21 Οκτ 2009

Προς Τίνα Μπιρμπίλη ( και φυσικά Γιάννη Μανιάτη) ενταύθα!



Παραλία Καραθώνας! Η ομορφότερη παραλία του Ναυπλίου και από τις ομορφότερες της Πελοποννήσου. Λίγα μόλις μέτρα πιο πάνω ο Δήμος Ναυπλίου συντηρεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια παράνομη χωματερή, όπου θάβει οικιακά απορρίμματα και καίει χάρτινες (και όχι μόνο) συσκευασίες! Οι φωτιές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο πια, και η δυσοσμία κατεβαίνει τόσο στην παραλία όσο και στις γειτονιές του Ναυπλίου.

Εκτός από το να στείλετε ...χτες... τον εισαγγελέα, μπορείτε να μας απαντήσετε άμεσα πως σκέπτεστε να υλοποιήσετε τις προγραμματικές σας δεσμεύσεις στο συγκεκριμένο θέμα, που έχει να κάνει με τη γενικότερη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιοχή?

8 σχόλια:

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Στέφανε μάλλον τον δήμαρχο πρέπει να ρωτήσεις. Οι δήμαρχοι βεβαίως πιστεύουν πως τα σκουπίδια είναι υπόθεση του κράτους! Πεφτεις στην ίδια λούμπα?

spallantzas είπε...

@Ευ.Σπινθάκη
Βαγγέλη.Εσύ πέφτεις στη λούμπα να ρωτάς αυτόν που δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και κρύβεται πίσω από το κράτος που δεν τον χρηματοδοτεί. Ας αποφασίσει το "κράτος" να αφήσει το Δήμαρχο να φορολογήσει τον ρυπαίνοντα, ας του δώσει τους απαραίτητους πόρους για να διαχειριστεί σωστά τα απορρίματα, ας σχεδιάσει επιτέλους περιφερειακά, τι , πως , που , πότε και ποιος για τα σκουπίδια, χωρίς να παρασύρεται από τα μικροσυμφέροντα του κάθε δημαρχάκου και νομαρχάκου και μετά εγώ να ρωτήσω το δήμαρχο ότι θες!

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Προφανώς διαφωνούμε επί της αρχής όταν λές πως ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε σήμερα επειδή το κράτος δεν τον χρηματοδοτεί. Η διαχείριση απορριμμάτων είναι υποθεση των δήμων,το θεσμικό πλαίσιο είναι σαφές και επαρκές και επιβάλλει-επιτρέπει στους δήμους να δρασουν. Δεν πρέπει να περιμένολυν λεφτά αφού έχουν τα σκουπίδια που, ως γνωστόν είναι θησαυρός και δυνατότητα για πράσινες θέσεις εργασίας. Πως τα έχει καταφέρει άραγε ο δήμος Ελευσίνας? Τι μπορεί να κάνει σήμερα κάθε δήμος για τα ογκώδη, για τις ηλeκτρ. συσκευές, τα κλαδέματα, για τα μπάζα, για τις συσκευασίες? Τα έχουν κάνει αυτά? Τι περιμένεις να κάνει η Μπιρμπίλη για την Καραθώνα? Ασφαλώς ακούγεται πιο καλό στις τοπικές κοινωνίες και ιδίως στα αυτιά των δημάρχων να λεμε "τι κάνει το κράτος?". Εσύ όμως δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Αν ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τίποτε, μπορεί ασφαλώς να παραιτηθεί. Το ζήτημα είναι πως οι δήμαρχοι δεν ξέρουν αλλά ούτε και θέλουν να μάθουν τι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν τουλάχιστον την δημόσια υγεία. Και αυτή είναι η παθογένεια της ΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως η αληθεια ειναι στη μεση;
Σιγουρα η ευθυνη ειναι στις τοπικες κοινωνιες που ψηφιζουν και ανεχονται δημαρχους με ανυπαρκτη πολιτικη στο θεμα των απορριμματων.
Γιατι ο Δημαρχος ειναι ποιο υπευθυνος απο τον Μανιατη δηλαδη;
Ειναι τυπικο και θεμα αρμοδιοτητων μονο;
Απ την αλλη φυσικα και ο κ Μανιατης και η κ Υπουργος μπορουν με τις πρωτοβουλιες τους να ανατρεψουν το σκηνικο να ενισχυσουν οσους στις τοπικες κοινωνιες επιμονα προτεινουν μια αλλη πολιτικη και ετσι να μπουν νεοι οροι στο παιχνιδι.
Οι πολιτικοι δεν ειναι απλα παθητικοι διεκπεραιωτες της ψηφου αλλα καποτε μπορουν να γινουν και εμπνευσμενοι ανθρωποι που ανατρεπουν τα δεδομενα.
Το θεμα λοιπον ειναι με ποιους θα πας και ποιους θ αφησεις.
Μακης Κατσαΐτης

espectador είπε...

Γεια σας. Ψαχνοντας καποια στοιχεια για Ναυπλιο σας ανακαλυψα. Το θεμα για την Καραθωνα με συγκινει πολυ. Το γιατι ειναι παραξενο αλλα αληθινο. Υπηρετησα σ αυτον τον χωρο για ενα χρονο το 1965. παρολο που οι φανταροι δεν αγαπουν τον χωρο που υπηρετουν, εγω τον αγαπησα παρα πολυ. Δυστυχως-η ευτυχως?-δεν καταφερα να τον επισκεφτω απο τοτε, ουτε και το Ναυπλιο-ζω στην Θρακη. Τοτε βεβαια ηταν απροσιτος για τους πολιτες αυτος ο χωρος, υπηρχαν ΚΑΟΑ (θερινες κατοικιες για αξιωματικους) και η ταβερνα του Γιωργου εκει στην ακρη, λιγο πριν απο το μοναστηρακι που ειχε και εναν καλογερο-λεγανε οτι ηταν πρωην καταδικος-που του πηγαιναμε φαγητο πρωι, μεσημερι και βραδυ-εβγαινε υπηρεσια γι αυτο. Απο πανω -εξω απο τα συρματα υπηρχαν μαντρια με προβατα , που ποτε-ποτε κρυφα εμπαιναν μεσα στον χωρο του στραοπεδου και επρεπε να τα κυνηγαμε. Αναμνησεις. Συγχωρειστε μου την αναποληση. Φροντιστε τον αυτον τον χωρο.Ειναι πεναμορφος. Ευχομαι να τα καταφερετε.

spallantzas είπε...

@espectador
Αγαπητέ φίλε ! Μου θύμισες τα πολύ παιδικά μου χρόνια! Κάπου εκεί, σε ένα από τα σπιτάκια του ΚΑΟΑ, πάνω σε ένα ξύλινο καρέκλι δεμένος, ήμουν και εγώ , τριών χρονών, και έλεγα τις πρώτες μου λέξεις (βασικά φώναζα γκα-γκα-γκα , λέει η μάνα μου)!
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη , το σχόλιο και τις θύμισες!

spallantzas είπε...

@Μακης Κατσαΐτης
Θα συμφωνήσω μαζί σου! Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. γιατί το κάθε πρόβλημα είναι σύνθετο, δεν έχει απλά μια λύση : σκουπίδια=κάνω ανακύκλωση.

Aνεμος είπε...

και αυτή η κατάσταση χρονίζει καλά κάνεις που το επισημαινεις
το εβαλα και εγώ
http://mykines.blogspot.com/