19 Απρ 2007

Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ

Οι "Ηλιόσποροι" διοργανώνουν ένα αντιαπαγορευτικό διήμερο φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις τη Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2007, στην Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της νεολαίας και της κοινωνίας γύρω από ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζεται ακόμα ως ταμπού από την ελληνική κοινωνία. Το ζήτημα της ευρύτατης κατανάλωσης και αλόγιστης χρήσης ουσιών, της πολυτοξικομανίας και των επιπτώσεων της εξάρτησης από παράνομες ουσίες και τα κυκλώματα που τις διακινούν.

Μέσα από ένα πολύμορφο πλαίσιο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε πολύπλευρη και επιστημονική πληροφόρηση μέσα από μια οικολογική διάσταση, για τις επιπτώσεις των ουσιών στον άνθρωπο και τη κοινωνία, αλλά και τους τρόπους (πολιτικές, αλλαγή νοοτροπίας, κλπ) που μπορούν να συμβάλουν στην μείωση αυτών των βλαβών και να καταπολεμήσουν το παράνομο εμπόριο και τη περιθωριοποίηση του χρήστη.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική από 20 συγκροτήματα, Έλληνες και ξένους μουσικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, διαδραστικά εικαστικά δρώμενα (Graffiti show, δημιουργία σκίτσου 30 μέτρων από τους συντελεστές του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ κ.α.), προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων, ένα εφήμερο χώρο αλληλεπίδρασης και δημιουργίας. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης ενημερωτικά περίπτερα κοινωνικών φορέων, δικτύων πληροφόρησης, κέντρων υποστήριξης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, bar, πάγκοι με φυσικούς χυμούς και βιολογικά προϊόντα κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ηλιόσποροι - Δίκτυο Νέων για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία - www.iliosporoi.org - www.myspace.com/iliosporoi

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πολυ καλη πρωτοβουλια.