21 Σεπ 2007

Είστε προπετής κύριε...

Τη γνωστή από μακρού προπέτεια του, τη βιασύνη του, την έλλειψη αυτοσυγκράτησης και την περίσσεια οξυθυμία που τον χαρακτηρίζει επέδειξε και σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος με αφορμή την εκτόξευση ενός κυπέλλου με καφέ εναντίον του από γραφικό και δυστυχή πολίτη. Συγκεκριμένα, με ύφος κυριολεκτικά εξαγριωμένο, δήλωσε αμέσως μετά το επεισόδιο:

«κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον τραμπουκισμό και στον Μεσαίωνα..Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή», είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, τόνισε: «Ορισμένοι καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης. Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης (η έμφαση δική μου), συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα, υπονομεύουν την παράταξη. Έχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση».

Το in.gr αναφέρει για το θέμα :

«Τα στοιχεία του άνδρα που προκάλεσε το επεισόδιο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά από το παρελθόν στις Αρχές και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του. Όπως έγινε γνωστό ο Δ.Ρ. έχει επιτεθεί στους καλλιτέχνες Τζίμη Πανούση και Στέφανο Κορκολή, είχε εκσφενδονίσει αυγά στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου όπως και μπογιά κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου το 1996. Οι αστυνομικές Αρχές κάνουν λόγο για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο.»

Αν (λέμε αν) αυτός ο άνθρωπος ηγηθεί ποτέ της χώρας, έτσι θα αντιδρά άραγε στις προκλήσεις της πολιτικής καθημερινότητας; Επιτιθέμενος επί δικαίων και αδίκων; Ανακαλύπτοντας παντού εχθρούς, συνωμότες και φαντάσματα;

Η συμπεριφορά του μου θυμίζει τη συμπεριφορά ανθρώπων του κομματικού κατεστημένου. Αυτών που ενώ δεν ήταν ποτέ σε θέση να εκφέρουν στοιχειώδη πολιτικό λόγο, που δεν κατάφεραν ποτέ να γράψουν ένα μη καταγέλαστο πολιτικό κείμενο, εφόρμησαν χάριν της εξουσίας και κατέλαβαν το κόμμα εδώ και πολλά χρόνια, σφραγίζοντας το εισιτήριό του για την καταστροφή. Αυτήν που τώρα θέλουν να χρεώσουν στον πρόεδρο (που προφανώς και αυτός έχει σημαντικές ευθύνες). Αναρωτιέμαι, αν ο Βενιζέλος χρησιμοποιεί τα ίδια εκφραστικά μέσα με τους τραμπούκους-ανθρωποδιώχτες του κόμματος, και η μόνη διαφορά έγκειται στα καλολογικά και άλλα γραμματικά και συντακτικά στοιχεία του λόγου, τι προοιωνίζει αυτό για το ΠΑΣΟΚ;

Μιχάλης Κούτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: