3 Οκτ 2007

Τοπικά Συμβούλια Νέων : Ένας συμμετοχικός θεσμός που πρέπει να στηριχθεί.

Στις 11 Οκτωβρίου 2007 λήγει η προθεσμία για να γραφτούν νέοι από 15 έως 28 ετών στο Μητρώο Νέων κάθε Δήμου για να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του Τοπικού Συμβούλιου Νέων

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους και τις νέες, ηλικίας 15-28 ετών, να συμμετέχουν ενεργά και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε θέματα που τους αφορούν, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Μόνη προϋπόθεση, να έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις;

Για να συμμετέχεις στα Τοπικά Συμβούλια Νέων πρέπει να είσαι από 15 έως 28 ετών και να είσαι δημότης του Δήμου ή της Κοινότητας.

Έπειτα:

  • Κάνεις αίτηση στο Δήμο ή την Κοινότητά σου για να γραφτείς στο Μητρώο Νέων που άνοιξε στις 11 Ιουνίου 2007.
  • Παίρνεις μέρος στις εκλογές που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2007 για να εκλέξεις τα μέλη ή να εκλεγείς εσύ ο ίδιος / ίδια ως ένα από τα μέλη του Συμβουλίου Νέων. Το Συμβούλιο Νέων μπορεί να είναι από Πενταμελές έως Ενδεκαμελές, ανάλογα με τον αριθμό των κατοίκων του Δήμου ή της Κοινότητάς σου και σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
  • Εάν εκλεγείς μέλος του Συμβουλίου, ψηφίζεις στην πρώτη συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, Γραμματέα και Ταμία.
  • Σε κάθε περίπτωση, παίρνεις μέρος στις Δημόσιες συνεδριάσεις της Συνέλευσης του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου Νέων για να εκφράσεις τις απόψεις και τα θέματα που σε αφορούν. Μέσω του Προέδρου του, το Συμβούλιο Νέων θα προωθήσει όλες τις απόψεις, τα θέματα και τα ενδιαφέροντα των νέων της περιοχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου.
Ας παρακινήσουμε τους νέους της πόλης μας να συμμετέχουν


Δεν υπάρχουν σχόλια: