21 Σεπ 2007

Γιώργο μίλα επιτέλους!!!

Αυτό που εισπράττω σαν πολίτης στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιούμαι σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο εδώ και 2 μέρες και συνοψίζεται στα εξής :

  • Τον Βενιζέλο ...με τίποτα
  • Τον Γιώργο ...ναι μεν αλλά...
Υπάρχουν φυσικά και ελάχιστοι που εκφράστηκαν υπέρ του Βενιζέλου. Αναμενόμενοι παπαγάλοι που τους έταξαν μια Νομαρχία, μια Δημαρχία, μια διεύθυνση Νοσοκομείου και πάει λέγοντας.

Η μεγάλη πλειοψηφία όμως του κόσμου κινείται με βάση τις δύο παραπάνω φράσεις. Και ακολουθείται από την εξής παραίνεση - προσμονή :

" Γιώργο μίλα επιτέλους. Βγες από τη γυάλα που σε έχουν κλείσει. Ζήτα συγνώμη από τους πολίτες για την αθέτηση όσων υποσχέθηκες να αλλάξεις. Απόδειξε ότι τώρα θα τα κάνεις. Απόδειξε το από τώρα με τις επιλογές σου σε πρακτικές και πρόσωπα. Δείξε εμπιστοσύνη σε αυτούς που συμφωνούν με τις πολιτικές απόψεις σου, δώστους ρόλο και έργο. Δεν υπάρχει χρόνος πλέον. Έχεις ευθύνη ακόμη απέναντι σε αυτούς που σε εμπιστέυθηκαν. Δώσε λύση τώρα. Πείσε μας ότι αξίζει να το παλέψουμε , έστω και τώρα."

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέφανε, για να λυθεί το πρόβλημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε να αγοράσουμε μερικά πράγματα. Μην φοβάσαι, φτηνά είναι.
Θέλουμε 70 μακριά κουζινόμαχαιρα, 600 μέτρα τριχιά, και 70 εισητήρια εισόδου στο Παλαμήδι.
Στη συνέχεια θα επιλέξουμε 70 νέα παιδιά. Από αυτά που δεν έμπλεξαν με την πολιτική, αλλά η πολιτική τους ..... τη ζωή τους. Από αυτά που τα υποχρεώσαμε να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις σε 14 και 14 ίσον 28 μαθήματα... από αυτά που αναγκάσθηκαν να φάνε στη μάπα τη διαφθορά από τα Πανεπιστήμια ... από αυτά που αναγκάστηκαν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια που ιδρύθηκαν μόνο για την ικανοποίηση κάποιων πολιτευτών.... από αυτά καλούνται να φτιάξουν οικογένεια με 720 ευρώ το μήνα.
Στη συνέχεια, άλλα 70 άτομα που στελέχωσαν τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα έτη 1996 ως 2004 θα υποχρεωθούν να ζήσουν στις ίδιες συνθήκες που ζουν αυτά τα παιδιά επί ένα μήνα.
Το πρόβλημα της διαδοχής θα έχει λυθεί αμέσως. Τα 70 στελέχη μας θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα κουζινομάχαιρα (για χαρακίρι), στα απαίτουμενα μέτρα τριχιάς για κρέμασμα και τέλος στα 70 εισητήρια εισόδου στο Παλαμήδι, για να φουντάρουν στην Αρβανιτιά. Αν έχει επιζήσει κανένας σίγουρα θα έχει μετακομίσει τη ΝΔ.

deGreece είπε...

stefan, δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό που γίνεται. Από δω και μπρος εμείς και οι άλλοι θα ακούμε μόνο αυτούς που έχουν κάτι να πουν. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην έχει πολύ μέλλον αλλά η σοσιαλδημοκρατία μπορεί και να έχει.

Η γνώμη μου, σήμερα:
http://degreece.blogspot.com/2007/09/blog-post_21.html

spallantzas είπε...

φιλε ανώνυμε
εξαιρετική μέθοδος !!! εκπλήσσομαι για την καινοτομία της σκέψης!!@degreece
συμφωνω απολύτως!

Ανώνυμος είπε...

Aν μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα προόδου και σαν πρόταση εξουσίας μη συντηρητική είμαστε υποχρεωμένοι όσοι θεωρούμε την ουσιαστική προοδευτική πολιτική σαν :

• Εργαλείο για την έκφραση των κοινωνικών προβλημάτων
• Την πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών
• Και τελικά την άσκηση της εξουσίας για την υλοποίηση των μεθόδων αντιμετώπισης

να φροντίσουμε να είμαστε ενεργοί στις διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν και να πάρουμε θέση με βάση τις πολιτικές τους στόχους και τους τρόπους να τα πετύχουμε για να ορίσουμε το μέλλον του.

Πιστεύω ότι στο ΠΑΣΟΚ πρώτα από όλα αυτό χρειάζεται έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τη νεφελώδη κατάσταση η οποία επικρατεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συνοχή σε ένα προοδευτικό κομματικό σύστημα μόνο λόγω της εξουσίας ή της προοπτικής της εξουσίας δεν πρέπει να υφίσταται.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι νομοτελειακά διάδοχες γενιές των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είχαν πεισθεί ότι αρκεί να είναι πάνω στο τραίνο και αυτό θα τους πάει.

Δυστυχώς δεν αντελήφθησαν ότι είχαν ευθύνη να αλλάξουν όχι μηχανοδηγό αλλά την πορεία του τραίνου.

Δυστυχώς δεν αντελήφθησαν ότι το τραίνο είναι στην Ελλάδα ένα υποβαθμισμένο μέσο μεταφοράς και δεν παρακολούθησαν παναθεμά τους ότι και αυτός ο ΟΣΕ αλλάζει.

Δυστυχώς υπάρχει ένα σύνολο ατόμων οι οποίοι πιστεύουν ότι ωρίμασαν μέσα σε ένα κομματικό σύστημα και δικαιούνται μεριδίου διαχείρισης του ex-officio.

Το κομματικό αυτό σύστημα έχει πεθάνει προ πολλού. Απλώς δεν το έχουμε θάψει γιατί φέρνει πιστούς να ανάψουν «κεράκι» όπως έκανε ένα μοναστήρι με το σκήνωμα υποψήφιου αγίου.

Η μπόχα του κομματικού αυτού συστήματος έχει αρχίσει και μας παίρνει όλους αλλά κάποιων η αίσθηση της πολιτικής όσφρησης έχει ισοπεδωθεί από το πολιτικό τέλμα των κομματικών στρατοπέδων, της προσωπικής φιλοδοξίας και της συντήρησης των κομματικών αξιωμάτων.

Τα κομματικά συστήματα πρέπει να υπάρχουν όμως πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στα προβλήματα των κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Αν θέλουμε να είμαστε μέσα στον ορισμό του και "προοδευτικού" θα πρέπει να δεχθούμε ένα σημαντικό αξίωμα κατά την άποψη μου

Αριστερός δεν σημαίνει απαραίτητα και προοδευτικός και το αντίστροφο.

Το ηγετικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία από τις νικηφόρες για αυτό εθνικές εκλογές του 2000.

Στην έξαρση των νεοσυντηρητικών πολιτικών και κυβερνήσεων της Ευρώπης μείναμε απαθείς και δεν παραδεχθήκαμε ότι η νομοτελειακή επικράτησή τους και στη χώρα μας θα ήταν εφικτή.

Προεκλογικά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές άκουσα για δεξιά παρένθεση. Μας βόλευε να επαναληφθεί η ιστορία. Θα ήταν τραγωδία να επαναληφθεί η ιστορία.

Εχω εμπιστοσύνη στον απλό πολίτη όταν παίρνει την απόφασή του να ορίσει τους άρχοντές του.

Η οπισθοδρόμηση των αριστερών, σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών προτάσεων στην γηραιά ήπειρο δεν είναι τυχαία. Οι αντίστοιχοι κομματικοί σχηματισμοί στη χώρα μας θα υποστούν τα ανάλογα.

Είναι ευθύνη των κομμάτων να αντιληφθούν τα σύγχρονα και να προβλέψουν τα μελλοντικά προβλήματα των πολιτών και να διαμορφώσουν πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση τους.

Αυτό καθιστά ένα κόμμα στο σύγχρονο κόσμο προοδευτικό.

Οσο αυτό δεν γίνεται ο πολίτης θα καταφεύγει στη λύση της κατ’αυτόν συμφερότερης διαχειριστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του.

Και δεν είναι δυνατόν να δεχθώ σε αυτό το σημείο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα έκανε όλα μπάχαλο και θα τα κάνει μπάχαλο μόνο και μόνο θεσμικά. Δεν ανέλαβε μόνη της τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

Μία εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 16 Σεπτεμβρίου 2007 μας δίνει τα εξής:

Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές είπαν ναι στη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στη λογική τούτη τη φορά ας δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει το μήνυμα της οριακής πλειοψηφίας θα ακολουθήσει και αυτή την πορεία της κρίσης του πολιτικού μας συστήματος.

Οι πολίτες είπαν όχι στο σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ γιατί ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για την ήττα του 2004, κουκούλωσε τα όποια λάθη και στραβά στη προοπτική της επανακατάληψης της εξουσίας. Εκλεισαν την πόρτα με τη ψήφο τους στην συντήρηση μέσα στο προοδευτικό χώρο, έδειξαν τον δρόμο για ανάγκη ύπαρξης πολιτικής και όχι συστημάτων διαχείρισης. Τούτη τη φορά το εκλογικό σώμα δεν τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας το στην αντιπολίτευση αλλά απαιτεί από αυτό επιτακτικά να αντιμετωπίσει με πολιτικούς όρους και τρόπους τα κοινωνικά ζητήματα.

Οι πολίτες στήριξαν τα «μικρά» κόμματα, στέλνοντας και μήνυμα στα κόμματα εξουσίας, γιατί εξέφρασαν την άρνησή τους στο πολιτικό σύστημα, γιατί εξέφρασαν την «εναλλακτική και μοντέρνα αντίληψη» τους για την πολιτική, γιατί εξέφρασαν τον άκρατο πατριωτισμό τους απέναντι στις λαίλαπες οι οποίες μάχονται τον ελληνισμό και γιατί τέλος το περιβάλλον είναι ένα ουσιαστικό πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών.

Οσον αφορά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα αιτία και τις κρίσεις για τις πρόσφατες εκλογές, θα πρέπει να ανατρέξει και να εξετάσει την πορεία του από το τέλος της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο τέλος άρχισε με την επανεκλογή του σαν πρωθυπουργός το 1993, ‘εως και σήμερα.

Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η εκσυγχρονιστική περίοδος.
Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η οριακή νίκη του 2000 και ή ήττα του 2004 όχι σαν αποτελέσματα αριθμητικά μόνο αλλά να διαβαστούν προσεκτικά τα μηνύματα και η εξέλιξη της κοινωνίας από τότε.
Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η περίοδος από το Σεπτέμβρη του 2003 έως και τις πρόσφατες εκλογές

Πάνω σε αυτές τις κρίσεις αλλά και την διαπίστωση της πραγματικότητας της κοινωνίας θα πρέπει να διαμορφωθεί η νέα πολιτική πρόταση του προοδευτικού χώρου.

Πάνω σε πολιτικές προτάσεις να συζητήσουμε να διαφωνήσουμε και εν τέλει να επικρατήσει μία πλειοψηφία.
Μία πλειοψηφία όμως η οποία θα είναι και πλειοψηφία στη κοινωνία και όχι μία πλειοψηφία μηχανισμών και στρατών.

Σε αυτή τη λογική καλείται όχι μόνο το συντεταγμένο ΠΑΣΟΚ αλλά και όλοι οι πολίτες οι οποίοι προσδοκούν από αυτό την πρόταση προόδου. Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές πήρε 2.727.921 ψήφους των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει εδώ και χρόνια το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στη κοινωνία. Ο ανθυποψήφιος του, ένας έως σήμερα, ζήτησε και αυτός ανοιχτές εκλογές.

Ιδού η Ρόδος.

Βέβαια θα ήταν προτιμότερο να προηγείτο ένα έκτακτο συνέδριο αλλά αφού η θεσμική λειτουργία του κόμματος, καταστατικό, και το πολιτικό συμβούλιο , τι όρος θέε μου άσχετος με την πραγματικότητα, άλλα αποφάσισαν ας κριθούν οι πολιτικές θέσεις στη συνδιάσκεψη την οποία όρισαν για τις 3-4 Νοέμβρη.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες, φίλοι αλλά και αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούν να πορευθεί το δεύτερο σήμερα κόμμα εξουσίας σε δημοκρατικές διαδικασίες και να εξέλθει από αυτές ισχυρό και χρήσιμο για τον τόπο.

Οπως όλοι οι πολίτες παρακολουθήσαμε με σοβαρότητα και ενδιαφέρον την εξελικτική διαδικασία του πρώτου σήμερα κόμματος εξουσίας πριν λίγα χρόνια και την πορεία του από την εξελικτική του διαδικασία σε κυβερνητική εξουσία έτσι όλοι παρακολουθούν την εξελικτική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε στην εξελικτική της διαδικασία έστω και αν η ελάχιστη επιτυχία για ένα κόμμα είναι μόνο η διακυβέρνηση.

Πιστεύω ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι μονόδρομος η εξουσία για την εξουσία αλλά η εξουσία για να αντιμετωπισθούν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Εύχομαι να μην καταντήσει πασαρέλα η διαδικασία επιλογής στο ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν θέλουν πια χαρισματικούς ηγέτες ούτε μόνο οραματιστές πολιτικούς.

Προοδευτικός είναι αυτός που είναι και αποτελεσματικός
Πολιτική χωρίς αποτέλεσμα δεν έχει ουσία.

Διαφωνώ ριζικά με όσους αντιλαμβάνονται και θέλουν να μας πείσουν ότι η πολιτική είναι τέχνη και ιδίως αυτούς όσοι την ορίζουν σαν τέχνη του εφικτού. Δηλαδή είμαι καλός πολιτικός αν προσαρμόζομαι στα πλαίσια του δυνατού. Αυτό είναι συμβιβασμός και μπορώ να το κάνω και μόνος μου δεν χρειάζεται να μου πουν να το κάνω.

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω άλλους τέτοιους τεχνίτες ή καλλιτέχνες πολιτικούς. Φτάνει πιά.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ είπε...

Επιτέλους κάποιος βάζει το πράγμα όπως είναι στην πραγματική του διάσταση. Η γυάλα είναι δεδομένο και πρέπει να σπάσει και αυτό πρέπει να το κάνεις μόνος σου ΓΙΩΡΓΟ. Σπάσε την γυάλα και βγες επιτέλους στο φως. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαζί σου, απλοί πολίτες που σε στηρίζουν. Κατέβα στον κόσμο μίλησε μαζί τους. Έλα στη Λάρισα, στο Ναύπλιο, στα Γιάννενα σε κάθε Πόλη της Ελλάδας, ο πατέρας σου το έκανε. Είναι ανάγκη να το καταλάβεις και εσύ, ο κόσμος σε θέλει πρέπει όμως και εσύ να βάλεις το χεράκι σου.

Wins είπε...

Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμα και ωραία αυτά που ειπώθηκαν πριν περί αποφάσεων των πολιτών κλπ.Απλά θέλω να ρωτήσω:Όταν λέμε "πολίτης" και πολύ περισσότερο "ενεργός πολίτης", ξέρουμε ακριβώς για ποιό πράγμα μιλάμε στην Ελλάδα; Ο Γ.Παπανδρέου έφερε πρωτοποριακές έννοιες στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου.Πόσοι όμως Έλληνες τις κατάλαβαν;Γιατί όταν βρέθηκα σε ένα από τα χωριά της περιφέρειάς μου και συζητούσα με τους κατοίκους το Πρόγραμμα για την αγροτική πολιτική του πασοκ, κάποια στιγμή ένας παππούς είπε πως "τί να τα κάνει όλα αυτά, όλοι το ίδιο είναι".Προσπαθώντας λοιπόν να του αποδείξω πως δεν είναι έτσι, του είπα πως είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του πολίτη, να γνωρίζει.Να είναι ενεργός πολίτης, χρήσιμος για τον τόπο του.Ξέρετε τί μου απάντησε;;Μα είμι ινιργός!Κάθε προυί πηγαίνω τουαλέττα!!!!!Το ωραίο είναι πως συμφώνησαν μαζί του και οι υπόλοιποι της παρέας, που δεν ήταν καν παππούδες!Τί μου λέτε τώρα!Πολιτική και χαζά!Ο Έλληνας δεν ψηφίζει με βάση προγράμματα, πολύ περισσότερο με βάση ιδεολογικές πλατφόρμες.Ο Έλληνας ψηφίζει με βάση το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟ, ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ,ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ;ΑΞΙΟΣ!!!!!ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΦΘΑΙΡΕΤΟ ΝΟΜΙΜΟ;ΑΞΙΟΣ! και πάει λέγοντας.Μια έτερη κατηγορία είναι το "πατροπαράδοτο":Ο πατέρας ΝΔ;κι ο γιος το ίδιο κι όλη η οικογένεια.Μπορεί να πεινάνε, αλλά είναι ΝΔ!Πού να κάτσουν τώρα να σκεφτούν και να αφήσουν την Πάνια ή την Μαρία την άσχημη να περιμένουν στις οθόνες τους...Οι υπόλοιποι που ασχολούνται υποτίθεται με την πολιτική, το κάνουν γιατί προσβλέπουν σε μια "θεσούλα", μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία.Και γι΄αυτήν πουλάνε και ιδεολογίες και φιλίες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...Γι΄αυτό βγαίνει ο βενιζέλος στις δημοσκοπήσεις πιο ψηλά απ΄τον γιώργο! Οι φελλοί πάντα επιπλέουν.Ιδιαίτερα αυτοί που έχουν μεγάαααααλο ειδικό βάρος...Eξάλλου ποιός απ΄αυτούς που απαντάνε στι δημοσκοπήσεις κατάλαβε ποτέ τι τους λέει όταν μιλάει;;;;"Ουραία τα είπι πδιμ,δεν κατάλαβα τί είπι, αλλά ουραία τα είπι, πουλλά ήταν"....Αθάνατη Ελλάδα.......