31 Αυγ 2007

Μ(αύρο)RB Προεκλογικό Τεφτέρι 31.08.07

"Αποσύρουμε την δημοσκόπηση γιατί δεν προέκυψε αξιόπιστο δείγμα" μας είπε η ΜRB ! Μάλιστα. Εδώ και τον χαζό του χωριού να φώναζες , θα σούλεγε ότι καμιά δημοσκόπηση δεν είναι αξιόπιστη Αύγουστο μήνα. Το γράφω 15 μέρες τώρα. Και χωρίς να λάβω υπόψη μου τις ειδικές συνθήκες μετά τις φωτιές! Μόνο που τώρα , με τις απανωτές γκάφες του κ.Μαύρου δίνετε και το δικαίωμα να λένε κάποιοι ότι δεν είναι που δεν σας βγήκε το δείγμα .... μήπως δεν σας βγήκε το αποτέλεσμα ? Λέμε τώρα ....

  • Ο πρώην "νταβατζής" του καταλληλότερου αναλαμβάνει λέει την ανασυγκρότηση της Αρχαίας Ολυμπίας! Δεν είμαι κατά συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου , το αντίθετο μάλιστα , θεωρώ ότι οφείλει να συμμετέχει ενεργά. Απλά δεν είναι λίγο περίεργος ο "ξαφνικός έρωτας" με τον "βασικό μέτοχο"? Πως αλλάζουν οι καιροί!
  • Αυτά που ακούσατε και είδατε στις τράπεζες του Πύργου δεν είναι τίποτα. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι στην Αγροτική Τράπεζα Ναυπλίου χτες το πρωι είχε ουρά "πυρόπληκτων" τσιγγάνων για τριχιλιαρο! Και όχι μόνο αυτό. Ξανθιά (!) Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό πίεζε αφόρητα τηλεφωνικά τον διοικητή του υποκαταστήματος να δώσει χρήματα. Ευτυχώς η εντιμότητα του διοικητή απέτρεψε το ρεζιλίκι! Αλλά ο κόσμος βούηξε ...
  • Δεν ξερω τι δείχνουν πραγματικά οι δημοσκοπήσεις αλλά εγώ παρατηρώ εδώ και μια εβδομάδα ένα περίεργο φαινόμενο στην πόλη του Ναυπλίου. Παίρνω εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κάθε μέρα στις 3.00 το μεσημερι απο πρακτορείο τύπου στη γειτονιά μου. Εδώ και μια βδομάδα δε βρίσκω ούτε ΝΕΑ ούτε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Πήγα και νωρίτερα χτες , στις 12.30 . Ενα φύλλο ελευθεροτυπίας πρόλαβα σε τέσσερα περίπτερα! Αντίθετα να πω ότι οι "δεξιές" εφημερίδες και κυρια ο ΕΤ είναι πάκα στα ράφια. Δεν ξέρω τι συμβαίνει , αλλά αν κάποιος απο τις εφημερίδες διαβάζει αυτό το blog (και ξέρω ότι με διαβάζουν) ας ερευνήσουν λίγο το θέμα. Μιλάμε για πόλη με πάνω από 50% ΝΔ !!!
  • Tο συλλογικό μπλογκ left-right λειτουργεί από σήμερα. Το συλλογικό μπλογκ δημιουργήθηκε από το ηλεκτρονικό περιοδικό Re-public με στόχο την τεκμηρίωση αλλά και την προβολή μιας κεντροαριστερής κυβερνητικής πρότασης στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου. Η θεματολογία του μπλογκ θα κινηθεί από την ανάλυση των 10 προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ ως τον σχολιασμό της προεκλογικής εκστρατείας, με στόχο την ανάδειξη των διαφορών μεταξύ αριστεράς-δεξιάς στο επίπεδο του προγραμματικού πλαισίου και του πολιτικού λόγου.
  • Απο το βιογραφικό υποψήφιου βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ : " Διατηρεί άριστες σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και το γραφείο του Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έδρα τις Βρυξέλλες" . ... δέν έχω λόγια ....
  • Λοιπόν , το γράφω μέρες , η προεκλογική περίοδος αρχίζει τη Δευτέρα. Τέλος η ...προετοιμασία , τέρμα τα ...φιλικά! μπαίνουμε στο γήπεδο. μόνο που...έχει καεί το χορτάρι !!! πράγμα που δεν υπολογίζαμε ούτε εμείς , ούτε οι άλλοι.... δεν πειράζει ....θα το βρέξουμε... κι από Δευτέρα δουλειά... θα δείτε πολλά πράγματα , πρωτότυπα , προοδευτικά , ανθρώπινα, συμμετοχικά... έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι τις 16.9 ...το "πάρτι" αρχίζει τώρα.
  • Παρεπιπτώντος ....οι φωτιές καίνε ακόμη ...και έρχεται νέος καύσωνας με άερα...ας έχουμε το νου μας και στα δάση ...που απέμειναν ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sorry, μια διευκρίνιση. Ποια δημοσκόπηση αποσύρθηκε, αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές?

spallantzas είπε...

Οχι φυσικά. εκείνη ήταν τηλεφωνική. Αποσύρθηκαν οι επίσημες ετήσιες ΤΑΣΕΙΣ της MRB με κάλπη που θα έβγαιναν σήμερα τελευταία μέρα δημοσίευσης δημοσκοπήσεων!

Ανώνυμος είπε...

thanks, Stefan!!
Μα καλά, είναι δυνατόν να υπήρχε αξιόπιστο δείγμα στις προηγούμενες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και να μην υπήρχε στις μεταγενέστερες τάσεις??
θα χάσουμε εντελώς τα μυαλά μας σ' αυτή τη χώρα, SOS.....

spallantzas είπε...

η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν απαντούσαν σε ερωτηματολόγια κάτοικοι των πληγέντων περιοχών.
πάλι καλά που δεν τους πέταγαν έξω με τις κλωτσιές !!!
τελικά η παρέμβαση "αρκούδου" έκανε τους πολίτες να ακούνε MRB και να "μαυρίζουν" ...απο το κακό τους...

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....