19 Φεβ 2010

Εγώ κ. Πρωθυπουργέ, εγώ θα σας δανείσω!

Γράφτηκε σαν σχόλιο, από μια συνάδελφο μηχανικό,  σε ένα πρόσφατο ποστ μου, αλλά αξίζει τον κόπο να το αναρτήσω κανονικά. Είναι ένα από τα χιλιάδες "γράμματα" που - ελέω "ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στο  primeminister.gr - καταλήγουν στην προσωπική σελίδα του ΓΑΠ. Είναι ένα από τα μηνύματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης τον Παπανδρέου. Είναι ένα μήνυμα ειλικρίνειας και διάθεσης, αν όχι απαίτησης να πάμε επιτέλους μπροστά.

Διαβάστε το προσεκτικά και σκεφτείτε και τη δική σας στάση. Για να αλλάξει επιτέλους αυτή η χώρα πραγματικά σελίδα.

"Εγώ κ. Πρωθυπουργέ, εγώ θα σας δανείσω ! Ατόκως και για όσο χρόνο χρειαστεί. Γιατί πιστεύω στον έντιμο αγώνα σας κι ας μην είμαι ΠΑΣΟΚ. 
Γιατί πλήρωσα στη Βενετία για να δώ, εκεί, το δισκοπότηρο της πατρίδας των παππούδων μου , της Τραπεζούντας, , γι’αυτό.
Για τα άλογα του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης στον Άγιο Μάρκο, για τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο, για το Ναό της Περγάμου στο Βερολίνο, για τα γύψινα ομοιώματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Εγώ θα σας δανείσω απ΄το μισθό μου και η Δέσποινα που είναι δεξιά και μου θύμισε πως οι ελληνίδες έλιωναν τα κοσμήματά τους για να τα κάνουν βόλια για την ιδέα της ελεύθερης πατρίδας.
Μαζί νομίζω όλοι οι πρόσφυγες, όλοι οι έλληνες θα σας δανείσουμε, όσο μπορούμε ο καθένας, για να μειώσουμε τη ζημιά και να μη βλέπουμε πια τη χαιρέκακη ικανοποίηση αυτών που καθοδήγησαν και ζουν ακόμη από τις αρπαγές του πολιτισμού μας, από την διάβρωσή μας με τις μίζες τους, αυτών που με κυνισμό και απληστία σήμερα οργανώνουν τις νέες λεηλασίες. 
Σας παρακαλώ ζητείστε πρώτα από τους Έλληνες να βοηθήσουμε την πατρίδα μας , με τους δικούς μας όρους, με τα δικά μας Μαθηματικά και με την δική μας Ψυχή.
Ζητείστε δάνειο απο τους ευπατρίδες, απο τους εύπορους αλλά και απο τους μισθωτούς και από τη μητέρα μου που είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ.Είμαι βέβαιη πως είμαστε όλοι εδώ.
Σας ευχαριστώ"

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν πω ότι μου άρεσε θα είναι ψέματα. Αν και η γλώσσα και το ύφος είναι πολύ έξυπνα.

stefan είπε...

@δείμο του πολίτη
Δεν είναι θέμα αν μας αρέσει ή όχι σαν κείμενο. Εμένα με ενθουσίασε που ο πολίτης αντιδρά θετικά σε μια πολύ δυσκολη κατάκτηση για τον ίδιο, για τη ζωή του και τον τόπο. Αυτό χρειαζόμαστε τώρα! Γιαυτό ας προβληματιστούμε όλοι για τη στάση μας! Η ελληνική κοινωνία πρέπει να πάει επιτέλους μπροστά. Και τέτοιες στάσεις συμβάλλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε αυτό.
Φυσικά υπάρχει και η ευθύνη αυτών που θα εισπράξουν τέτοια στάση. Πως θα την αξιοποιήσουν, πως θα δώσουν απαντήσεις για το μέλλον,.

Γκιωνης είπε...

. Εμένα πάλι μού άρεσε πολύ. Και με συγκίνησε.
. Βλέπω μιά Ελληνίδα με την αίσθηση τής μακραίωνης ιστορίας, με την επαφή με την ρίζα της που είναι στα χώματα τής Τραπεζούντας, με την γνώση τής προσφοράς τής Ελλάδας όπου γής, και με την συνειδητοποίηση πως όσοι "αξιοποίησαν" αυτήν την προσφορά, διαγουμίζοντας βάρβαρα είτε με τις ληστρικές Σταυροφορίες τους τότε, είτε με τις Standard and Poors κλπ κλπ σήμερα, είναι ακριβώς οι ίδιοι και κάνουν το ίδιο πράγμα πάλι. Λεηλατούν μιά χώρα...
. Κι αυτό, ( ας μην βιαστεί κανείς ), δεν έχει σχέση με εθνικισμούς, αλλά με την συνείδηση μιάς ταυτότητας, και μιάς πορείας στην Ιστορία.

. Ακόμη κι αν αυτός ο λαός είχε ακατάλληλες ηγεσίες ή και εγκληματικές όπως πρόσφατα τού καταλληλότερου, αυτό δεν δικαιολογεί αυτήν την επέλαση τών ...συμμάχων μας με καθαρά ληστρικούς σκοπούς.
. Η αίσθηση τής Ληστείας που συνεχίζεται επί αιώνες είναι η ίδια και είναι αληθινή και ακριβής.

. Και ένας τρόπος στήριξης υπάρχει που θα μάς κάνει ίσως και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας, και να αναπροσαρμοστούμε όπως πρέπει. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Όσο μικρές και να 'ναι. Τα άλλα θα ακολουθήσουν...

giorgos είπε...

Είναι ειρωνικό το κείμενο, έτσι;
Αν είναι σοβαρό νομίζω είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του τι σημαίνει καραγκιόζης-κορόιδο Έλληνας που μια ζωή θα του κλέβουν τα λεφτά και θα λέει ευχαριστώ.

ΑΕΡΑΚΙ είπε...

Ευχαριστώ τον Γκιώνη για τις διευκρινίσεις: είναι έτσι ακριβώς.
Και Γιώργο εννοείται ότι είναι όχι ειρωνικό αλλά επίκληση στην χειραφέτηση ! Είναι αυτονόητο ότι δεν έχω τόσα χρήματα. Άλλωστε σήμερα η S&B μας επτώχευσε εντελώς.Είμαστε λέει ΒΒΒ-.