14 Οκτ 2009

Πρόταση


Από τη μια νοιώθει κανείς μια δικαίωση ακούγοντας τα στελέχη της ΝΔ να απαιτούν εκλογή προέδρου από "τη βάση" (ποια "βάση" τώρα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο), 6 χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ και δυο χρόνια μετά την επανεκλογή του.

Από την άλλη είναι να γελά κανείς με την υποκρισία όλων αυτών, που ξαφνικά έγιναν δημοκρατικότεροι όλων, όχι γιατί πραγματικά το πιστεύουν, αλλά γιατί μετράνε τα "κουκιά" και ψάχνουν το πιο σίγουρο για την πάρτη τους! Και σε αυτή τη λογική, έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αποφάσεις οργάνων, καταστατικό και προπάντων το συνέδριο, που πρακτικά είναι το μόνο όργανο να αποφασίσει.

Τώρα θα μου πείτε : " τι σχολείσαι με τους άχρηστους?" . Δεν μπορώ ρε σεις να τους βλέπω να ταλαιπωρούνται έτσι με τα διαδικαστικά. Τσακώνονται τώρα πότε, ποιοι, πως και γιατί θα ψηφίσουν για πρόεδρο. Και έχουν και τον "πρωην" να βιάζετει να φύγει. Γιαυτό έχω να προτείνω το εξής :

Να αναθέσουν στο τμήμα Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ και τους εθελοντές την όλη διαδικασία της άμεσης εκλογής προέδρου από τη βάση. Τουλάχιστον για αυτό έχουν την τεχνογνωσία (ακόμη και τον εξοπλισμό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας) και το έχουν κάνει ήδη δυο φορές  με επιτυχία.  Και θα εγγυηθούν και το ...αδιάβλητο της εκλογής!

Γιατί αν το κάνουν μόνοι τους, προβλέπω σκηνές απείρου κάλλους!

4 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

καταπληκτικό outsourcing!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είμαι από εκέινους που στηρίζουν σταθερά -από την ενηλικίωσή μου- τις εκλογές από τη βάση, με ανοιχτές διαδικασίες σε φίλους και μέλη (όπως έκανε ο Παπανδρέου δύο φορές, σε σημείο που το παραδέχτηκαν κι άλλοι στην ΕΕ και τη Διεθνή).

Το πρόβλημα είναι σε τέτοιες διαδικασίες ούτε κουκιά υπάρχουν ούτε πλήρης έλεγχος μηχανισμών (αν και πάντα θα ασκούνται οι σχετικές επιρροές). Είναι όμως ό,τι πιο δημοκρατικό. Απλά δημοκρατικότερο είναι να γίνεται κλήρωση επί των ψήφων (όπως στην αρχαία Αθήνα).

Γιώργος Νάσαινας είπε...

Είναι απαράδεκτο και είσαι απαράδεκτος να ασχολείσαι με τα εσωκοματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι δημοκρατικές αρχές είναι και για τους νικητές και για τους ηττημένους.
Σεβασμός στον ηττημένο λοιπόν

Kefalas είπε...

Το δύο φορές μου άρεσε...