9 Σεπ 2009

Οι αριθμοί και το ζητούμενο για τη "νέα γρίπη"

Το σημερινό πρώτο θέμα των ΝΕΩΝ θα ήταν πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και θα κυριαρχούσε στα παράθυρα των καναλιών ... αν δεν είχαμε εκλογές. Όχι βέβαια γιατί το θέμα της "νέας γρίπης" είναι τόσο σοβαρό στην ουσία του, αλλά γιατί θα φαινόταν ξεκάθαρα η γύμνια του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ως προς τη διοικητική μέριμνα και την κτιριακή επάρκεια τουλάχιστον).

Λέει π.χ. η ΟΛΜΕ ότι "έκανε πράξεις" και ανακάλυψε ότι για να τηρηθούν τα μέτρα καθαριότητας "χρειάζονται επιπλέον 7.500 (!!!) καθαρίστριες. Λέει επίσης ότι δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών στην αίθουσα, γιατί πολύ απλά σε αίθουσες των 20 ατόμων φοιτούν 30+ μαθητές!

Το καλύτερο βέβαια το άκουσα εδώ στο Ναύπλιο. Στη σύσκεψη των διευθυντών των σχολείων της πόλης, τονίστηκε ότι "όλοι ανεξαίρετα οι μαθητές πρέπει στο διάλειμμα να πλύνουν τα χέρια τους, προτού αγοράσουν ότιδήποτε φαγώσιμο από το κυλικείο. Στο ερώτημα όμως που τέθηκε, πως θα γίνει αυτό σε ένα προαύλιο που στεγάζει 400+ μαθητές και έχει μόλις ... έξι (6) βρύσες, κανείς αρμόδιος δεν μπόρεσε να κάνει την απαιτούμενη πράξη!

Έχω όμως και μια παρατήρηση για τους συμπαθείς εκπαιδευτικούς και δασκάλους. Επειδή 7.500 καθαρίστριες δεν πρόκειται να προσληφθούν, ας προσπαθήσουν να βοηθήσουν εθελοντικά την κατάσταση, μια κατάσταση που δεν είναι δα και τόσο τραγική. Γιατί καλές οι καταγγελίες και οι παρατηρήσεις, αλλά εδώ πρέπει στοιχειωδώς κάτι να γίνει. Και από την καταρρέουσα κυβερνητική μηχανή μην ελπίζουν σε τίποτα αυτή την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: