,3 εκ θέλουν οι "γλεντζέδες" στο Ναύπλιο, η κυβέρνηση προτείνει απευθείας στους τουριστικούς φορείς (και όχι σε ΤΑ) άλλα 108 εκατομμύρια ευρώ, μέσω άλλου προγράμματος , για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο!!! Τι λέτε να διαλέξουν οι φορείς? Το δικό τους site η μια αμφίβολης αποτελεσματικότητας πλατφόρμα , την οποία θα κληθούν να πληρώσουν για να συμμετέχουν? Πόσο μάλλον όταν για το πρώτο θα απαιτούνται 7000-40000 €? ΜΟΝΟ!

Έχει τώρα μήπως κανείς έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι η πρόταση του Δήμου Ναυπλίου (και όλων των άλλων φορέων ΤΑ ανά την Ελλάδα) είναι καραμπινάτη μάσα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: