9 Οκτ 2007

Αν...

Αν είχα προσβληθεί απο 3ο στάδιο καρκίνου, θάθελα πολύ να συνεδριάζουν 40 (δάσκαλοι και 60 μαθητάδες) καθηγητές πανεπιστημίων, άγγλοι , γάλλοι, πορτογάλοι , γερμανοί και αμερικάνοι για την υγεία μου. Να έχει φτάσει το θέμα και στο υπουργικό συμβούλιο και να παρευρίσκονται στην εγχείρηση μου και δυο υπουργοί (ειδικά η Μαριέττα).

Θάθελα πολύ το ΙΚΑ και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να κάλυπτε όλα τα έξοδα μου να παω στο καλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο της Αμερικής, στον καλύτερο χειρούργο. Νάχα το φυλαχτό του πρωθυπουργού και τις ευχές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να περνούσα, έτσι χωρίς λόγο, στη λίστα αναμονής χιλιάδες συνανθρώπους μου που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα.

Εκείνο που δεν θα άντεχα όμως θα ήταν να "σκυλεύουν" εκ των υστέρων το "κορμί" μου αυτοί οι ίδιοι που μου υπόσχονταν ότι "την άνοιξη θα γυρίσω πίσω υγιής" . Να ουρλιάζουν στα παράθυρα των μεγαλοδημοσιογράφων (που δεν τους βγαίνουν πια τα νούμερα των δημοσκοπήσεων και άλλαξαν με μιας θέμα) ότι "εγώ το είχα πει" , λες και το θέμα δεν είναι η ζωή μου , αλλά ποιος καθηγηταράς γιατρός έπαιξε σωστά στο στοίχημα και κέρδισε. Και σαν γλάστρες να υπάρχουν δίπλα τους και πολιτικοί που έχουν το θράσος να μιλήσουν για τη ζωή κάποιου λες και πρόκειται για νομοσχέδιο του Προκόπη.

Έλεος κύριοι... μας έχετε πείσει όλοι εσείς για την σαπίλα σας ...μην κουράζεστε άλλο!

2 σχόλια:

Immortalis είπε...

Δυστυχώς, τέτοιος λαός είμαστε! Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια με είχε εκνευρίσει ο λόγος του Αρχιεπισκόπου, ιδιαίτερα όταν ήταν πολιτικός και όχι εκκλησιαστικός. Αλλά μπροστά στον αθρώπινο πόνο, πρέπει να σταθούμε ως άνθρωποι και ως Χριστιανοί (τουλάχιστον, όσοι από εμάς πιστεύουν) και όχι ως καννίβαλοι, γιατί εν τέλει περί αυτού τελικά πρόκειται: έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση καννιβαλισμού.
Βρες κάποιον σε μια άσχημη κατάσταση και χτύπα τον μέχρι τελικής (του) πτώσεως...

Θα ήθελα να αποφύγω να κάνω την σύνδεση αυτού του γεγονότος με ένα άλλο γεγονός που συνέβη το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου (όπου είχαμε πολιτικό καννιβαλισμό...), οπότε έχω μόνο να πω το εξής: Έχοντας χάσει άνθρωπο από καρκίνο και εχοντας δει από κοντά τα λεγόμενα "αντικαρκινικά" δημόσια νοσοκομεία (που είναι ουσιαστικά αποθήκες μελλοθανάτων, όπου απλώς στοιβάζεται ο ανθρώπινος πόνος) κάνω την εξής παράκληση: ας μην κοιτάμε αυτούς τους ανθρώπους ως μελλοθάνατους που περιμένουν την εκτέλεση. Που ξέρετε ρε παιδιά, μπορεί και να τη σκαπουλάρει κανεις!! Ας σταματήσουμε την κακή συνήθεια να πεθαίνουμε κάποιον πριν την ώρα του (και ας φροντίσουμε, όσοι (πολιτικοί, γιατροί) και όσο μπορούμε να πράξουμε τα δέοντα για μην πεθάνει.

Και ένα τελευταίο σχόλιο: Στην Ελλάδα μπορεί αν είσαι Πρωθυπουργός, Αρχιεπίσκοπος, ηθοποιός, βιομήχανος κλπ., να έχεις την δυνατότητα να μπεις σε καλύτερη θέση στην λίστα αναμονής Στην Αμερική, όχι. Απ΄όσο ξέρω το σύστημα μεταμοσχεύσεων εκεί είναι τόσο στεγανό, που είναι πολύ δύσκολο, ως αδύνατον, να παρακάμψει κανείς την λίστα. Άλλωστε, σε τέτοια ζητήματα, η συμβατότητα του λήπτη με το δότη παίζει πρωτεύοντα ρόλο κι όχι η τσέπη του...

Ανώνυμος είπε...

Re seis aporw den to vlepete?
OLa ginontai yia tin konoma kai to simferon twn idiotikwn megalonosokomeiwn kai giatrwn.
Siga min noazei to mega ton antena ton alfa klp yia ton xristodoulo.
Apla o anthrwpos apofasise na paei stin ameriki yia mia elpida pou tou eipan parapanw kai xalase tin soupa tvn edw megalogiatrwn.
E twra vrikan eukairia na xtipisoun alipita!
oxi tha afisoun toso kosmaki pou upoferei na tous figei toso eukola apo ta nixia tous kai na pairnoun ta lefta apo ta tameia kai tous polites oi 3enoi!!

Katharo diaplekomeno einai lamprakis mpompolas kuriakou kai sia me apostolopoulo ygeia kai ola ta analgita megalokathikia giatrous kai nekrothaftes!!!

Aloimono apo ton xristodoulo pou upoferei o anthrwpos.