4 Μαΐ 2007

"...φταίει και ο Χατζηπετρής ..." *

Ευτυχώς που χτες το βράδυ είχε και κύπελλο ΟΥΕΦΑ (αν και μας τα χάλασε ο Κλόζε,και το γύρισα στη "λούφα και παραλλαγή") και έτσι αποφύγαμε τα καλλιστεία και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ομόλογα.

Δεν έχω ιδέα ποια βγήκε Σταρ Ελλάς , όμως το σκηνικό στη Βουλή - απο το λίγο που είδα - ήταν απογοητευτικό:

- " φέρτε πίσω αυτά που πήρατε"
- " να φέρετε κι εσείς αυτά που πήρατε πριν"
- " ναι, αλλά εσάς σας πιάσαμε να τα παίρνετε"
- " ναι, αλλά εσείς πήρατε πιο πολλά"
- "ναι, αλλά εμάς δεν μας πιάσατε"
- " εκλογές τώρα"
- "εκλογές στην ώρα τους"
- "τώρα είναι η ώρα"
- " τώρα κάνουμε μεταρρυθμίσεις"

Ώρες ώρες λυπάμαι τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή (ειδικά τον πρώτο) που αναγκάζονται να δικαιολογήσουν με τον λόγο τους τα αδικαιολόγητα και εμμέσως να απολογούνται για την "γαλαζοπράσινη" λαμογιοπαρέα των κουμπάρων, εξαδέλφων και λοιπών συγγενών που επιβιώνει διαχρονικά και έχει αναγάγει την κομπίνα σε μυστήριο της εκκλησίας (κάτι σαν βαφτίσια, γάμο, κηδεία κλπ). Είναι εξοργιστικό να κονταροχτυπιούνται ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατ' αυτόν τον τρόπο και κάποιοι στα θεωρεία να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση γιατί δεν τους αγγίζει τίποτα.

Είχα μια ελπίδα οι προσεχείς εκλογές να διεξάγονταν πάνω σε σοβαρά θέματα όπως η Παιδεία και τα Πανεπιστήμια, η απασχόληση και η ασφάλιση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη. Πολύ φοβάμαι ότι είμαι ολίγον αφελής. "Ο κλέψας, του κλέψαντος " θα είναι το μότο. Τώρα καταλαβαίνω την έννοια του ερωτήματος των δημοσκοπήσεων για τον "καταλληλότερο". Αν κάποιος είδε ή διάβασε αποσπάσματα από το debate Σαρκοζί - Ρουαγιάλ θα καταλαβαίνει τη διαφορά. Εδώ στην Ελλάδα ακόμη ..."βαρκούλες (γεμάτες ομόλογα) αρμενίζουν"...

...κατά τα άλλα τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές έρχονται οσονούπω...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Υστερόγραφο :
Φαντάζομαι να γινόταν μια ερώτηση, από εκείνες τις σαχλές που κάνει η επιτροπή στις υποψήφιες Σταρ και αυτές απαντούν με ένα "μμμμ, αφήστε με να το σκεφτώ λίγο....ίσως", που θα έλεγε :

"αν σας φλέρταρε ένας πολιτικός , ποιος θα θέλατε να είναι?"

και η απάντηση :

" Ο Τσιτουρίδης..." , τι βαθμολογία θα έπαιρνε η υποψήφια?

* στίχος απο γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη

3 σχόλια:

Panos S. είπε...

Ώστε έτσι φίλε Στέφανε το είδες το θέμα; Ότι ο ένας εκτοξεύει εναντίον του άλλου κατηγορίες για κλοπές κλπ; Αυτή είναι όμως η πρώτη ανάγνωση και είναι σαφώς θλιβερή, έχεις δίκιο.

Αλλά για μένα πιο θλιβερό είναι ένας πρωθυπουργός με ύφος τραμπούκου να λέει χαιρέκακα στον αντίπαλο του "να δω που θα βρίσκεσαι μετά τις εκλογές" λες και είναι στο γήπεδο. Για μένα πιο θλιβερό είναι αντί να προσπαθεί για λύση στο πρόβλημα της τεράστιας ζημιάς στα ταμεία από το άκρως τζογαδόρικο ομόλογο που τα έβαλε η κυβέρνηση του να αγοράσει, να προσπαθεί μέσω της τακτικής συμψηφισμού να τη βγάλει καθαρή.

Δυστυχώς δεν έχω λόγια...

Dorotheos είπε...

Οι τελευταίες συζητήσεις στη Βουλή ώθησαν το πολιτικό μας σύστημα σε νέα απύθμενα βάθη. Είναι, πράγματι, θλιβερή η κατάσταση, και με αναστατώνει και μόνον η ιδέα ότι αυτοί που μας κυβερνούν ή θα μας κυβερνήσουν έχουν υποβιβάσει (συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν γνωρίζω) τον πολιτικό διάλογο σε αυτό το επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΜΕ