28 Μαρ 2007

Ξενοδόχος απειλεί blogger με αγωγή.

Ο Γιώργος Μανουσάκης, κάτοικος Μιλάτου Λασιθίου Κρήτης, διαμαρτύρεται εδώ και καιρό (και) μέσα απο το προσωπικό του ιστολόγιο για τις “εργασίες διαμόρφωσης της παραλίας” που γίνονται μπροστά στο ξενοδοχείο Μίνως Ιμπεριαλ από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει :

Τις τελευταίες ημέρες, με καθημερινή χρήση διατρητικών μηχανημάτων εκσκαφής και μπουλντόζων(βλ.φωτογραφίες), γίνεται πλήρης αλλοίωση της μορφής της παραλίας και ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού ανάγλυφου της ακτογραμμής, με στόχο την αντικατάσταση των βράχων της ακτής από αμμουδιά με οικοδομική άμμο. Παράλληλα γίνεται υπόσκαψη του υπάρχοντος παραλιακού δρόμου Μιλάτου – Σισίου με στόχο το κλείσιμο και την καταστροφή του. Για τις συγκεκριμένες ενέργειες έχουν γίνει τηλεφωνικές καταγγελίες από τον πρόεδρο του συλλόγου προς την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Εις βάρος της συγκεκριμένης επιχείρησης έχουν επιβληθεί στο παρελθόν, για αντίστοιχες ενέργειες, πρόστιμα πολλών χιλιάδων Ευρώ και έχουν σχηματιστεί δεκάδες δικογραφίες, όμως αυτή συνεχίζει απτόητη την καταστροφική για το περιβάλλον δράση της, αφού στις αίθουσες των δικαστηρίων καταφέρνει να παίρνει συνεχώς αναβολές για την εκδίκαση των υποθέσεων, στηριζόμενη σε αίτηση που έχει υποβάλει για νομιμοποίηση εργασιών που είχαν γίνει στην παραλία πριν το 2002.

Παρόμοιες αναφορές κάνει και στις 1.03 και 16.03 ενώ δραστηριοποιείται και μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου για την αποτροπή της καταστροφής της παραλίας. Και ξαφνικά πληροφορείται ότι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου σε συνάντηση με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, έχοντας στα χέρια τους εκτύπωση των άρθρων του blog του κ.Μανουσάκη απειλούν τον ίδιο με αγωγή, αν δεν σταματήσει να γράφει για το θέμα στο ιστολόγιο του!

Θεωρώ προφανή υποχρέωση μου να διαδώσω την πληροφορία όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω των ιστολογίων και να πω στον “συμπολίτη” στο διαδίκτυο και την κοινωνία Γιώργο Μανουσάκη ότι τα ιστολόγια μπορούν να γίνουν δυνατά εργαλεία ενημέρωσης και επικοινωνίας για ανατροπές στην καθημερινή ζωή και δράση. Αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά.

Πρώτη δημοσίευση : diablogXpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: