13 Αυγ 2010

Άρχισαν τα όργανα ...

Πάλι λοιπόν ίντριγκες πίσω από κλειστές πόρτες? Πάλι γράψιμο των διαδικασιών στα παλαιότερα των υποδημάτων σας? Πάλι περιφρόνηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών? Πάλι συναλλαγές και γκρίζες συμφωνίες του τύπου "κάτσε τώρα πίσω για νάρθεις μετά πρώτος"? Πάλι "δυναστείες" και "τζάκια" στο σβέρκο της πόλης? Πάλι όλη η ορχήστρα στο πάλκο?

Πόσο αμετανόητοι μπορείτε να είστε τελικά? Πόσο περισσότερο μπορείτε να βάζετε το προσωπικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό? Πόσο αδικείτε αυτή την πόλη και την παραδίνετε πάντα στα χέρια "εργολάβων" που ξεπουλούν τα πάντα?  

Κι εσείς εκεί στο "κέντρο" που - ξανά κόντρα στις επιταγές της κοινωνίας, των αρχών του κόμματος και της άποψης του προέδρου του - θα αποφασίσετε για τους υποψηφίους. Δεν ιδρώνει τ' αυτάκι σας όταν ξεφτιλίζονται οι όποιες διαδικασίες και άρα και εσείς οι ίδιοι? Δεν σκέφτεστε ότι μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξει ρότα αυτή η πόλη θα πάει άκλαυτη? Και μετά θα κάνουμε άλλα 20 χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι?

Γιατί τα λέω τώρα αυτά Αυγουστιάτικα? Γιατί πιστεύω πως υπάρχει ακόμη χρόνος να αποφευχθεί η λάθος επιλογή που θα οδηγήσει σε μια ακόμη πανωλεθρία. Γιατί μπορούμε αυτή τη φορά να μην βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας! Και γιατί πιστεύω πως η κοινωνία άλλαξε, κατάλαβε και αυτή τη φορά όχι απλά θα τιμωρήσει, αλλά θα τσακίσει όποιον πιστεύει ότι πάλι θα την κοροϊδέψει.

Αυτή είναι μια προειδοποιητική βολή στον αέρα! Θα επανέλθω. 


11 σχόλια:

korydallos είπε...

Μου θυμίζεις τα χάλια μας για αυτό σε αγαπάω.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Παντου τα ιδια τελικα. Θα μπορουσα να γραψω τα ιδια και εγω για τον Δημο μας.

Ανώνυμος είπε...

Τις γκρίζες συμφωνίες ψαχτες εκει που στηριζεις.

spallantzas είπε...

@Ανωνυμο2
Βρε καλώς τα παιδιάααααααα. Εσάς περίμενα! Για λεγε, για λέγε!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ξερεις να μας πεις σε πιο συμβουλιο ητανε ο μπαμπικος και ποσα επαιρνε?????????????????
Απαντησε και θα επανελθω. ΕΧΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΠΡΑΜΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ.

spallantzas είπε...

@ανώνυμο
Έλα ρε μεγάλε? Ήταν και ο Μπαμπίκος σε συμβούλιο και τα έπαιρνε? Για πες για πες! Εγώ απλός πολίτης είμαι! Που να ξέρω?

Ανώνυμος είπε...

Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ΑΠΛΕ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!

spallantzas είπε...

Και τι έπαιρνε εκεί ρε φίλε?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ?

spallantzas είπε...

Ντρέπομαι !!!

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ είπε...

Ο ΜΠΑΜΠΙΝΟΣ (εγώ δηλαδή ) έπαιρνα όσα λεφτά παίρνει κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της ΔΕΥΑΝ όταν αυτό συνεδριάζει. Το ποσό είναι καθορισμένο και εκεί συμμετείχα δυόμισι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου και δεν δήλωνα παρών για να πάρω αποζημίωση όταν η συνεδρίαση ήταν «τηλεφωνική». Τα λεφτά είναι φορολογήσιμα (παίρνουμε απόδειξη και τα δηλώνουμε στην Εφορία) Αντίστοιχο ποσό παίρνουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όταν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Δεν ξέρω που βλέπεις το κακό αλλά μάλλον αν δεν υπήρχε η ομάδα άλλη πρόταση η συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΝ θα μου δημιουργούσε πολύ περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα που τα λεφτά θα τα έδινα σε φάρμακα
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα χρήματα από τις συνεδριάσεις τα μέλη της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ τα διαθέτουν για να καλύψουν τα ενοίκια των γραφείων που συντηρούν και των εκδηλώσεων που γίνονται από τον συνδυασμό.