21 Σεπ 2007

Αυτόν τον μέσο πολίτη ποιος και πως θα τον πείσει?

Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει από σήμερα και για τις επόμενες 50 μέρες σε μια ακόμη περίοδο έντονης εσωστρέφειας (πότε βγήκε άραγε μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου?). Όλοι υπόσχονται μετά βδελυγμίας ότι "όλοι θέλουμε την ενότητα", "τώρα θα κάνουμε πολιτικό διάλογο" , "τώρα θα μιλήσουμε για τα αίτια της ήττας" , "τώρα είναι η ώρα της πολιτικής όχι των προσώπων". Εύπεπτες τοποθετήσεις , εύκολα λόγια, υπεκφυγές πολλές φορές και υποσχέσεις που τις έχουμε ακούσει άπειρες φορές 3,5 χρόνια τώρα χωρίς αντίκρυσμα.

Αγαπητοί Σύντροφοι τι είναι αυτό που θα σας αναγκάσει σήμερα να πάρετε ξαφνικά υπεύθυνη στάση? Πως θα μας κάνετε να σας πιστέψουμε? Πως θα μας αποδείξετε ότι ό,τι ακολουθήσει, δεν θα είναι πάλι η "μάχη για την καρέκλα και την επιβίωση"? Είναι μήπως η προσφυγή στην ψήφο των πολιτών? Είναι ο φόβος του ανεξέλεγκτου όχλου? Πως σκέφτεστε να ανταποκριθείτε στην λαϊκή απαίτηση να επιστρέψετε στους πολίτες και την πολιτική?

Τις προσωπικές μου απόψεις τις γράφω χρόνια τώρα , και θα τις κωδικοποιήσω πάλι τις επόμενες μέρες, ειλικρινά , με συνέπεια - σε αντίθεση με άλλους που επιδίδονται συστηματικά σε λαμπρές ασκήσεις εδάφους- και χωρίς να χαρίζομαι σε κανέναν. Και φυσικά έχω άποψη και επιλογή και αυστηρή απαίτηση.

Αλλά πριν ξεκινήσω εγώ και πριν ξεκινήσετε και εσείς αγαπητοί σύντροφοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις τοποθετήσεις σας, διαβάστε την άποψη και τα ερωτήματα ενός απλού (ενεργού, όπως λέει ο ίδιος ) πολίτη και προβληματιστείτε πριν σταθείτε πάλι μπροστά σε μικρόφωνα και τηλεοράσεις , πριν αλαλάξετε μπροστά σε ακροατήρια κλακαδόρων, πριν εισηγηθείτε στους "ανωτέρους " σας το οτιδήποτε , πριν στείλετε τους ψηφοφόρους σας στην κάλπη. Όσο κι αν δεν συμφωνείτε (όπως και εγώ εν μέρει) με το περιεχόμενο και την αισθητική του κειμένου, ψάξτε πίσω απο τις λέξεις για την αλήθεια. Ψάξτε και βρείτε την , γιατί κτύπησε καμπανάκι, και φοβάμαι πως δεν θα ... τερματίσετε τελικά.

Αντιγράφω ένα μικρό μέρος του post του Ενεργού Πολίτη (με τη δική του ορθογραφία, αισθητική και σύνταξη):

Το πασοκ δεν ειναι δεξαμενη σκεψης.. ........
Ειναι κομα εξουσιας και οχι σεμιναριο .
Πρεπει να νομοθετη και οχι να κανει σύσκεψη επι συσκέψεων
Πρεπει να κατεβαζει νομοσχεδια και ας μην ειναι κυβερνηση.
Να τα θέτει υπόψην του λαού ,και να αναφέρη αναλυτικά πιοιά είναι τα υπερ και τα κατα κάποιου νόμου. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ κυβέρνησης ΕΙΤΕ ΕΝΑΙ ΤΟΥ πασοκ αλλα οχι γενικά και αόριστα
Αοριστολογίες τελος!!!!!!!!!!!!!!!!(αυτο ισχυει για ολα τα κοματα)
Εκτος Αν μας θεωρειτε μαζα, και εσείς είστε τα φωτεινα μυαλα ,και οι σωτηρες του εθνους.
Γιατι όποτε σας βολευει ειμαστε μαζα, οποτε δεν σας βολευει ειμαστε ικανοι να κρινουμε τους πολιτικους αντιπαλους .
ειδαμε ολους εσας τους πολιτικους τι κανατε τοσα χρονια (μας κανατε να σαν τα μουτρα σας) που ειναι η παιδεια !!!!!!!!!!!!
Αντε οι μεγαλύτεροι σε ηλικια ηταν αγραματοι -αναλφαβητοι λογο (κατοχης -εμφυλιους -φτωχιας-δικτατοριας κ.α.).
Τωρα που δεν εχουμε τιποτα απο ολα αυτα τι εγινε με την παιδεια τι κανατε ολα αυτα τα χρονια που μας κυβερνουσατε
Μηπως πρεπει να μην μαθενουμε για να μας εξουσιαζεται ελευθερα .
Και να σκυβουμε το κεφαλι και να εξυπηρετητε τα συμφερωντα αυτων που σας βγαζουν στην εξουσια. (ΛΑΜΠΡΑΚΙΔΕΣ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ)

Πώς είπατε σύντροφοι? "Να επανέλθει η πολιτική" ? Ιδού η ρόδος.... και το πεδίο δόξης για σας λαμπρόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: