7 Σεπ 2009

Δεν θέλει ...

Ερώτηση : " ... επιμένω και πάλι στο θέμα της οικονομίας. Είπατε μόλις τώρα «αποφύγαμε τα χειρότερα». Πριν είπατε ότι δεν είναι τραγική η κατάσταση της οικονομίας. Πόσο σοβαρή μπορείτε να μας πείτε, αυτή τη στιγμή που συζητούν στο εξωτερικό, είναι η κατάσταση της οικονομίας, διότι επικαλείστε συνέχεια την παγκόσμια οικονομική κρίση. Όμως το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είδαμε να είναι τόσο σαθρό όπως σε άλλες χώρες. Και η Ελλάδα, όπως είπατε, δανείστηκε 50 δις φέτος με χαρακτηριστική άνεση. Είναι δηλαδή η οικονομία μόνο, ή μήπως είναι και κακή διαχείριση;"

Απάντηση : " ... σε όρους πραγματικής οικονομίας, βιώνουμε την κρίση ηπιότερα από άλλους. Έχουμε όμως κάποιες σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες. Η μεγαλύτερη; Το υπέρογκο δημόσιο χρέος. Αυτό λοιπόν, υπό όρους μη κρίσης, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί πιο σταδιακά. Υπό όρους κρίσης όμως, που μοιραία δημιουργούν αύξηση των ελλειμμάτων και άρα περαιτέρω διόγκωση του χρέους, είναι πολύ πιο επιτακτική η ανάγκη να κάνεις πολιτικές που πρέπει. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απλό πολύ καθαρό και πολύ ειλικρινές. Και πρέπει να το κάνουμε τώρα."

Απορία : Πότε δημιουργήθηκε το "υπέρογκο δημόσιο χρέος? Μήπως σε εποχή μη κρίσης και ανάπτυξης 4,5%? Και γιατί δεν αντιμετωπίστηκε τότε από μια κυβέρνηση 160+ βουλευτών ή έστω 150+ βουλευτών? Και τι μας εγγυάται ότι θα αντιμετωπισθεί τώρα? Γιατί τελικά είναι τώρα ειλικρινής? Τότε δεν ήταν?

Συμπέρασμα : Ο Καραμανλής "απλά και ειλικρινά" δεν θέλει να κερδίσει αυτές τις εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: