26 Οκτ 2007

Τα "γραπτά μένουν" ... πρόεδρε!


8 Φεβρουαρίου 2004

" Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Εφαρμόζουμε ένα νέο τρόπο για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μια διαδικασία που είναι ανοιχτή στην κοινωνία. Είναι ένας τρόπος που εφαρμόζουν και άλλα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η κατεύθυνση: άνοιγμα στην κοινωνία, συμμετοχή του πολίτη. Γιατί ο πολίτης θέλει να ξέρει και να συναποφασίζει για το ποιός θα ηγηθεί της χώρας".


24 Οκτωβρίου 2007


" Στην Ευρώπη, με μια εξαίρεση, ο αρχηγός και ο πρόεδρος ενός κόμματος εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος. Στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός του εκλέγεται τώρα με τη συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαχωρήσεις τα μέλη από τους φίλους και καθώς ο καθένας μπορεί να ψηφίσει, δεν είναι βέβαιο εάν ορισμένοι από αυτούς που ψηφίζουν ενδιαφέρονται να εκλεγεί ο καλύτερος ή ο χειρότερος υποψήφιος."


Κρίμα !
Αλήθεια ποιός είναι ο χειρότερος για σένα?

11 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

1,5 εκατ. ευρω,ΔΕΝ θα διατεθουν ουτε στη παιδεια,
ουτε στην υγεια,
ουτε σε καποιο αλλο ιδρυμα...
αλλα στην διαδικασια εκλογης προεδρου στο Πασοκ...
Τετοιο Σοσιαλισμο να τον χεσω...

Ανώνυμος είπε...

Μπες τε και ψηφίστε στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

spallantzas είπε...

@πρεζα tv
το να αναμασάμε άστοχα σχόλια για να δημιουργούμε εντυπώσεις δεν ωφελεί σε τίποτα.
Αλήθεια. Πόσο νομίζεις ότι θα κόστιζε ένα εκλογικό συνέδριο , αν ο πρόεδρος εκλεγόταν από αυτό? Δυστυχώς παραπάνω. Γιατί εκτός από την ίδια εκλογική διαδικασία (γιατί πάλι όλοι αυτοί θα εξέλεγαν τους συνέδρους) θα έπρεπε να προσθέσεις και το κόστος του συνεδρίου, δηλαδή ξενοδοχεία , γεύματα, μπουζούκια και δεν συμμαζεύεται.

Ανώνυμος είπε...

@stefan

Τα έξοδα που λες για ξενοδοχεία κλπ, ουτως ή αλλως θα γινουν στην συνδιασκεψη. Άρα έχουμε για έξοδα το κόστος ενος συνεδρίου συν 1,5 εκατ. ευρω

Ανώνυμος είπε...

να μιλήσουμε για κάτι ποιό σοβαρό;
Μεταρρύθμιση ΙΙ στην παιδεία στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

και stefan έχεις δίκιο. Εξ' άλλου το πρόβλημα της πολιτικής δεν είναι στα πόσα ξοδεύονται για ένα συνέδριο ή μια εκλογή, αλλά αυτά να γίνονται και να συζητιούνται ουσιαστικά πράγματα πέρνα του ποιός ψηφίζει ποιόν.

vagnes είπε...

Το να αλλαζει καποιος αποψεις δεν ειναι απαραιτητα κατακριτεο αν καποιο δεδομενο εχει αλλαξει.
Ο Γιωργος δεν αλλαξε τιποτα παρολο που ελαβε σχετικο συνθημα και τωρα λεει πως θα τα αλλαξει ολα.
Ειναι κατακριτεο;

spallantzas είπε...

@vagnes
το να αλλάζει κανείς άποψη φυσικά και δεν είναι κατακριτέο.
Το να έχει όμως κάποιος - ευρωπαϊστής μάλιστα - μια Α γνώμη , όταν όλη η Ευρώπη δεν την έχει και να κάνει πίσω μετά απο μια μόλις φορά εφαρμογής της , και όταν όλη η Ευρώπη αρχίζει να την ασπάζεται, ε τότε αυτό προβληματίζει. Πόσο μάλλον όταν αυτό αποτελεί και έμμεση παρέμβαση υπέρ ενός υποψηφίου.
Εγώ θα προτιμούσα ο Σημίτης να μην μιλάει καθόλου.

vagnes είπε...

Πως θα βλεπαμε την κριτικη του αν υποστηριζε τον Γιωργο και στις δημοσκοπισεις ηταν μπροστα ο Βενιζελος;
Φυσικα ολα τα μελη και στελεχη ιδιως ο πρωην πρωθυπουργος εχει τις προτιμησεις του και το εδειξε απο την αρχη, ολοι καταλαβαμε ποιον υποστηριζει, χωρις καν να το δηλωσει.

Ειναι απαραιτητο να κανουμε ολοι αντικειμενικα σχολια στο περιεχομενο μιας δηλωσης και οχι να επηρεαζομαστε απο το που ριχνει την ψηφο του ο καθενας.

Κατα την αποψη μου λοιπον ειναι δημοκρατικη κατακτηση να ψηφιζουν τα μελη και οι φιλοι ενος κομματος οχι μόνο για τον Προεδρο τους, αλλα και για τους υποψηφιους βουλευτες, δημαρχους, νομαρχες, κλπ κλπ. Με μια ομως παρατηρηση, οι φιλοι και τα μελη θα πρεπει να ειναι καταγεγραμμενοι σε επισημα μητρωα του κομματος να εχουν συνδρομη και συμμετοχη στα δρωμενα να συνεισφερουν στη διαμορφωση των πολιτικων θεσεων του κομματος (ο καθενας με τη δυναμη του) και να μη γινει ο καταλογος φιλων μια τεραστια "διακοσμητικη γλαστρα" που θα δυσφημει και θα απαξιωνει τις διαδικασιες στα μάτια των αλλων κομματων αλλά και του λαου γενικοτερα. Θα προσθετα δε να μην εχουν την δυνατοτητα να εγγραφονται μεχρι και την τελευταια ημερα της ψηφοφοριας, να υπαρχει μια καταληκτικη προθεσμια.

Για να κατοχυρωσουμε μια συμμετοχικη δημοκρατια πρεπει πρωτα απόλα να προφυλαξουμε την εγκυροτητα της και να προλαβουμε ολους αυτους που θελουν να την αμφισβητησουν για δικους τους "ιδιοτελεις" ή οχι σκοπους.

spallantzas είπε...

@vagnes
Στην ερώτηση σου, εγώ προσωπικά θα το έκρινα με τον ίδιο τρόπο.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ απολύτως. Όμως ας είμαστε πιο διαλλακτικοί. Ουσιαστικά ΤΩΡΑ είναι η πρώτη φορά και προφανώς τα όποια λάθη μπορούν να διορθωθούν στο μέλλον. Σημασία , όπως πολύ σωστά λες είναι να μην απαξιωθεί η διαδικασία. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα : μαζική συμμετοχή και αδιάβλητη διαδικασία (όσο αυτό είναι δυνατόν)

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημίτης δυστυχώς, απέδειξε για άλλη μια φορά, πόσο μέτριος πολιτικός είναι. Πόσο δειλός άντρας. Δεν αξίζει να σχολούμαστε μαζί του. Έγινε "ήρωας κατά λαθός", το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακόμη τα λάθη του.
Επί εποχής του - και ειδικά την 2η τετραετία - "φύγαμε" από το Κίνημα με βαριά καρδιά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων....Ξαναγυρίσαμε γιατί είδαμε στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου το ΟΡΑΜΑ και την ΕΛΠΙΔΑ...
Ελπίζουμε να μη έρθει τώρα το τελειωτικό - δεξιό - Βενιζελικό χτύπημα για το ΠΑΣΟΚ...

Υ.Γ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ: http://www.tanea.gr/forums/Forum.aspx?g=topics&f=22

Ανώνυμος είπε...

Εαν όντως το ζητούμενο είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα παρει τις εκλογες η λύση είμαι μία
Γιώργο διάγραψε τη σαύρα και σε 10 μέρες θα πάρουμε 5% πάνω