20 Οκτ 2007

Ομολογίες ...

Ο Συνταγματάρχης Ι.Κ.Π. το ομολόγησε χθες περιχαρής στο δελτίο του MEGA :

"... αν το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τα ΜΜΕ ότι παρεμβαίνουν στην εκλογή αρχηγού κι αν η ΝΔ κατηγορεί επίσης τα ΜΜΕ ότι διογκώνουν τις αντιδράσεις βουλευτών της , τότε αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας... " !!!

Τελειώνοντας τη φράση του μάλιστα χαχάνιζε από αυταρέσκεια , περιμένοντας προφανώς να χαχανίσουν μαζί του και οι παρευρισκόμενοι στα υπόλοιπα "μπαλκόνια" , αλλά όλοι έμειναν άφωνοι με τον κυνισμό του John! Και η Όλγα έσπευσε να αλλάξει θέμα.

Τα πράγματα φυσικά δεν είναι για γέλια. Δεν περιμένει βέβαια κανείς τον Πρετεντέρη να μας το πει για να καταλάβουμε κάτι ηλίου φαεινότερο. Έχει όμως σημασία ότι το θράσος περισσεύει πλέον ! Η σχέση ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων από το σύνολο του πολιτικού συστήματος είναι πλέον τόσο εξαρτημένη , που εύλογα δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να μιλάνε για "υπαλλήλους" των καναλαρχών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ή ακούγεται η πιο ήπια εκδοχή ότι τα κόμματα (ακόμη και το ΚΚΕ με την Κανέλλη) διαλέγουν λαμπερά και τηλεοπτικά πρόσωπα για να έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπισθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η επιστροφή του θέματος στην επικαιρότητα με αφορμή την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ είναι ίσως μια καλή ευκαιρία. Μόνο που το αντιλαμβάνονται εξαιρετικά λίγοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής στην προχτεσινή εκδήλωση στο Σπόρτινγκ. Ας ελπίσουμε ότι το αντιλαμβάνονται και όσοι τον στηρίζουν. Δεν μας έχουν πείσει ακόμη.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Και δύσκολα θα μας πείσουν. Να σου δώσω ένα απτό παράδειγμα. Πρίν απο λίγο καιρό έγινε εκείνο το περίφημο "μυστικό" τραπέζι Πάγκαλου, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδη, Ευθυμίου και Βάσως. Την επόμενη μέρα όλα τα ΜΜΕ είχαν με λεπτομέρεια το τί ακριβώς είπαν, ποίοι το είπαν και με ποιά σειρά. Αυτό σημαίνει οτι τα άγρια μεσάνυχτα που τελείωσε το τραπέζι κάποιος ή κάποιοι, αντί να πάνε στα κρεβάτια τους άρχισαν να τηλεφωνούν στους δημοσιογράφους και να δίνουν λεπτομέρειες σαν άλλες κουτσομπόλες της γειτονιάς. Και όλα αυτά για να μην χάσουν την εύνοια τους, όταν την χρειαστούν.
Παραδείγματα σαν και αυτό υπάρχουν εκατοντάδες. Η σχέση πολιτικών και Μ.Μ.Ε δύσκολα θα αλλάξει...

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Σύντροφε Παπανδρέου. Όταν μιλάς για το ΠΑΣΟΚ και τα 2500000 που μας ψήφισαν, δεν μπορεις να μας χαρακτηρίζεις συλλήβδην με βαση το προσωπικό σου κυβερνητικό παρελθόν και το σημερινό συμφέρον σου. Είναι εξοργιστικό !!

Σύντροφε Παπανδρέου. Να μιλάτε για τον εαυτό σας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!

το ΔΙΚΤΥΟ… κοντά σας σε λίγο!

Το “ΔΙΚΤΥΟ” είναι μια αυτόνομη, ανεξάρτητη προσπάθεια για να σπάσει, επιτέλους, ο μονόδρομος της διατεταγμένης ενημέρωσης και για να μπορούμε να μιλάμε όλοι, όσο θέλουμε και να λέμε ό,τι θέλουμε. Ο λαός έχει καταλάβει ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία κάποιων ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και των κονδυλοφόρων τους με την πολιτική και τους πολιτικούς.

Κάποτε όταν λέγαμε τη λέξη “εκτροπή”, εννοούσαμε ένα πραξικόπημα λόγου χάρη, κατάλυση νόμου και ελευθεριών κ.ο.κ. Σήμερα η εκτροπή είναι συγκαλυμμένη. Όταν ο κόσμος δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης άλλην από την κινητοποίησή του στους δρόμους, πάει να πει ότι μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι οι κίνδυνοι οποιασδήποτε εκτροπής είναι πιθανοί. Άλλωστε “εκτροπή” δεν είναι να κυβερνάει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, οι υπεύθυνοι των σκανδάλων να μένουν ατιμώρητοι,

Βέβαια, πρέπει να πάψει η απάθεια και να υπάρξει στράτευση στην υπόθεση της “συμμετοχής”. Να απομονωθούν όσοι βρωμίζουν τα κανάλια επικοινωνίας και ενημέρωσης, να εκδιωχθούν από την αγορά οι έμποροι των ονείρων μας και οι μικροπωλητές των ελπίδων μας. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να σπάσει ο πολίτης τον αποκλεισμό που του επιβάλλουν οι μεγαλοκαρχαρίες. Οι αγύρτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της πολιτικής κάποια στιγμή θα καταργηθούν!

Το “ΔΙΚΤΥΟ” θα σταθεί δίπλα στον Γιώργο Α. Παπανδρέου και θα στηρίξει τη νέα μεγάλη και νικηφόρα πορεία για ένα αναγεννημένο και ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η εκδοτική προσπάθεια δεν έχει εμπορικούς σκοπούς. Είναι σαν ένα κεράκι, ένα κεράκι εκεί, ένα κεράκι παραπέρα, θα γεμίσουμε φως!

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Προς όλους: Σύντροφοι: Όσο το ΠΑΣΟΚ, θα βρίσκεται αιχμάλωτο ενός διεθνισμού -που στην Ενωμένη πλέων Ευρώπη είναι μάλλον παρωχημένος –και θα αδυνατεί να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως οικονομικά νεοφιλελεύθερη δομή που παράγει φτώχια, τόσο θα φαίνεται αναξιόπιστη ως λύση και τόσο η αριστερά θα αυξάνει τα εκλογικά ποσοστά της. Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί και πρέπει να στηθεί ο εσωκομματικός διάλογος για την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα. Ένας διάλογος που θα μας φέρει σε επαφή με αυτά που αποκαλούμε κινήματα και με αυτά που ενδιαφέρουν τους νέους και τις γενιές που μεγαλώνουν σε μια μονοσήμαντη Ευρώπη του Εύρω και των τραπεζών. Ένας διάλογος για την Ελλάδα και όχι κατά της Ενωμένης Ευρώπης. Ενας διάλογος για την Ευρώπη και το μέλλον της. Στο κατω κατω Αριστερά δεν είναι μόνο οικολογία

Ανώνυμος είπε...

ο Παπανδρέου πρέπει οταν βγει να ξεβρωμέσει την ελληνική κοινωνία απο την λαιλαπα των ιδιωτικών καναλιών που διαφθείρουν την ελληνική κοινωνία και τους νέους.

πως;

Με νόμο να τα κάνει υποχρεωτικά συνδρομητικά κανάλια και μόνο η κρατική τηλεόραση να είναι ελεύθερη.