24 Αυγ 2007

Προεκλογικό Τεφτέρι 24.08.07

Και ξαφνικά η προεκλογική εκστρατεία απέκτησε ουσία! Ο Καραμανλής "άνοιξε" το ασφαλιστικό ! Το άλλο (με τον Τοτό φυσικά ντε) θα το πει τη Δευτέρα!

  • Για να δούμε λίγο αν μοιάζουν τα 11 χτεσινά σημεία του "πακέτου" Καραμανλή με το πρόγραμμα (Σουφλιά) της ΝΔ
  • Μάρτιος 2004 : Λειτουργική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων και εξορθολογισμός της διαχείρισής τους, για να αποφεύγονται οι σπατάλες. Tαχεία προώθηση της μηχανοργάνωσης. Αύγουστος 2007 : Λειτουργική οργανωτική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων και εξορθολογισμός της διαχείρισής τους, για να αποφεύγονται οι σπατάλες. Tαχεία προώθηση της μηχανοργάνωσης. Μοιάζουν λίγο εε? πάμε παρακάτω
  • Μάρτιος 2004 : Σταδιακή και κατόπιν διαλόγου ενοποίηση ομοειδών Tαμείων και Kλάδων στην κύρια και επικουρική ασφάλιση και των Tαμείων Aσθενείας. H ενοποίηση επιφέρει μακροχρόνια μεγάλες οικονομίες κλίμακας και επομένως συρρίκνωση των εξόδων προς όφελος των ασφαλισμένων. Αύγουστος 2007 : Σταδιακή και κατόπιν διαλόγου ενοποίηση Tαμείων και Kλάδων στην Κύρια και Επικουρική Ασφάλιση, καθώς και των Tαμείων Aσθένειας. H ενοποίηση επιφέρει μακροχρόνια μεγάλες οικονομίες κλίμακας και επομένως συρρίκνωση των εξόδων προς όφελος των ασφαλισμένων. Αυτά πως σας φαίνονται? Μοιάζουν ? Ε διαφέρουν λίγο . Το "ασθενείας" διορθώθηκε σε "ασθένειας" !
  • Μάρτιος 2004 : Aποτελεσματική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Tαμείων. Aξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με εταιρίες διαχείρισης ακινήτων και της κινητής περιουσίας με την ενεργοποίηση του θεσμού των αμοιβαίων κεφαλαίων, που θεσπίστηκε με τον N. 1902/90. Αύγουστος 2007 : Αποτελεσματική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Tαμείων. Aξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με εταιρίες διαχείρισης ακινήτων και της κινητής περιουσίας με την ενεργοποίηση του θεσμού των αμοιβαίων κεφαλαίων. Παρακάτω :
  • Μάρτιος 2004 : Aποφασιστική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και προσεγγίζει το 30% σε ορισμένα μεγάλα ταμεία, όπως π.χ. το IKA. Αύγουστος 2007 : Αποφασιστική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, π ου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και προσεγγίζει το 30% σε ορισμένα μεγάλα ταμεία, όπως για παράδειγμα το IKA.
  • Να μην σας κουράζω άλλο ... πηγαίνετε στα Links που σας έδωσα και ελέγξτε και μόνοι σας. Εγώ απλά να θυμίσω ότι ο "καταλληλότερος" έλεγε τότε πως θα "κάνει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους μέσα στην τετραετία ώστε να πάει με προτάσεις για οριστική επίλυση την επόμενη" . Τώρα έρχεται και ξαναλέει τα ίδια μέχρι τελευταίας τελείας και ότι θα ξανακάνει διάλογο για το ασφαλιστικό! Και επί της ουσίας δεν λέει τίποτα απολύτως , οι προτάσεις για το ασφαλιστικό είναι τα αυτονόητα που θάπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια , αλλά δεν είναι αυτά που δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, όποιος λέει ότι θα λύσει το ασφαλιστικό χωρίς αύξηση (ή καλύτερα εξορθολογισμό) των ορίων ηλικίας λέει ψέμματα στους πολίτες!
  • Κύριοι Επικοινωνιολόγοι της ΝΔ πολύ τον κουράζετε τον Αρχηγό σας. Αφού τον βάζετε και λέει τα ίδια ακριβώς με το 2004 , γιατί δεν τον αφήνετε τον άνθρωπο να συνεχίσει τις διακοπές του στη Ραφήνα και να δείχνετε τα video από τις ομιλίες του τότε! Πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε , από ότι δείχνουν και οι (εξαιρετικά ακριβείς) αυγουστιάτικες δημοσκοπήσεις. Από ότι άλλωστε κατάλαβα , δεν πρόκειται να παρουσιάσετε και νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ισχύει το παλιό του Σουφλιά (αφού δεν υλοποιήσατε ούτε μια παράγραφο. Ααα ξέχασα ...πήρατε τους αγροφύλακες!)
  • Κι άλλη "αξιόπιστη" δημοσκόπηση δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και έπεται συνέχεια το Σ/κο ... με τη διαφορά να ανεβαίνει, όπως μας προαναγγέλλουν τα παπαγαλάκια. Άρα μπορούμε να συνεχίσουμε τα μπάνια μας χωρίς άγχος! Και αφού όλοι κάνουν δημοσκοπήσεις , να βάλω και εγώ τη δικιά μου , που πάω στοίχημα ότι θα είναι η πλέον αξιόπιστη!
  • Ρε σείς , αυτός ο πράσινος πατρινός "φρουτάκιας" βάζει με το ΛΑΟΣ? .... "Χέρι χέρι με τον ... κουλοχέρη" !
  • Επειδή εγώ δε βλέπω να σοβαρεύομαι - δεν μ αφήνει το κλίμα - σας προτείνω να διαβάσετε το καλύτερο προεκλογικό κείμενο που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής στην blogoσφαιρα απο τον Κορίνθιο φίλο Mike : " Το αόρατο κόμμα" . " ... Η δύναμη αυτού του κόμματος δεν θα μετρηθεί στις επερχόμενες εκλογές. Αλλά από τις επιδόσεις του ίσως κριθεί η τύχη ενός-δύο γενεών. Ίσως μάλιστα σφραγιστεί ο πολιτικός ορίζοντας για δύο δεκαετίες. Ενδιαφέρει άραγε κανέναν η περίπτωσή του; "
  • Το ΠΑΣΟΚ ...το είδε κανείς?

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μια ζωη θεατες στο ιδιο εργο....

spallantzas είπε...

ρε σεις ! με αντέγραψαν ΤΑ ΝΕΑ σήμερα! τώρα πήρα εφημερίδα και το είδα!
θα ζητήσω ...δικαιώματα !!! :-)