26 Απρ 2010

ΤόΠΟΙ : Περισσότερη Δημόσια Πληροφορία

O Δημήτρης Ζαχαριάδης (κατα "κόσμο" και τήλαφος), καλός φίλος, ολοκλήρωσε τη νέα του συλλογική, διαδικτυακή προσπάθεια, τους Τόπους.

Η πρώτη τους έκδοση σχηματίζει μια πλατφόρμα απλών διαδικασιών συλλογής και οργάνωσης πληροφοριών γύρω από περιβαλλοντικά και άλλα θέματα με έμφαση στην συλλογικότητα της διαχείρισης των πόρων και την ανοικτή πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται.

Στο http://topoi.gr/about.html είναι δυνατή η καταγραφή των συμβάντων που θεωρείτε σημαντικά για τον δικό σας τόπο και μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή πληροφοριών και πρακτικών τοπικά και κεντρικά, με βάση το είδος τους και τη διοικητική δομή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε οικισμούς, δημοτικά διαμερίσματα, δήμους και νομαρχίες της χώρας.

Η πλατφόρμα αυτή είναι βασισμένη σε ανοιχτά δεδομένα από το Geonames, με τα ελληνικά ονόματα και τους κωδικούς οικισμών και ΟΤΑ από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η μηχανή αναζήτησης περιέχει πάνω από 40.000 τόπους της Ελλάδας. Παράλληλα είναι ένα εργαλείο καταγραφής αναδασωτέων εκτάσεων, μια και οι επισκέπτες των ΤόΠΩΝ, μπορούν να βοηθήσουν στην ηλεκτρονική καταγραφή των βασικών στοιχείων των ανακηρύξεων αναδάσωσης που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: