5 Απρ 2007

Σημειώσεις 5ης Απριλίου 2007

  • Ενδιαφέροντα τα πρώτα στοιχεία συμμετοχής στο dialogos.pasok.gr . Μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 7.000 επισκέψεις και 320 σχόλια που καλύπτουν όλες τις ενότητες. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι το " επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση συνθέσεων των σχολίων από τους συντονιστές της Επιτροπής και η κωδικοποίηση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των κύκλων διαλόγου που οργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης καθώς και των συζητήσεων που διοργανώνουν οι οργανώσεις." Μακάρι...
  • Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον ένα άρθρο (και τα σχόλια) στο blog YPEROPTIX με θέμα Για μια νέα μορφή συλλογικότητας. Θα επανέλθω.
  • Η πρόταση Ντέμη για αυτοτιμωρία των Ελληνικών ομάδων με την αποχή τους για τρία χρόνια από την Ευρώπη είναι τόσο αστεία , όσο και η "κατάργηση" των συνδέσμων από τον "καταλληλότερο" (πλάκα θάχει τώρα να έχουμε οπαδούς στην παρανομία!). Εγώ θα πρότεινα - μεταξύ σοβαρού και αστείου - στην superliga κάτι πιο πρωτοποριακό. Για τα επόμενα τρία χρόνια να ορίζονται οι ομάδες που θα μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη με κλήρωση ανάμεσα στις 8 πρώτες της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και τους φιναλίστ του τελικού κυπέλλου, και όχι ο πρωταθλητής κλπ. Να έχει ελπίδες δηλαδή να πάει στο Champions League και ο Εργοτέλης , η Λάρισα, η Ξάνθη. Όσο για τους συνδέσμους, μια είναι η λύση : Δωρεάν εισιτήρια στις οικογένειες και όχι στους συνδέσμους.
  • Ένα ακόμη σχόλιο για το κλείσιμο του diablog, λιτό αλλά με νόημα. Και ένα ακόμη με αφορμή και το κλείσιμο του Νίκου Δήμου.
  • Διαβάζω στην Κόρινθο ότι ο (πρώην) διευθυντής του Νοσοκομείου που εζήλωσε τη δόξα των παρεπιδημούντων την "Ακρόπολη", ότι άλλαζε τα κόμματα σαν τα πουκάμισα! Γιατί , ο πολιτικός του προϊστάμενος τι έκανε? (τελικά τον γρουσούζεψα χτες!)
  • H ιστοσελίδα του Κάθε Μέρα Πολίτης άνοιξε επ' ευκαιρία των εργασιών του συνεδρίου νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου την επισκέφτηκαν ... Τέσσερις χρήστες !!! (τόσοι άφησαν σχόλια τουλάχιστον) . Κρίμα γιατί η δουλειά της Αίγλης ήταν από την αρχή εξαιρετική. Άντε και στο ...επόμενο συνέδριο. ..εκτός αν γίνει κανένας ...σεισμός ...
  • Καλή Ανάσταση σε όλους !

3 σχόλια:

G700 είπε...

Είμαστε κοινωνία συνενοχής και συγκάλυψης. Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματά μας και να μεταθέτουμε τις λύσεις τους για το μέλλον. Έτσι κάναμε τόσα χρόνια με την τρομοκρατία, έτσι κάνουμε σήμερα με το φαινόμενο της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, με το πρόβλημα της παιδείας, του χουλιγκανισμού, των γνωστών αγνώστων, ακόμα και με τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Καταλήγουμε να σχολιάζουμε, να σχολιάζουμε και να ξανασχολιάζουμε. Δεν σχεδιάζουμε και αποφεύγουμε να δράσουμε.

Υπ 'αυτό το πρίσμα η πρόταση του Ντέμη για τριετή αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα τολμηρά επιχειρησιακά μέτρα, όπως κάμερες στα γήπεδα, ονομαστικά ηλεκτρονικά εισητήρια, αναστολή της λειτουργίας των οργανωμένων συνδέσμων και διακοπή των κρυφών ή φανερών επιδοτήσεων που αυτοί λαμβάνουν από τις ΠΑΕ , είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανάλογα μέτρα πήρε την περίοδο 85-90 και βρετανική κυβέρνηση με εξαιρετική επιτυχία.

Καλωσόρισες στο νέο σου blog!

spallantzas είπε...

Ατυχής η σύγκριση κατα την γνώμη μου με την Αγγλία. Άλλη η κουλτούρα του ποδοσφαίρου εκεί, άλλα τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των χούλιγκανς, άλλη η δομή των ομάδων και των διοικήσεων. Τα δε μέτρα κατά της βίας που πάρθηκαν συνοδεύτηκαν από ριζικές αναδιαρθρώσεις και στην οικονομική διαχείριση των ομάδων, και στη διαχείριση των χώρων, αλλά το βασικότερο , στην Αγγλία πάρθηκε μια σημαντική πολιτική απόφαση : άλλαξαν τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα του κοινού που παρακολουθεί ποδόσφαιρο και αυτό έγινε το άθλημα των μεσαίων και ανώτερων κοινωνικά και οικονομικά στρωμάτων. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και εμείς τέτοιες αλλαγές? Αν ναι,τότε η πρόταση Ντέμη έχει νόημα, αλλιώς είναι μια φούσκα για κατανάλωση.

G700 είπε...

σαφέστατα μιλάμε για ριζικές αλλαγές και όχι για μια πρόταση κανονιά στον αέρα.

οι αγγλικές μέθοδοι μας έχουν βοηθήσει σε αρκετά θέματα ασφάλειας και τάξης με κοινωνικές ρίζες και έντονο το στοιχείο της διευρυμένης κοινωνικής ανοχής. πχ τρομοκρατία, αλλά και ολυμπιακή προετοιμασία ασφάλειας.