4 Σεπ 2007

(Σύντομο) Προεκλογικό Τεφτέρι 4.9.07

Δεν έχω κρατήσει σημειώσεις για σήμερα , γιατί τίποτα συνταρακτικό δεν έγινε. Γενικά μέχρι στιγμής βιώνουμε (ακόμη) μια προεκλογική περίοδο χωρίς περιεχόμενο, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς συνθήματα και συν τοις άλλοις χωρίς αισθητική. Η χτεσινοβραδυνή εικόνα απο το κέντρο του Ναυπλίου μιλάει απο μόνη της.

Πολύ φοβάμαι πως όλο το προεκλογικό σκηνικό θα συμπυκνωθεί στο debate της Πέμπτης. Δεν θέλω να το σκέφτομαι , γιατί θα είναι ο απόλυτος εξεφτελισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η πολιτική σαν reality show και μόνο.

Σε αυτή τη βουβή προεκλογική περίοδο (μετά τη βουβή οργή για την καταστροφή του εθνικού φυσικού πλούτου) εμείς οι πολίτες πρέπει να βρούμε τρόπους και με την ψήφο μας , αλλά και πριν (υπάρχει χρόνος) και μετά, να ταράξουμε αυτά τα απίστευτα θολά νερά που μας σερβίρουν τα Μέσα (με τον απόλυτο και ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης) στο σύνολό τους.

Άσχετα με το τι θα ψηφίσουμε τελικά , είναι για μένα πρόκληση να αποδεχόμαστε βουβοί αυτήν την προσβολή της αξιοπρέπειας μας, της άποψης μας για τα κοινά , της αισθητικής μας σε τελική ανάλυση , από όπου κι αν προέρχεται.

Κάποιοι θεωρούν ότι "δεν πιάσαμε πάτο ακόμη" . Ε όχι ,δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο πια. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ με "Π" πρέπει να ξαναξεκινήσει από τους Πολίτες.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω κάτι, stefan, επειδή μίλησες για τα Μέσα και έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά, θεωρώ, ενδεικτική. Παρατηρήσατε ότι το "ειδησεογραφικό" κρατικό κανάλι, η ΝΕΤ, την Κυριακή από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα ασχολιόταν αποκλειστικά με τον...περιβόητο αγώνα ποδοσφαίρου? Έχει δικαίωμα, αναρωτιέμαι, να το κάνει αυτό η κρατική τηλεόραση? Δεν υπάρχουν άλλα θέματα που απασχολούν - ή σωστότερα πρέπει να απασχολούν- τον κόσμο??? Μήπως βλέπουμε ένα είδος "άρτον και θεάματα"??...........
Με την τελευταία σου φράση δεν μπορώ παρά να ταυτιστώ απόλυτα!

spallantzas είπε...

στην κρατική τηλεόραση έχει επιβληθεί κυβερνητική λογοκρισία και ξέρω πολύ καλά τι λέω. κάποιοι είναι συνεχώς με το τηλεφωνο στο χέρι και μόλις γίνει το παραμικρό , τηλεφωνούν και απλά λένε "κόψτε τις μαλακίες" !
όμως εκεί το παιχνίδι είναι στημένο από την αρχή.
Στην υπόλοιπη "ελευθερη" ιδιωτική τηλεόραση είναι το μεγάλο κόλπο. αν ψάχνει ο κ.Ζορμπας τον "πολιτικό χώρο" που κατέληξαν οι μίζες από τα ομόλογα , ας μην κάνει το κόπο πια. Ας ψάξει στους λογαριασμούς των καναλιών. εκεί είναι... ήδη

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε νομίζω ότι έχεις άδικο. Το επίπεδο του προεκλογικού διαλόγου είναι υψηλότατο. Για του λόγου το αληθές δες εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=vL4MYCPIwL4