20 Απρ 2007

Ζορμπάς, ο Έλληνας και τα δομημένα ομόλογα.

Δεν ξέρω γιατί εμένα μου φαίνεται σημαντικό, μπορεί να είναι και συμπτώσεις.

Προσέξτε :

  • Το 1988 ο Γ.Ζορμπάς είναι ένας από τους εισαγγελείς που ζητάει την απαλλαγή της οικογένειας Τσάτσου στην μεγάλη υπόθεση της ΑΓΕΤ - Ηρακλής. Η υπόθεση "θάφτηκε" γρήγορα και κανείς υπεύθυνος δεν πλήρωσε. Αιτία για αυτό ήταν το περίφημο αμετάκλητο βούλευμα του εν λόγω εισαγγελέα.
  • Το 1992 ο Γ.Ζορμπάς στην"δίκη των ΔΕΚΟ" ήταν αυτός που εισηγήθηκε την αθώωση των διοικητών που είχαν επενδύσει τα αποθεματικά τους (σύμπτωση !!) στην τράπεζα του Κοσκωτά.
  • Το 1994 ο Γ.Ζορμπάς παρέπεμψε τον Μητσοτάκη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο μετά από εισήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου και απόφαση της Βουλής.
  • Το 1996 ο Γ.Ζορμπάς διενεργεί την προκαταρτική εξέταση για την υπόθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ (βλ. Ιντρακόμ). Μήπως θυμάται κανείς να μου πει τι απέγινε η υπόθεση?
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, αμέσως μετά τη νίκη στις εκλογές του 2004 με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς, έθεσε θέμα διερεύνησης των προμηθειών εξοπλισμών επι υπουργίας Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου. Η ιστορία ξεκίνησε από"ανώνυμη επιστολή" που στάλθηκε από Έλληνες αξιωματικούς στον τέως Εισαγγελέα Ζορμπά, Γ.Γ.εξοπλισμών. Όσο είδατε εσείς αποτελέσματα της έρευνας, άλλο τόσο είδα και εγώ.
  • Εδώ και ένα χρόνο ο Γ.Ζορμπάς ανέλαβε επικεφαλής της αρχής για το "ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος"
  • Το ομόλογο των 280.000.000 € εκδόθηκε για κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Φαντάζομαι δεν τα ήθελαν για να πάρουν πράγματα για το ΚΨΜ!! Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει ο τ. εισαγγελέας Γ.Ζορμπάς.
Γιατί μου δημιουργείται η εντύπωση ότι σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο από την μεταπολίτευση και μετά είναι παρών ο ίδιος εισαγγελέας , όχι πάντοτε με τη δικαστική του ιδιότητα, και 9 στις 10 φορές το "σκάνδαλο" πάει στα αζήτητα και οι πολιτικές ευθύνες εξαφανίζονται?

Κάτι σαν "νεκροθάφτης παντός καιρού" !!!

Πιστεύει ειλικρινά κανείς ότι αυτή τη φορά θα "πληρώσουν" κάποιοι?

2 σχόλια:

Helix Nebulae είπε...

Παλληκάρι απ' τα λίγα. Το πιο καλό είναι το προτελευταίο πάντως. Βάζεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να
γίνει τίποτα μ' αυτούς τους τύπους. Έχουνε κονέ με όλους, ράμματα για τις γούνες των υπολοίπων, και είναι και πολλά τα λεφτά Άρη. Κανέναν δεν τον παίρνει να βάλει όντως το περιβόητο μαχαίρι στο κόκκαλο.

Τουλάχιστον να τους εξευτελίζουμε, να ντρέπονται τα παιδιά τους για τις βρώμικες ψυχές αυτών που τα έφεραν σ' αυτό τον κόσμο. Είναι κι αυτό μια κάποια εκδίκηση για τα λεφτά που μας τρώνε.

philos είπε...

ΆΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ όλα όσα ανέφερες!!!