20 Ιουλ 2007

Οι "συμπεριφορές"

Επειδή πήρα κάποια email από συντρόφους για το χτεσινό μου Post με κριτικές του τύπου "γιατί κάνεις κριτική στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η δεξιά μας επιτίθεται τόσο ύπουλα" προτιμώ (και ελπίζω να μη με παρεξηγήσουν) να απαντήσω δημόσια με ένα σαφέστατο παράδειγμα :

Δεν ξέρω αν στις αθηναϊκές εφημερίδες διαβάζει κανείς τέτοιες καταχωρήσεις στις πίσω σελίδες με τις αγγελίες, εδώ όμως στην επαρχία τέτοιες ανακοινώσεις είναι "τρόπος επιβίωσης" για τα τοπικά έντυπα μέσα και γεμίζουν δυο και τρεις σελίδες απο τις 12 που έχουν όλες κι όλες. Διαβάστε λοιπόν :

" Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 14 του Ν.998/79 (σ.σ. σημειώστε το έτος !!!), μετά από αίτηση του ..... ..... ..... , εκδόθηκε η υπ αριθμ. ...../4 -5 -07 πράξη χαρακτηρισμού του Δ/ντη Δασών Αργολίδας, με την οποία χαρακτηρίστηκε έκταση εμβαδού 15.000 τ.μ. στη θέση ..... ..... ..... δημοτικού διαμερίσματος ..... ..... ..... περιφέρειας Δήμου ..... ..... ..... ως ΜΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (γεωργικώς καλλιεργούμενη) , κατά την παράγραφο 6 εδαφ. α του άρθρου 3του Ν. 998/79.

Η ως άνω πράξη χαρακτηρισμού θα είναι αναρτημένη ... ... ... κλπ κλπ κλπ ..."
Η καταχώρηση είναι μια από έξι (αριθμός 6 !!!) παρόμοιες που υπάρχουν σήμερα στις τρεις καθημερινές τοπικές εφημερίδες της Αργολίδας για συνολική έκταση 78 στρεμμάτων !!!

Το ιδιαίτερο αυτής της συγκεκριμένης ? Ο αιτών είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και έχει υπάρξει Νομαρχιακός Σύμβουλος με συνδυασμό που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και ίσως αύριο ζητήσει και την ψήφο μας για βουλευτής !

Αν λοιπόν κάποιοι συστηματικά εδώ και χρόνια , εκμεταλλευόμενοι αναχρονιστικούς νόμους του 79 (τους οποίους κανείς δεν άλλαξε 20 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ !), αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις (πριν τις κάψουν) για να τις παραδώσουν στις ορέξεις των εργολάβων και των μεσιτών, είναι δεοντολογικό στελέχη προοδευτικού κόμματος να πρωτοστατούν σε αυτό?

Τέτοιες συμπεριφορές εννοούσα χθες, οι οποίες μπορεί να μην είναι ουσιαστικής σημασίας για την κεντρική πολιτική σκηνή των "παραθύρων" και των δημοσκοπήσεων, αλλά ...ξέρετε ψηφίζουμε και εμείς εδώ στην επαρχία, και εδώ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και οι συμπεριφορές των τοπικών στελεχών δεν είναι για μας παρά ο "καθρέφτης" του κόμματος συνολικά, θέλουν δε θέλουν κάποιοι.

Η δεξιά θα επιτίθεται πάντα ύπουλα , αυτό ξέρει να κάνει μόνο και το κάνει και καλά. Το θέμα είναι να μην τις δίνουμε εμείς λαβές να επιτίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: