11 Οκτ 2007

Προς Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου


Αγαπητέ Πρόεδρε,

Είμαι ένας ΠΟΛΙτηΣ, ένας φίλος σιωπηλός που καιρό τώρα σε "παρατηρεί", σε "παρακολουθεί", και γιαυτό έχει ΠΟΛΛΑ να σου πει...

Ευχάριστα, αυτά που σε τιμούν, και δυσάρεστα, αυτά που σε ενοχλούν...
Τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που με φέρνουν κοντά σου και τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που δεν έχουν απαντηθεί...

Αυτή τη φορά θα σου πω τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ!
Τους λόγους για τους οποίους σου ζητάω να ξεκινήσεις την πορεία για την ΑΛΛΑΓΗ αυτής της εποχής.
Τους λόγους για τους οποίους ΘΕΛΩ αυτό το ξεκίνημα να το κάνεις εσύ.
Τους λόγους για τους οποίους ΣΕ ΔΙΑΛΕΓΩ...

Πρώτα από όλα, γιατί, ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ξεχωρίζεις ανάμεσα σε πολλούς πολιτικούς, για την ποιότητα, τον έντιμο χαρακτήρα και το ήθος. Επίσης για την έμφυτη ευγένεια, την πραότητα και την συνέπεια.
Γιατί ενώ είναι είσαι τολμηρός ΔΕΝ είσαι θρασύς.
Γιατί ενώ πολιτεύεσαι, ΔΕΝ είσαι υποκριτής.
Γιατί είσαι εργατικός, σύγχρονος και μεταρυθμιστής.
Γιατί ανοίγεις δρόμους στους νέους, είσαι βαθειά δημοκρατικός και σοσιαλιστής.
Γιατί χωρίς να είσαι "χαρισματικός" ομιλητής, μιλάς στη γλώσσα μου και έχεις το "χάρισμα' να είναι υπεύθυνος, απλός, κατανοητός και ειλικρινής.
Γιατί είσαι καινοτόμος, πρωτοποριακός, προσβάσιμος, μεθοδικός, εργάζεσαι συλλογικά δέχεσαι κρίσεις και κάνεις αυτοκριτική.
Γιατί είσαι ένας έμπειρος πολιτικός, και ένας σεβαστός και αποτελεσματικός διαπραγματευτής.
Γιατί είσαι πρόεδρος εδώ, όπως είσαι και στη Σοσιαλιστική Διεθνή, γνωστός στην Ελλάδα, όσο και εκεί.
Γιατί ενώ πολέμησες με πάθος για την εκλογική νίκη, έχασες τη μάχη, αλλά ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ, και είσαι, νοιώθω για χάρη μου, όρθιος παρά την προσβολή.
Γιατί πιστεύεις σε ένα ΠΑΣΟΚ, σε ένα πολικό-κοινωνικό κίνημα που είναι δύναμη ανατροπής.
Γιατί στο κόμμα σου λειτούργησες σαν θεματοφύλακας, εγγυητής της ενότητας και όταν ήσουν αυστηρός δεν ήσουν άδικος, εκδικητικός ή εμπαθής.
Γιατί έχεις στόχους, και αν βλέπεις ή φτάνεις ψηλά δεν είσαι άπληστος, έχεις αίσθηση του μέτρου ενώ είσαι οραματιστής.

Θέλω να ξέρεις, ότι είναι τιμή για μένα να κάνω αυτή την προσπάθεια μαζί σου, και όσα παράπονα και αν έχω, όσα ερωτήματα, το ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ έχει απαντηθεί. Τη νέα προσπάθεια θα την κάνουμε ΜΑΖΙ.

Κάθε φορά που συναντιέσαι με τον λαό, με κόσμο πολύ, να ξέρεις, αυτοί που πιστεύουμε και τα νοιώθουμε έτσι όλα αυτά, ΕΙΜΑΣΤΕ στο πλήθος, είμαστε ΤΟ πλήθος αυτών που σε ακολουθεί. Αν τύχει και συναντηθούμε από κοντά, και καταφέρω να σου σφίξω το χέρι, θα αισθανθείς ότι το ΕΝΝΟΩ, γιατί αυτή την διαφορετική, ανεκτική, οικολογική, προοδευτική, την Ελλάδα της Γνώσης, την Ελλαδα της καινοτομίας, του ψηλότερου πήχυ, αυτή την μη φοβική, συμβιβαστική, επίπλαστη και επιφανειακή Έλλάδα αξίζουμε και μπορούμε να την εξασφαλίσουμε με μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ένας ΠΟΛΙτηΣ


(συνεχίζεται...)

ΠΟΛΙΣ 10/10/07

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ,ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΒΛΕΠΕ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ 1981 ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ[ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ},ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ...ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εεεεεεεεεεεεπ για κρατηθείτε.
Ούτε η ελληνική εκκλησία δεν εκθειάζει έτσι τους άγιους πατέρες.
Μήπως το παρατραβάμε???

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ?ΤΙ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΜΕ?ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ,ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ?ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ.ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

O Aνδρεας αξιζε μονο,ο Γιωργος καλος ειναι αλλα θελει μαθημα ακομα.........ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΣΙΠΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου θες και τα λες αυτά για τον κ.Παπανδρέου ή σου ξεφεύγουν;
Αφού είναι τόσο καλός, γιατί τόσα χρόνια σε τόσες υποργικές θέσεις, δεν το απέδειξε;
Και κάτι άλλο πρόσφατο(δεν ξέρω πότε ανέβασες το κείμενο σου)να μας πεί τα μαγικά 5 σημεία,που διατυμπανίζει ότι προτείνει, για την αποφυγή της κρίσης να σωθεί ο πλανήτης.
Ευχαριστώ και συγνώμη που δεν συμφωνώ μαζί σου.