9 Οκτ 2009

Τι είναι αυτο?



Αν δεν είναι κακόγουστη φάρσα, πρόκειται για ... μνημείο βλακείας! Μου θυμίζει περισσότερο φόρμα στοιχείων σε ιστοσελίδα (πονηρών) ραντεβού, παρά εκδήλωση ενδιαφέροντος για δημόσιες θέσεις. Μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα?
Απορίες :
  • Που είναι το ΠΔ ή  μια υπουργική απόφαση, ή έστω μια απόφαση του Πρωθυπουργού και το αντίστοιχο ΦΕΚ που αναφέρει αυτού του είδους τη διαδικασία? Το ΠΔ στο τέλος είναι άσχετο.
  • Γιατί δεν αναρτήθηκε στο primeminister.gr και αναρτάται σε ένα άσχετο domain?
  • Που είναι η δήλωση διασφάλισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων? 
  • Είναι δυνατόν να μην ζητούνται στοιχεία εξακρίβωσης ταυτότητας προσώπου? (ΑΔΤ, ΑΦΜ,)
  • Είναι δυνατόν η σελίδα να μην έχει πιστοποίηση ασφάλειας (https)?
  • Πως διασφαλίζεται ότι δεν μπαίνει ένας άσχετος και δεν χρησιμοποιεί όνομα τρίτου για διαβάλλει κάποιον?
  • Ποια είναι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και επιλογής των υποψηφίων?
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και την αξιολόγηση των αιτήσεων?  
  • Και το πιο βλακώδες! Είναι δυνατόν η "κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα" του υποψηφίου να είναι κριτήριο επιλογής του? Τι διαφορά έχει αυτό από τη συνέντευξη της ΝΔ?
  • Τέλος υπάρχουν πολλά λάθη στις ΓΓ. Αυτή π.χ. της Εμπορικής Ναυτιλίας είναι στο "Προστασίας του πολίτη", ενώ ξέρουμε ότι ανήκει πλέον στο Οικονομίας.
Δεν θέλω να πιστέψω πως είναι αλήθεια. Γιατί πρόκειται για την  απόλυτη ξεφτίλα και τσαπατσουλιά, που καμιά σχέση δεν έχει με όσα διακηρύσσονται στην πρώτη παράγραφο. Αν όμως είναι, περιμένω να ... μαζευτεί πάραυτα και οι υπεύθυνοι να πάνε ...ΧΘΕΣ σπίτι τους!

48 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Η μόνη δικαιολογία είναι ότι έπρεπε να γίνει γρήγορα ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αφού υπάρχουν ΓΓ της ΝΔ που δεν συνεργάζονται (Κοντοπυράκης της ΕΣΥΕ κλπ). Οπωσδήποτε έπρεπε να υπάρχουν τα προσόντα για τις θέσεις, πού να ξέρει ο καθένας τί απαιτείται? Ας ελπίσουμε ότι στη 2η φουρνιά θα διορθωθεί και έτσι πιστεύω. Η κοινωνική /πολιτική δραστηριοποίηση δεν είναι κάτι κακό απαραίτητα, αν αναφέρεται, διότι πχ κάποιος μπορεί, πέραν των πτυχίων του, να είναι εθελοντής δασοπυρόσβεσης, οπότε ξέρει και αυτά τα θέματα για μία "χ" θέση. Αρκεί η επιλογή να γίνεται (έστω στις επόμενες θέσεις) από το ΑΣΕΠ.

spallantzas είπε...

@Στέλιο
Όσο καλοπροαίρετος και να θέλω να είμαι, δεν μπορώ! Είναι μια απίστευτη βλακεία!

spallantzas είπε...

@Στέλιο
Αν θέλαν να μην μείνουν οι θέσεις κενές, ας άφηναν τους παλιούς, ας συμπληρωναν με τον παλιο τρόπο όσους έφευγαν έτσι κι αλλιώς, κι ας έδιναν ένα διάστημα 3 μηνων μινιμουμ για μια διαφανή και καλά στημένη διαδικασία. Αυτό είναι πανηγύρι!

Ανώνυμος είπε...

μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και αν και η προκήρυξη είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλαγής θεσμικών λειτουργιών, πάσχει από νομικά φάουλ...
διότι αν είναι όντως προκήρυξη τότε :
1) Ποιά είναι η διαδικασία ενστάσεων αν εγώ θεωρώ ότι αδικήθηκα;
2) Ποιό συλλογικό όργανο επικυρώνει αποφάσεις;
3) Ποιές είναι οι τυπικές διαδικασίες ελέγχου της αλήθειας των αιτήσεων;
4) Τι θα διασφαλίσει την διαφάνεια της επιλογής;

αυτά προς το παρόν αν και πιστεύω ότι οι επιλογές θα είναι εκτός κομματικής λογικής και χαίρομαι για αυτό!!!

Στέλιος είπε...

Πρέπει να αλλάξει η διαδιακσία αλλά είναι ένα πρώτο βήμα. θα προτιμούσαμε κομματικούς και άσχετους? σαφώς θα ζητηθεί η προσκόμιση πτυχίων κλπ.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι βλέπετε παντού ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
... όταν αναρτηθούν και online τα ονόματα τους με τα στοιχεία τους πάλι θα ρωτάς τι είναι αυτό

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο σε όλα. Εκτός ίσως απο το domain, γιατί η κυβέρνηση αν θέλει μπορεί να κάνει αυτο το domain κέντρο τετοιων θεματικών και το "παραπεταμένο" primeminister.gr να γίνει αρχειοθήκη -κάτι που έιναι και το πιο σωστό κατα τη γνώμη μου-.

2. Είμαι άνεργος, ξέρεις σε πόσα site εχω δώσει τα στοιχεία μου οικειοθελώς; ξέρεις πόσε φόρμες, πόσα emails, πόσα φαξ, πόσα χερι -χερι βιογραφικά τα οποία παρουσιάζουν "ολη" μου την ζωή έχουν φύγει, με την ελπίδα να χτυπήσει το τηλέφωνο;

Κι επαναλμβάνω, έχεις δίκιο σε όλα, διαφάνεια, επαγγελματισμός, καμία ανοχή στην προχειρότητα.

Το καλο παράδειγμα πρέπει να το δείξει η κυβέρνηση πρώτα απο όλους.

(παρενθεση: σε ποιά εταιρία ξέρουμε τα κριτήρια επιλογής; έχεις δώσει συνέντευξη σε 23χρ. κοριτσακι να σου ζητάει να της πεις τα 3 καλά και τα 3 κακα του εαυτού σου; )

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
Ονοματάκι δεν έχουμε τώρα στα δύσκολα? Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο από όλα!
Ποια θα αναρτηθούν? αυτών που υπέβαλλαν πρόταση (που σημειωτέον αυτή τη στιγμή είναι 15.000) ή αυτών που θα επιλεγούν?
Δεν βλέπουμε φαντασματα. Βλέπουμε να ξεφτιλίζεται κάτι το οποίο θα μπορούσε να είναι πραγματικά πρωτοποριακό! Και μαζί ξεφτιλίζεται και ο ΓΑΠ!

spallantzas είπε...

@δεύτερο ανώνυμο
Και εσύ δίκιο έχεις! αλλά εδώ δε μιλάμε για το γραφειο PR μιας μικρής ή μεγάλης εταιρείας. Μιλάμε για το γραφείο πρωθυπουργού. Έχει κομματάκι διαφορά!

Γκιωνης είπε...

. Τελευταία κάτι είπες σε ένα σχόλιό σου για την ξεροκεφαλιά σου, κι ήταν κάπως σαν να ζητούσες συγνώμην.
. Ήθελα από τότε να σού πώ οτι αυτή την ξεροκεφαλιά σου πολλοί από εμάς, την αγαπούμε πολύ, κι οτι θα χρειάζεται και στο μέλλον...

. Κι ήρθε το σημερινό ...ξεροκέφαλο post σου να επισημάνει ξανά, πόσο απαραίτητοι είναι τέτοιοι ξεροκέφαλοι.

. Και κατά το "εΙμαστε όλοι Βερολινέζοι", αναφωνώ Στέφανε με χαρά : " είμαστε όλοι ξεροκέφαλοι " ! ! !

Γκιωνης είπε...

...και θα είμαστε ... ! ! !

spallantzas είπε...

@Γκιώνη
Θα σε ετεροπροτείνω και σένα! χαχαχα

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

Δεν ξέρω για τα "τεχνικά", π.χ. τις θέσεις για το Εμπ. Ναυτιλίας που αναφέρεις.

Τώρα, σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, έχω σημαντικές αντιρρήσεις για την διαδικασία που ανακοινώθηκε. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν δύο διαφορετικών ειδών θέσεις: πολιτικές και διοικητικές. Στις διοικητικές, είναι λογικό να πας με τυπικά προσόντα και εκεί συμφωνώ απόλυτα.

Στις πολιτικές, όπως είναι οι περισσότεροι Γενικοί Γραμματείς, δεν μπορείς να επιλέξεις με τυπικά προσόντα. Να κάνουμε τον άριστο καθηγητή πανεπιστημίου με τα χίλια πτυχία Γεν. Γραμματέα στο Υπ. Περιβάλλοντος όταν είναι δεδομένο ότι είναι υπερ της Πυρηνικής Ενέργειας, έχει δηλαδή τελείως διαφορετική αντίληψη για την ενεργειακή πολιτική;

Το πρόβλημα είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης. Αυτό κάνει κάθε κίνηση δύσκολη και πιέζει για λύσεις που μπορεί να μην είναι τόσο δουλεμένες όσο θα έπρεπε.

Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έχει σημαντικές ελλείψεις. Ανέβασε όμως τις προσδοκίες των πολιτών. Άνοιξε την συζήτηση για να δούμε τί είναι αυτές οι θέσεις, πόσες είναι, να γίνει αυτή η συζήτηση που γίνεται και εδώ σχετικά με τα προσόντα που θα έπρεπε να έχουν αυτοί που θα τις καλύψουν.

Από εκεί που η κοινή γνώμη έλεγε "ε, καλά όλα στημένα είναι", τώρα θεωρεί δεδομένο ότι έχει λόγο στην διαδικασία επιλογής των προσώπων αυτών. Είναι μεγάλο, τεράστιο, βήμα!

spallantzas είπε...

@vrypan
Μάλλον με παρεξήγησες! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Δεν κατακρίνω την πρόθεση και την άριστη πρωτοβουλία. Θα είναι ότι πιο καινοτόμο έχει γίνει στο ελληνικό κράτος από ιδρύσεως του.
Κατακρίνω την τσαπατσούλικη υλοποίηση της!Η οποία κάτω από τον τίτλο "γραφείο πρωθυπουργού" ξεφτιλίζει τον ΓΑΠ!
σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Παναγιώτης Βρυώνης είπε...

@stefan: εσύ κρίνεις την υλοποίηση και καλά κάνεις :-) Πιέζουμε γιατί έχουμε υψηλές προσδοκίες.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα βρε παιδιά μη πιέζεται τόσο πολύ γιατί θα μείνετε... με τις προσδοκίες .... στο χέρι.
Ριξτε καμια ματιά και κατα Εξαρχεια μεριά...για αυτα τι κριτική κάνετε;

Πέτρος ΚΟΥΠΕΓΚΟΣ είπε...

Εξαιρετικά εύστοχες παρατηρήσεις Στέφανε.
Κατανοητά, σε ένα βαθμό, και τα λάθη στην υλοποίηση εξαγγελιών της νέας Κυβέρνησης. Αν όμως, στην προσπάθεια ... να αλλάξουν όλα πριν από τις 100 πρώτες μέρες γίνουν όλα εξίσου πρόχειρα τότε πολλές προσδοκίες θα "καούν" και άδικα και ίσως για πάντα.

Προσωπικά όμως, ανεξάρτητα από τις διαδικαστικού περιεχομένου παρατηρήσεις που ίσως και να διορθώνονται, έχω ΜΙΑ ουσιαστική αντίρρηση. Και αυτή δεν διορθώνεται...

Σίγουρα είναι "αντίθετη" στην ευφορία των καιρών και των σχετικών πρωτοτυπιών, αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος να εφαρμόζεται μια τέτοια διαδικασία για τέτοιες θέσεις.

Οι θέσεις των ΓΓ στα υπουργεία είναι κατέξοχήν πολιτικές. Καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές σε συνεργασία με τα μέλη της Κυβέρνησης (προσυπογράφουν όλες τις πράξεις των Υπουργών). Χώρος για "τεχνοκράτες" υπάρχει άπειρος σε Υπουργεία και υπηρεσίες (που πρέπει να συμβουλεύονται και Υπουργοί και ΓΓ) ...
Αν συνεχίσουμε έτσι στην επόμενη Κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός θα διορίζει τους υπουργούς με ...βιογραφικά.

Το ότι στο παρελθόν υπήρχε "κακή" φήμη για τις επιλογές των Υπουργών δεν νομιμοποιεί μια γενική απαξιώση παλιών ΓΓ ούτε βέβαια τιμά τους νυν υπουργούς που είναι άξιοι για το σημαντικό πόστο που τους ανατέθηκε αλλά δεν είναι ...ικανοί να διαλέξουν βάση ουσιαστικών κριτηρίων ούτε τον υπ΄αρ. 1 συνεργάτη τους.

Τέλος, όλα τα σχετικά με αξιοκρατία και διαφάνεια κλπ δεν είναι διαδικασίες που κρίνονται από ...διαδικασίες αλλά εκ του αποτελέσματος. Και δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γίνει αν το "αποτέλεσμα" δεν ...βγει. Γιατί τότε δεν θα αρκεί να ειπωθεί ότι έφταιγε μια διαδικασία.

Khlysty είπε...

Φαίνεται ότι μήνυμα ελήφθη: η "πολιτική δραστηριότητα" εξαλήφθηκε από τη σχετική καρτέλα της αίτησης. Τουλάχιστον, τα αντανακλαστικά δεν είναι ραντανπλανικά. Θετικό στοιχείο και αυτό. Κατά τα λοιπά... ίδωμεν.

stefan είπε...

@Khlysty
δηλαδη οι πρώτοι 15.000 έπρεπε να γράψουν και πολιτική δρασητριότητα,και οι τωρινοί όχι? Όσο πάει και γίνεται πιο τσαπατσούλικο!
Δεν υπάρχει άλλη λύση από το κατέβει τελείως και ζητήσει ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ!

Elli είπε...

ένα σχόλιο σε αυτό του γράφει ο vrypan:

'Να κάνουμε τον άριστο καθηγητή πανεπιστημίου με τα χίλια πτυχία Γεν. Γραμματέα στο Υπ. Περιβάλλοντος όταν είναι δεδομένο ότι είναι υπερ της Πυρηνικής Ενέργειας, έχει δηλαδή τελείως διαφορετική αντίληψη για την ενεργειακή πολιτική;'

αν είναι να κάνουμε γραμματείς μόνο εκείνους που έχουνε ίδια γνώμη με μας, τότε έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας, βαθύτατο μάλιστα.
Η σύνθεση ειναι το ζητούμενο και ειδικά όταν ακούγονται διαφορετικές γνώμες με επιχειρήματα και με αριθμούς, τότε μόνο θα προοδεύσουμε. Κανείς δεν γνωρίζει τις τέλειες λύσεις σε όλα τα προβλήματα και αν δεν συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τίποτα...

Στέφανε, σε αναφέρω στο ποστ μου ελπίζω να μην σε πειράζει

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ξεκινάς από λάθος βάση. Μέχρι τώρα αυτές οι θέσεις ήταν 100% κλειστές, με μόνη πρόσβαση τη βουλευτική υποψηφιότητα ή κάτι ανάλογο δίπλα σε ένα μεγάλο βουλευτή.

Ο διαγωνισμός αυτός δίνει την ευκαιρία σε όλους να προβάλλουν προσόντα κλπ προκειμένου να γίνει η επιλογή από επιτροπή του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Ούτως ή άλλως οι θέσεις αυτές είναι θέσεις-κλειδιά-εμπιστοσύνης.

Δεν είναι η πλέον αρμόζουσα διαδικασία, αλλά ουσιαστικά είναι η πρώτη διαφανείς διαδικασία για θέσεις παρά τω υπουργώ (χωρίς κομματικά κριτήρια).

Επιπλέον, το "πολιτική-΄κοινωνική" δράση αφορά κυρίως τη συμμετοχική δράση κάποιου (ΜΚΟ κλπ) και όχι την κομματική του ταυτότητα. Και τούτο θα γίνει φανερό αργότερα. Να δεις ότι οι αιτήσεις-βιογραφικά θα είναι περισσότερα από 50.000 και επίσης θα δεις ότι μέσα από αυτούς θα καλυφθούν και θέσεις ειδικών συνεργατών κλπ (επίσης πολύ αναγκάιες δίπλα σε υπουργούς).

Εμένα μου άρεσε η κίνηση.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δοκίμασες ποτέ να μπεις στο primeminister; Είναι ανενεργό από τότε που κατασκευάστηκε (επί Καραμανλή). Και μετά το πλιάτσικο στο Μαξίμου (δες σχετικές ειδήσεις) δεν έμεινε ούτε σκληρός δίσκος ούτε κωδικός. Ευτυχώς δεν έχουμε πυρηνικούς πυραύλους :)))

stefan είπε...

@δειμο του πολίτη
Όπως καικάποιοι προηγούμενοι, δεν έχεις καταλαβει την ένσταση μου. Δεν αναφέρομαι σε αυτή καθαυτή την πρωτοβουλία, η οποία έχει αναγγελθεί προεκλογικά και με έβρισκε από τότε,όχι απλά σύμφωνο,αλλά ... οπαδό, αλλά στην σημερινή υλοποίηση της.
Όμως όσο περνάει ο χρόνος και το ξανασκέφτομαι και με τη βοήθεια σχολίων φίλων,βρίσκω και άλλα πολιτικά και θεσμικά προβλήματα. θα επανέλθω αύριο.
Τώρα ρωτάω μόνο με βάση αυτό που λες: γιατί να το κάνει το "γραφείο και να μην το κάνει κάθε υπουργείο για τις ΓΓ του? πόσος χρόνος πιστεύεις ότι θα είναι ικανός (και ταυτόχρονα σωστός) για την αξιολόγηση κάθε αίτησης από 50.000 αιτήσεις? Αν όλες είναι φυσικά σοβαρές ,που δεν το πιστεύω.

stefan είπε...

@ellie
έχεις απόλυτο δικιο! με ανησυχεί γιατί εδώ και 24 ώρες και 12 από τότε που ανάρτησα το ποστ,δεν έχει εμφανιστεί ένας υπέυθυνος (και ξέρω ποιοι είναι!!!) να υπερασπιστεί βρε αδερφέ τη δουλειά του!
Αντίθετα κάνουν "διορθώσεις" που ξεφτιλίζουν ακόμη περισσότερο το ζήτημα!

Argos είπε...

Χτες το βράδυ είχα την εντύπωση ότι ήμουν ο μόνος λογικός σε μια χώρα με παράλογους. Ευτυχώς σήμερα έχω παρέα.

stefan είπε...

@Argos

Μηπως πρέπει η "παρέα" να αντιδράσει ομαδικά και συγκροτημένα προς τον αρμόδιο? Δηλαδή το γραφείο πρωθυπουργού? Δηλαδή τον ίδιο τον ΓΑΠ? (γιατί αυτός ο gg at opengov.gr , δεν πρέπει να είναι υπεύθυνος νομίζω) Να δώσουμε 24 ώρεςακόμη διορία να κατέβει? Η μήπως είναι πολύ ήδη?

Argos είπε...

Νομίζω ότι για το καλό του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως για την ίδια την διαδικασία θα έπρεπε ήδη να κατέβει.
Εγώ, όπως και εσύ κάναμε αυτό που μπορούσαμε, δημοσιοποιήσαμε την θέση μας. Αν είναι να γίνει κάτι ομαδικά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση είμαι μέσα, αλλά δεν βλέπω διαθεση από τους υπόλοιπους

Stelios είπε...

Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε ποιοι θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις. Θα είναι μια επιτροπή με μέλη απ'όλα τα κόμματα ή μόνο από την κυβέρνηση;εκει ειναι η ουσία για μένα

KΑΡΜΕΝ είπε...

Η γνώμη μου είναι να μπουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι θα συμπλεύσουν με το πολιτικό πρόγραμμα και τους στόχους του σχεδιασμού του Κινήματος μας. Στόχοι οι οποίοι θέλουν ανθρώπους όχι μόνο με τόνους Μάστερ και Δοκτορά στο βιογραφικό τους, αλλά και κάτι παραπάνω: Όραμα και Βούληση!
Επιπλέον πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα εξής:
-Αν θα είχαμε ζήσει σε μια κοινωνία ονειρικά πλασμένη, όπου όλοι θα έχανε τις ίδιες ευκαιρίες (από οικονομική και πολιτική άποψη), έτσι ώστε να πάρουν τα πτυχία τους, θα είχα συμφωνήσει μαζί σας. Αλλά επειδή ξέρω πολλές οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζουν τα πραγματικά λαμπρά μυαλά των παιδιών τους, δεν μπορούμε να μετρήσουμε την ικανότητα με τόνους χαρτιών και πτυχίων. θέλω να πω ότι οι αληθινά ικανοί άνθρωποι, έχουν το δικαίωμα να δείξουν την εργατικότητα, ικανότητα, το αίσθημα δικαιοσύνης και την διάθεση προσφοράς τους στην πράξη. Εμείς, από την άλλη, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους δώσουμε την ευκαιρία! Αν θέλουμε να ονομαζόμαστε Σοσιαλιστές! Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί με τόνους πτυχία και χαρτιά, αποδειχτήκαν επιβλαβείς για το καλό της ανθρωπότητας, όπως και αντιθέτως, πάρα πολλοί που δεν είχαν ούτε ένα πτυχίο, βοήθησαν την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα μπροστά.
-Η Δημοκρατία δεν λέει πουθενά να χλευάζουμε τους ανθρώπους που μας ψήφησαν. Γιατί αλλιώς θα είχαμε βάλει σε τέτοιες θέσεις και Χρυσαυγήτες με τόνους πτυχία.
Συμφωνώ απόλυτα με τον @Vrypan!
Συμπέρασμα, δεν πιστεύω ότι είναι καθόλου πρόχειρο, αλλά αντιθέτως, ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για πολιτικές θέσεις, που πρέπει να τις καταλαμβάνουν Άνθρωποι που θα μας πάνε μπροστά και όχι “μανταρίνοι” που θα μας οπισθοδρομήσουν, όπως το έκαναν τα προηγούμενα 5 μίση χρόνια. Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος από εκεί κρύβεται!
Και αυτή είναι η άποψη μου!

Argos είπε...

@agapi
Το σχέση έχει ο σοσιαλισμός, τα πτυχία και η ικανότητα του καθενός με μια πρόχειρη, τσαπατσούλικη και εν πολλοίς αδιαφανή, μέχρι στιγμής, διαδικασία;
Το να βάλω εγώ τα στοιχεία μου σε μια φόρμα χωρίς να ξέρω που πάνε τι γίνονται και ποιοί άλλοι έχουν υποβάλλει τα στοιχεία τους, δεν είναι διαφάνεια. Είναι μια δημόσια αδιαφανής διαδικασία

spallantzas είπε...

@agapi
συγνώμη αλλά είσαι τελείως εκτός θέματος ! :-)
δεν συζητάμε την πολιτική πρωτοβουλία, αλλά την υλοποίηση της διαδικτυακά. Ξαναδιάβασε ποστ και σχόλια please!

spallantzas είπε...

@stelios
Μηπως θαπρεπε να μαθουμε πρώτα, ποιοι τα συλλέγουν? Και μάλιστα πριν τα στείλουμε?
Ξαναθυμίζω δε ότι μέχρι τις 12 το μεσημερι , όσοι έστελναν , συμπλήρωναν και πολιτική δραστηριότητα, δηλαδή έγραφαν : "μέλος της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Πεσκανδρίτσας" και στις συστάσεις : " Γ.Παπαδόπουλος μέλος της ΝΕ Κωλοπετεινίτσας!"
Τώρα φαντάσου αυτοί να κριθούν από μια ανεξάρτητη αρχη!!!

Rodia είπε...

Αριστα, Στέφανε.
Σε μένα η κίνηση αυτή μοιάζει με τις παλιές προκηρύξεις δημ. έργων και τις κομπίνες μεταξύ εργολάβων και επιτροπών κρίσης: Ενώ ήταν γνωστός απο πριν ο εργολάβος νικητής, παιζόταν η παράσταση "διαγωνισμός" και μερικά χρήματα αλλάζαν τσέπες.
Εδώ βέβαια δεν υπάρχει ο παράγων "χρήμα", αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως δεν έχουν επιλεγεί ήδη τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ΓΓ και όλο αυτό το πανηγύρι γίνεται για τα μάτια (και τα αυτιά) του κόσμου.
..φυσικά, μακάρι να κάνω λάθος..

KΑΡΜΕΝ είπε...

Ήθελα απλά να πω ότι συμφωνώ με την αξιολόγηση και της κοινωνικής και πολίτικης προσφοράς των ατόμων που προορίζονται για αυτές τις θέσεις, γιατί είναι πολιτικές θέσεις πάνω απ’όλα και όχι τεχνοκρατικές. Βεβαίως όμως δεν θα μου άρεσε να τις καταλάβουν άνθρωποι που τα μόνα «γαλόνια προσφοράς» που έχουν είναι οι δεκαετίες που είναι μέσα στο κόμμα η τα «λεφτά που θυσίαζαν» (όπως λένε) για το κόμμα… και ειδικά αν είναι οι ίδιοι που 5 μίση χρόνια τώρα έκαναν «λευκή απεργία» η ακόμα χειρότερα συνεργαζόταν με την προηγούμενη εξουσία για ένα κομμάτι «τυρί» και τώρα επανέρχονται και ζητάνε θέσεις για τον ίδιο λόγο.
Ας το καταλάβουν όλοι ότι το «τυρί» ανήκει στο λαό. Για αυτό το λόγο επικροτώ από καρδιάς την δημόσια διακήρυξη για αυτές τις θέσεις και εκθέτω την άποψη μου, μια που ΟΛΟΙ μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στις γνώσεις, την κοινωνική και πολιτική προσφορά και την σημερινή μαχητικότητα αυτών των ατόμων και έτσι πολύ καλά αποφασίστηκε ότι η επιτροπή η όποια θα κάνει την αξιολόγηση αυτών, να είναι αυτή που είναι και όχι ένα απλό Α.Σ.Ε.Π. Επισημαίνω και πάλι ότι μιλάμε για Πολιτικές θέσεις και όχι τεχνικές!

Elias είπε...

@agapi
Δηλαδή, ποια θα είναι αυτή η περίφημη επιτροπή αξιολόγησης; Πού την είδες, πού την ξέρεις και τη μολογάς;

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τη διαδικασία:
Προφανώς, θα κρίνει κάθε πολιτικός προϊστάμενος (π.χ. υπουργός) τις γραμματείες αρμοδιότητάς του.
Παλιότερα, έκριναν από βιογραφικά υποψηφίων που δεν εξελέγησαν και μέσα από κομματικές πιέσεις - ισορροπίες.
Σήμερα, άνοιξε το παιχνίδι για να μπουν κι άλλοι. Ίσως όχι όλοι. Κι άλλοι όμως. Και αυτό είναι πρόοδος.

Το αν θα είναι αξιοκρατική η κρίση ή όχι (και σε ποιο βαθμό), θα το δούμε στη συνέχεια: διότι θα βγει ο κάθε πικραμένος και θα πει "ορίστε τα δικά μου πτυχία, γιατί δε με προτίμησαν στην τάδε θέση που είχα κάνει αίτηση".
Απλό δεν είναι;

Και ΠΑΛΙ, θα έχει το δικαίωμα ο κάθε υπουργός να πει "δεν μου άρεσε η φάτσα του τάδε και δεν μπορώ να συνεργάζομαι μαζί του καθημερινά!" εφόσον πρόκειται για πολιτική θέση.

Άλλωστε, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ θεώρησε πολιτικές θέσεις ακόμα και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Νομούς!!! Σε ένα Σ/Κο τους διόρισαν, είπανε "άστους φέτος και του χρόνου θα ξανακριθούν" και φυσικά, μείνανε εκεί επί 5 χρόνια (6ος χρόνος φέτος).

Μην τρελαθούμε λοιπόν!
Τα θετικά πρέπει να επικροτούνται.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Νομίζω ότι η επιτυχία βρίσκεται ακριβώς εδώ: ότι ΔΕΝ μπορεί ο κάθε υπουργός να διαλέξει απλά τον εκλεκτό του.
Όσο αφορά την Επιτροπή (όπως την διάβασα σε αρκετές εφημερίδες), είναι πάνω από τους υπουργούς . Τέρμα τα “κονέ”, με λίγα λόγια. Ξέρω ότι αυτό στεναχωρεί μερικούς, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό ζήτησε ο λαός και ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή για ΟΛΟΥΣ.

Prokopis Doukas είπε...

Σωστό. Και ακόμα χειρότερο οτι στα ΜΜΕ ανακοινώθηκε πως η σελίδα είναι η www.primeminister.gr, η οποία δεν λειτουργεί καθόλου.

Μια αντίρρηση έχω μόνο: Σωστά πρέπει να υπάρχει χώρος για να γράφονται πολιτικές/κοινωνικές δραστηριότητες. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με τη "γαλάζια συνέντευξη", που ήταν του (τελείως αυθαίρετου) στυλ "πεστε μας ποιά φαγητά σας αρέσουν". Η κοινωνικο-πολιτική δράση είναι κάτι δημόσιο και εξακριβώνεται. Και δεν εννοώ με αυτό "μέλος της ΚΝΟΔΕ κάτω Αγουλινίτσας"... :-)

Να το πω με αντιπαράδειγμα: Στην επιστημονική κοινότητα έχω δει πολλά "συμπαθή φυτά" - έξοχα για την επιστήμη τους, αλλά ακατάλληλα για πολιτικές θέσεις. Ένας πολυ-πτυχιούχος που δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, ένας nerd που δεν έχει καμία κοινωνική συναίσθηση δεν είναι κατάλληλος για καμία τέτοια θέση.


Υ.Γ. Δεν μπορεί να τους κρίνει διακομματική επιτροπή, θα ήταν λάθος. Αν κάποιος ικανοποιεί την πολιτική οπτική του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, μάλλον δεν θα μπορεί να υπηρετήσει την πλιτική οπτική της παρούσας κυβέρνησης...

γιάννης είπε...

Σωστές οι επισημάνσεις του Στέφανου. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν άμεσα αποτελεσματικές επεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι με υψηλή ειδίκευση και δεν θα πρέπει να δίνονται αφορμές για σχόλια..
Ξεκίνησε δυναμικά ο Γ.Α.Π., πρέπει να ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είμαι βέβαιος ότι οι μισές αιτήσεις δε θα είναι σοβαρές. Όπως επίσης ότι οι περισσότερες αιτήσεις θα είναι καλών επιστημόνων, αλλά χωρίς πείρα στη δημόσια διοίκηση ώστε να μπορούν να έχουν μία τέτοια θέση.

Ευάγγελος είπε...

Η πρωτοβουλία είναι θετική. 'Ισως χρειαζόταν καλύτερος σχεδιασμός και τεχνική στήριξη. 'Ομως, ο πήχυς ούτως ή άλλως θα τοποθετηθεί πολύ ψηλά, από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν τα ονόματα των "αρίστων" είναι δύσκολο, κατά τη γνώμη μου, να υστερούν από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που θα αποκλειστούν. Οι θέσεις είναι αμιγώς πολιτικές, ιδιαίτερα των Γ.Γ., δεν μπορούν να μπουν επομένως απόλυτα σε κλισέ και στερεότυπα προκηρύξεων διαγωνισμών. Πρέπει να υπάρχει μια σχετική ευελιξία και ευχέρεια επιλογών. Δεν πρόκειται στο κάτω - κάτω για πρόσληψη στο δημόσιο, αλλά για άσκηση δημόσιας εξουσίας, πρέπει λοιπόν να συνδυαστούν εκτός από τα τυπικά και άλλα προσόντα, που να συνθέτουν ένα κατά το δυνατόν "άριστο" προφίλ του υποψηφίου. Ας πάρουμε μια βαθειά ανάσα λοιπόν περιμένοντας τις ανακοινώσεις των "αρίστων" κι ας ετοιμαστούμε καλύτερα να τους κρίνουμε -όπως κι όλους στην κυβέρνηση- από τα έργα τους.

Ανώνυμος είπε...

το ΠΑΣΟΚ μίλησε για ασυμβίβαστο κόμματος με κυβέρνητικές θέσεις.
Από την άλλη το δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέξει ΓΓ και περιφερειάρχες δεν μπορεί κανένας να του το αμφισβητήσει.
Αν θελει να δείξει πως μπορεί να στηριχτεί και σε πρόσωπα εκτός κόμματος δεν νομίζω αυτό να πειράζει την πλειοψηφία του λαού, πειράζει πιθανόν αυτούς όλους που περιμέναν κάποια θέση ως αποτυχόντες υποψήφιοι και ως κομματικοί φίλοι!
Ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει κυρίαρχος του παιχνιδιού ανεξάρτητος από σφιχτους με το κόμμα εναγκαλισμούς.
Από το αποτέλεσμα θα κριθεί ποίος έχει δίκιο εσύ stefan ή ο Γιώργος;

KapaNi είπε...

τι είναι η ετεροπρόταση?δεν βρίσκω πουθενά αυτή τη λέξη!και αν έχω κάνει λάθος στα στοιχεία μου πως ακυρώνω την προηγούμενη αίτηση κ κάνω καινούργια?

stefan είπε...

@ανώνυμο10:59
Αυτό κατάλαβες από την όλη συζήτηση εσύ? Ότι αντιπαρατίθεμαι με τον Γιώργο?
Για ξανασκέψου το λίγο!
Εκτός αν με θεωρείς "αποτυχόντα υποψήφιο ή κομματικό φίλο"!
Λοιπόν για να μην κουράζεσαι, σου λέω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον γΑΠ,γιαυτό και δεν χαρίζομαι σε αυτούς που απαξιώνουν στην πράξη τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του.
Τούτη τη φορά νάναι ξεκάθαρο: το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ θα μείνουν στην εξουσία και θα αξιολογηθούν θετικά, πρώτα και κύρια,αν είναι συνεπείς και ειλικρινείς.
Γιατί όπως λέει και ο άνεμος,"πρωτη φορά κόμμα δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες ΜΕΤΑ την νίκη στις εκλογές".

stefan είπε...

@KapaNi
έλα ντε. αυτόδεν το είχα εντοπισει!

KapaNi είπε...

Με λίγα λόγια δλδ πρόκειται για μία πρόχειρη τελείως κίνηση χωρίς να μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία της αιτησής σου ή να μπορείς να ακυρώσεις την αίτηση σου κ να κάνεις νέα κ με μία λέξη "ετεροπρόταση' βγαλμένη από το systran?!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος 10:59
Θα συμφωνήσω με όσα είπες στην απάντηση σου, αλλά δεν νομίζεις το να ψάχνει κάποιος να βρει τα αρνητικά από μια ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ πρωτοβουλία είναι σαν να δίνει τζάμπα τροφή σε όσους βλέπουν με κακό μάτι τον ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του...
Διάβασε ξανά την ανάρτηση σου και πες μου αν ένας που σε διαβάζει για πρώτη φορά τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει...!

Ανώνυμος είπε...

@koukios
ΣΩΣΤΗΡΗ, ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΕΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ; ΠΑΝΤΩΣ, ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ... ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ, ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! Ε, ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ