23 Αυγ 2007

Προεκλογικό Τεφτέρι 23.08.07

24 και μια μείνανε και το τροπάριο ...το ίδιο ... ΖΟΡΜΠΑΣ , ΖΟΡΜΠΑΣ ,ΖΟΡΜΠΑΣ

  • Ο master of "κουκουλωσέτα" ανεβαίνει σε δημοφιλία συνεχώς. Βέβαια κάθε μέρα , κάθε ώρα αποκτά και νέους "θαυμαστές" ! Ο χθεσινός "κομματικός εισαγγελέας της Δεξιάς" έγινε "έντιμος πρώην δικαστής" , αλλά και (κατά Σουφλιά) "ένας απλός άνθρωπος" μεταξύ μας. Επι της ουσίας δεν μας λένε τίποτα, και η ουσία είναι μια : Το δομημένο ομόλογο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση και τους υπεύθυνους υπουργούς Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένο σκοπό. Απο αυτή τη διαδικασία ζημιώθηκαν τα Ταμεία που αγόρασαν το ομόλογο στην ονομαστική του αξία αντί να το παρουν φθηνότερα. Τα ταμεία δηλαδή λειτούργησαν κατ' εντολή του κράτος ως "βαποράκι" , χωρίς να χάσουν αλλά ούτε και να κερδίσουν τίποτα. Επειδή όμως η "λαμογιά" βγήκε στη φόρα , τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και αυτά που "δάνεισαν" στα "λαμόγια". Και αυτό θα είναι πιο χοντρό από τις "βαλίτσες".
  • Φήμες λένε ότι τα 40 εκ. ευρώ του δομημένου δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό (το πολύ πιο μεγάλο) που πάνε να κουκουλώσουν! Υπομονή ,γιατί δεν είδατε τίποτα ακόμη!
  • Το κατά πόσο αυτή η "ομολογολαγνεία" κάνει ζημιά στην κυβέρνηση δεν είμαι βέβαιος ακόμη. Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ να εστιάσει (προς το παρόν τουλάχιστον και για αρχή) τα πάντα στα ομόλογα ενέχει μεγάλο ρίσκο. Οι ψηφοφόροι δεν περιμένουν απο το ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνει συστηματικά στο επίπεδο της ΝΔ , το αντίθετο μάλιστα , θέλουν να το δουν να τραβάει μπροστά, αξιοποιώντας το πρόγραμμα του , που .. τέλος πάντων ... δίνει μια άλλη προοπτική για τη χώρα και είναι κρίμα να πάει στράφι σε αυτές τις εκλογές. Ας περιμένουμε όμως , γιατί επαναλαμβάνω : η προεκλογική περίοδος δεν άρχισε ακόμη . Είμαστε ακόμη στο ζέσταμα. Η μάλλον καλύτερα : Η ΝΔ μπηκε κιόλας στο γήπεδο μόνη της και πέταξε τη μπάλα κόρνερ! Ποιος θα το εκτελέσει ?
  • Η αίσθηση που έχω εδώ στην περιφέρεια είναι η εξής για την εκστρατεία των κομμάτων. Ο μηχανισμός της ΝΔ είναι σε πλήρη διάταξη, έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά, πάνε σπίτι σπίτι και τραβάνε τα μαλλιά τους από τις γκάφες της κυβέρνησης και του κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού! Στο ΠΑΣΟΚ το "κέντρο" (και ειδικά η ομάδα του Προέδρου) δείχνει να έχει στρατηγική και πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται ψύχραιμα και μεθοδικά , αλλά ο μηχανισμός τοπικά (πλην των εν ενεργεία βουλευτών ) είναι ανύπαρκτος! Ένας καλός φίλος μου το περιέγραψε χθες γλαφυρότατα : " ... σε αυτές τις εκλογές φαίνεται να κατεβαίνουν τρία μεγάλα κόμματα , η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος. Η ΝΔ ψάχνει να βρει ποια δύο από τα πέντε δάκτυλα του χεριού της τη βολεύουν καλύτερα για να βγάλει τα μάτια της, ο Γιώργος συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ΤΩΡΑ (και όχι μετά απο 4 - 6 χρόνια) και τα δίνει όλα και το ΠΑΣΟΚ ...παρακολουθεί από τις παραλίες! Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει τον Πρόεδρο του ξυπνώντας από την καλοκαιρινή αφασία και την ηττοπάθεια. Σε αυτό το τελευταίο ποντάρει και η ΝΔ για να κερδίσει".
  • Οι χτεσινές δημοσκοπήσεις και οι αναλύσεις των ειδικών επιβεβαίωσαν όσα έγραφα τις τελευταίες μέρες. Ότι είναι εν μέσω Αυγούστου απόλυτα αναξιόπιστες. Η προσωπική μου εκτίμηση (σήμερα) είναι ότι και η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος θα είναι μεγαλύτερη και η Βουλή θα είναι (δυστυχώς) τρικομματική. Το Σαββατοκύριακο έρχονται κι άλλες ! Ούτε σε αυτές μη δώσετε σημασία, τζούφιες θάναι! Έχουμε ακόμη μια βδομάδα διακοπές. Μετά θα αρχίσει ο τζερτζελές!
  • Σε ένα από τα δυο σποτ της ΝΔ που έσκασαν μύτη αναφέρεται ότι "3,3 εκατομμύρια Έλληνες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο" ! Το να διατυμπανίζεις ότι κατάφερες να ρίξεις έναν στους τρεις Έλληνες κάτω από το ευρωπαϊκό όριο της φτώχειας (12.000 ευρώ) είναι πραγματικά ένας σοβαρός λόγος για να σε ξαναψηφίσει κάποιος!
  • Κάποιοι επώνυμοι και ανώνυμοι πασόκοι άρχισαν να συζητούν στο διαδίκτυο το "μετά την ήττα". Θα τους συμβούλευα να μην εκτίθενται τόσο νωρίς και τόσο απροκάλυπτα. Ως γνωστόν "τα γραπτά μένουν" και "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος" ... με ή χωρίς ήττα ...
  • Να και μια διαφορετική πρωτοβουλία με ενδιαφέρον :

Δεν υπάρχουν σχόλια: