13 Σεπ 2007

Οι δημοφιλεστερες ερωτήσεις στον Γιώργο Παπανδρέου

- K. Προεδρε. Αυτο που θελω να ρωτησω ισως ειναι αφελες αλλα θα το ρωτησω. Σχετικα με την δημοσια υγεια. Ειμαι ασφαλισμενη ΙΚΑ και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενη απο την ιατρικη καλυψη που μου παρεχει, με αποτελεσμα για γιατρους και εξετασεις να απευθυνομαι στον ιδιωτικο τομεα. Εφοσον το επιπεδο του ΙΚΑ (σε ιατρικο επιπεδο) δεν ειναι καλο, μηπως θα ηταν εφικτο να συγχωνευοταν με το ΕΣΥ (δημοσια υγεια) και το ΙΚΑ να λειτουργουσε οπως τα αλλα ταμεια, δηλαδη καλυπτοντας χρημματικα (και οχι παρεχοντας) ιατρικες υπηρεσιες? Δεν θα καλυτερευε ετσι και η οικονομικη κατασταση του ταμειου αλλα και το επιπεδο ιατρικων υπηρεσιων?

- Πρόεδρε πως θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε την ΔΙΑΦΘΟΡΑ που πλήττει την χώρα μας όταν πολλές από τις ψήφους σας (όπως και της Ν.Δ.) τις παίρνετε μέσω προσωπικών υποσχέσεων και ρουσφετιών σε πολίτες; Μπορείτε να μας υποσχεθείτε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα διοριστεί μέσω της πλαγίας οδού;

- Oi μισοί έλληνες είναι στο δημόσιο οι άλλοι μισοί χλευάζουν τους άλλους μισούς αλλά ονειρεύονται τα βράδια για μια θέση στο δημόσιο για την κόρη τους και μια καλή μετάθεση του φαντάρου γιού μέσο του στρατιωτικού θείου. Είναι χοντροκομμένα αυτά που λέω αλλα πιστεύω ότι είναι η ελληνική πραγματικότητα, πως μπορείτε να αλλάξετε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση.

- Κύριε Παπανδρέου, Στην ενότητα της δίκαιης φορολογίας, αναφέρεστε στην αντικειμενική φορολόγηση του πλούτου ώστε να επέλθει η δίκαιη ανακατανομή του εισοδήματος. Για τις 1.000.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πατρίδας μας, τι πεδίο δράσης προτίθεστε να δημιουργήσετε. Επιτρέψτε μου, πέρα από γενικότητες και στρογγυλευμένα λόγια να ζητήσω πρακτικές, άμεσες, υλοποιήσιμες απαντήσεις. Υπάρχει στον σχεδιασμό σας, η τουλάχιστον 5ετής φορολογική πολιτική, μόνιμη, πάγια, αταλάντευτη χωρίς “συνάφειες”, “περαιώσεις”, “3ετή κλείσιμο βιβλίων” και άλλα παράδοξα του παρελθόντος. Σας ευχαριστώ.

- κ. Παπανδρέου, θα αναλαμβάνατε ως πρωθυπουργός πρωτοβουλίες για να μην υπάρχει το φαινόμενο εμπλοκής της εκκλησίας σε θέματα που αφορούν το κράτος;

- Κύριε Παπανδρέου Τι θα κάνετε σχετικά με την συμφωνία της Microsoft με την Ελληνική Κυβέρνηση μιας και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είστε υπέρ του open source στην Δημόσια Διοίκηση. Η σύμβαση σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι μόνο επιζήμια, αλλά ακόμη χειρότερο είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη, επειδή εμπεριέχει ρήτρα NDA (Non Disclosure Agreement). Οι πολίτες θέλουν διαφάνεια παντού. Νομίζω εδώ ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα. Εξάλλου σύμφωνα με το πρόεδρο της ΕΠΕ : «Το λογισμικό που χρησιμοποιείται στο δημόσιο τομέα πρέπει να είναι ανοικτό ώστε να είναι εφικτή η πλήρης γνώση και έλεγχος των ιδιοτήτων του από τους χρήστες, δηλαδή τις δημόσιες υπηρεσίες και τους πολίτες. Λόγοι εθνικής ασφάλειας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος επιβάλλουν το ίδιο και σε σχετικούς τομείς ιδιωτικών φορέων, όπως οι τηλεπικοινωνίες. Η πρόσδεση της χώρας στο μοντέλο του κλειστού λογισμικού εγκυμονεί κινδύνους που συνδέονται με την εθνική μας κυριαρχία και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.»

- Κύριε Παπανδρέου.
Αναφέρατε πριν λίγες μέρες ξανά ότι είστε υπέρ της Δημόσιας Δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης και πως κάτα την διάρκεια που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία ιδρύθηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το οποίο είναι το το 19ο ελληνικό Α.Ε.Ι. Αφού είναι Κρατικό και είστε υπέρ της Δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης τότε πως καθε φοιτητής καλείται να καταβάλλει το ποσό των 700 ευρώ ανά θεματική ενότητα (12Χ700=8.400 ευρώ) για εναν προπτυχιακό τίτλο σπουδών,ένα ποσό το οποίο γίνεται μεγαλύτερο αφού κάποιες ενότητες δεν τις περνάνε οι φοιτητές με τη πρώτη προσπάθεια; Εμένα τα > 8.400 ευρώ που χρειάζεται να πληρώσω για τις σπουδές μου σε αυτή τη Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση ποιος θα μου τα δώσει;;;

- Κύριε Παπανδρέου Τι θέση παίρνετε στα 10 κρίσιμα ερωτήματα που η Greenpeace απηύθυνε στα κόμματα για τη στάση που προτίθενται να κρατήσουν στα θέματα εκείνα που άπτονται των κλιματικών αλλαγών και του μακροχρόνιου σχεδιασμού της χώρας?

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπραβο κομματοσκυλα.Γι'αυτο την ερωτηση μου αναφορικα με το αρθρο 16 την υποβαθμισατε με -12 βαθμους.Μπραβο.

Ανώνυμος είπε...

This is funny

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΠΡΕΖΑ, εσύ δεν είσαι κομματόσκυλο που στηρίζεις Λαζόπουλο???