18 Οκτ 2007

Προειδοποιητική ....

Θα γράψω μερικά πράγματα και όποιος κατάλαβε , κατάλαβε ...

  • Κάποιοι τις τελευταίες μέρες "είδαν φως και μπήκαν". Σεβαστή η - έστω και αργοπορημένη - τοποθέτηση τους. Μην τους περάσει όμως από το μυαλό , ότι αυτή τους η (θετική σήμερα) στάση διαγράφει με μιας το (όποιο) παρελθόν τους. Στις 12/11 το κοντέρ μηδενίζει για ΟΛΟΥΣ.
  • Κάποιοι ανύπαρκτοι, ακόμη και στις τελευταίες εκλογές, διεκδικούν τώρα (πάλι) γαλόνια στρατηγών. Βρίσκουν την ευκαιρία για ρεβανσισμούς απέναντι σε "υπονομευτές". Γίνονται προκλητικά "βασιλικότεροι του βασιλέως". Ας καταλάβουν ότι όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά απωθούν τους πολίτες. Και λίγη μετριοφροσύνη και αυτοκριτική δεν βλάπτει.
  • Κάποιοι άλλοι ενοχλούνται από "πρωτοβουλίες πολιτών". Αποθαρρύνουν την αυτο-οργάνωση, αποκλείουν όσους δεν τους "βολεύουν" στα σχέδια τους, συντηρούν τα "στεγανά" και τις "κλειστές πόρτες". Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μεγάλη συμμετοχή "δεν μας βολεύει". Έχουν μέγα λάθος. Και φοβάμαι πως έχουν και σκοπιμότητα. Προσωπικά προτιμώ ένα 51-49 από 1.500.000 εκατομμύριο πολίτες παρά ένα 70-30 από 300.000.
  • Κάποιοι τελευταίοι εξακολουθούν να μοιράζουν με απίστευτη ευκολία οφίτσια, δημαρχίες ,νομαρχίες , περιφέρειες, γραμματείες και ότι "καρέκλα" κυκλοφορεί στην πιάτσα. Και ταυτόχρονα "εγγυώνται την ενότητα της επόμενης μέρας". Αν συνεχίσουν έτσι, νάναι βέβαιοι ότι στις 12/11 θα μείνουν "άνεργοι" ... ή άντε "χαμηλοσυνταξιούχοι".

15 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε, αν σκέφτονταν έτσι όλοι οι οπαδοί και φίλοι του Γιώργου, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σήμερα κυβέρνηση με τρελά ποσοστά. Σε διαβεβαιώνω. Και αυτό στο λέει ένας μη οπαδός του ΠΑΣΟΚ, που σε αυτές τις εκλογές δεν ψήφισε το κόμμα σου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Γενικά σε παρακολουθώ συχνά και με ενδιαφέρον. Αυτό όμως ήταν από τα ωραιότερα post σου.

spallantzas είπε...

@βασίλη αδαμόπουλο
Αγαπητέ Βασίλη. Δεν με απασχολούν τα τρελά ποσοστά και η κυβέρνηση. Αν με παρακολουθείς τακτικά , θα είχες διαβάσει ότι και πριν τις εκλογές έγραφα κάποια πράγματα.
Και σε διαβεβαιώ , σκέφτονται πολλοί σαν κι εμένα. Παρα πολλοί. Απλά δεν είναι στο προσκήνιο. Και σε αυτό φταίτε και εσείς στα ΜΜΕ. Δώστε το λόγο και στους πολίτες και θα εκπλαγείτε!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε ένα οργισμένο σχόλιο σε θέμα του άλλου Στέφανου (του Λαρισαίου). Ίσως να γίνομαι σκληρός αλλά μπούχτισα με μερικά πράγματα. Έχουν να κάνουν και μ' αυτά που λες.

http://papanotas.wordpress.com/2007/10/17/tiprepei/

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Τοποθετώ και την δική μου υπογραφή δίπλα στο κείμενο σου. Αυτή είναι η προειδοποιητική, μετά θα σημαδέψουμε κεφάλι. Τα ακουτε Βάσω, Στέφανε, Κώστα και λοιποί;

xristos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ STEFAN ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΙΤΟΥΣ, ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΟΜΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥ Η ΑΝΩΝΥΜΟΥ.

spallantzas είπε...

εγω δεν ειπα ονόματα...
ούτε αναφέρομαι σε πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
έχετε φυσικά δίκιο γιατί, ότι συμβαίνει τοπικά και το βλέπουμε γυρω μας , συμβαίνει και κεντρικά.
γιατι απλά οι επώνυμοι είναι ο καθρέφτης της μικρής μας κοινωνίας μας. και τούμπαλιν

xristos είπε...

stefan την μεγαλυτερη ζημια και απαξιωση του ΠΑΣΟΚ στα ματια τησ κοινωνιας την εκαναν τα διαφορα στελεχη που δεν ανηκουν στην κεντρικη πολιτικη σκηνη ,ομως εχουν τισ αντιστοιχες αναφορες εκει.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@stefan
Τα ονόματα των μεγάλων είναι δεικτικά, εδώ βλέπουμε κάτι απίθανους τύπους να αποφασίζουν, τώρα που τα γκάλοπ γύρισαν, να κάνουν επιτροπές, κινήσεις, δίκτυα, τούνελ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο,υπερ του Γιώργου.Ουστ!!!

Grammateas είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΩΡΑ.ΚΟΙΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ Ν'ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ.3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΕΥΚΟΛΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΝΤΑΡΩ ΟΤΙ ΘΑ "ΠΕΣΕΙ" ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΩΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΓΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.
ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ; ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, έχω πολύ καιρό να γράψω, απλώς θα'θελα να πω ότι κι εγώ συμμερίζομαι τις ανησυχίες πολλών σχετικά με μία κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται τύπου "τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;".Όμως, από την άλλη σκέφτομαι ότι αν τελικά εξαντλήσουμε την παρουσία μας και/ή την κριτική ματιά σε ό,τι συμβαίνει τώρα τελευταία (και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη)κρατώντας μόνο μια στάση κριτικής αυτο-αποστασιοποίησης (για λόγους αυτοπροστασίας από τη συναναστροφή με κάθε είδους τρέχοντα ή μελλοντικά λαμόγια) μετά την 11 Νοεμβρίου, κατά πόσο θα δικαιούμαστε να κάνουμε το ίδιο από μακριά και εκ του ασφαλούς (παραλληλισμός:σαν άλλος Συνασπισμός του πολιτικού συστήματος); Μήπως δεν αρκεί πια μία "προειδοποίηση/απειλή(χι,χι,χι)" για εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση και επαγρύπνηση από δω και στο εξής;
το σχόλιο του grammateas έριξε πάλι την ψυχολογία μου στα Τάρταρα - ουφ! :(((((

Ανώνυμος είπε...

Συνέλευση χθες της δημοτικής οργάνωσης Λάρισας. Με γραμμένους κοντά 4000 μέλη και φίλους. Παρόντες καμιά ογδονταριά. Σε αντίστοιχη προχθεσινή μάζωξη των υποστηρικτών του Γιώργου; καμμιά διακοσαριά, λένε (δεν ήμουν). Απαξίωση της οργάνωσης και των διαδικασιών; Α πα πα πα!

Πίσσα και πούπουλα!

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσα να γράψω αράδες και αράδες για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.
Επειδή έχω βαρεθεί αλλά έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στις κόρες να τους αιτιολογήσω γιατί θέλω να είμαι ΠΑΣΟΚ και αύριο γράφω τα εξής.
Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ, η οποία άρχισε από το 1989, δεν έχει κλείσει τον κύκλο της ακόμα. Το διακύβευμα στη φάση την οποία διέρχεται το ΠΑΣΟΚ είναι αν πραγαμτικά θα ανασυγκροτηθεί και θα αλλάξει και όχι ποιός θα είναι αρχηγός του.

Και είναι ευθύνη της κοινωνίας, των φίλων και μελών να ορίσουν τι ΠΑΣΟΚ θέλουν.

Φαινόμενα Στέφανε σαν αυτά τα οποία περιγράφεις θα υπάρξουν και σίγουρα στην πορεία για την εκλογική διαδικασία όλοι χρειάζονται στους υποψήφιους αρχηγούς για το μέτρημα των κουκιών.

Στηρίζω τον ΓΑΠ όχι γιατί είναι καλλίτερος από τους άλλους. Τον στηρίζω γιατί έχω την ελπίδα ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ με αυτόν ηγέτη σε μία κοινωνική διεργασία η οποία θα δώσει νέα μορφή στη κομματική οργάνωση μετά στη κοινωνική λειτουργία και τέλος στη διακυβέρνηση

Ας μην οργιζόμαστε με τους "κωλοτούμπες" και τους ετερόφοτους αστέρες. Δεν μπορείς να τους σταματήσεις άλλωστε. Ας κρατήσουμε το εύθυμο της περίπτωσης και το θετικό της ψήφου τους.

Αλλαγές σε μεγάλους οργανισμούς κυρίως κοινωνικούς δεν είναι εύκολο να γίνουν ιδιαίτερα όταν η κοινωνία παραπαίει στα βασικά ζητούμενά της τα οποίο είναι ο αυτοπροσδιορισμός της και η αυτογνωσία της.

Οι αλλαγές όταν γίνονται από κάτω είναι ριζοσπαστικές αλλά δεν είναι εφικτό να γίνουν στην εποχή μας και αν γίνουν θα είναι θνησιγενείς γιατί δεν θα έχουν όραμα αλλά θα έχουν βασισθεί μόνο σε αντίδραση.

Ετσι λοιπόν αυτό το οποίο μένει για το ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει από πάνω προς τα κάτω βήμα βήμα.

Ο σύντροφος Βενιζέλος δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι εξουσιαστής, το οποίο δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι αυτό το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ τώρα.

Ο σύντροφος Σκανδαλίδης είναι αυτός που έθεσε ακριβώς το ζήτημα αλλά μπορεί να είναι ο κατάλληλος για γραματέας του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι αρχηγός του, και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και πρέπει να τον σεβόμαστε γιατί στην ουσία η παρουσία του στη διαδικασία αυτή την έβαλε σε πραγματικά πολιτικούς όρους.

Ο Παπανδρέου αν πάρει τούτη τη φορά το "καθαρό" δαχτυλίδι και βέβαια όχι λευκή επιταγή έχει την δυνατότητα,με βάση αυτά τα οποία μας λέει πάντα, να δημιουργήσει τις συνθήκες από πάνω οι οποίες απαιτούνται για την υλοποίηση του ζητούμενου.

Ο καιρός θα δείξει τελικά αν το μοντέλο της συμμετοχικής δημοκρατίας το οποίο έχει στο μυαλό του θα προσπαθήσει να το υλοποιήσει ή είναι απλά η καραμέλα του να συμμετέχουμε με τους κανόνες και τους όρους που θα ορίζουν κάποιοι επιβήτορες της εξουσίας και λάτρεις του να προσδιορίζονται σαν περιβάλλον του προέδρου και κατ'εμέ ορτινάτζες(Βλέπετε δείγματα από το Κάθε Μέρα Πολίτης)

Με την ευκαιρία γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει αν τα "στελέχια" του Κάθε Μέρα Πολίτης έχουν πάρει θέση και αν έχουν πάρει με ποιόν είναι?!?!

Να αντέχετε όλοι

spallantzas είπε...

@Παντελή
Πάλι καλά που εσείς κάνετε και συνέλευση. Γιατί εμείς δεν κάναμε ούτε μια από τότε που ιδρυθηκαμε!

@ganarg
πως τον βλέπεις τον καιρό? θα βρέξει?

NdN είπε...

Φίλε Στέφανε,

Το συγκεκριμένο post σου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της Εθνικής Συνδιάσκεψης. Εκεί οι κάθε λογής τυχάρπαστοι θα μοιράζουν καρέκλες. Γι αυτό και εγώ το ανέβασα σήμερα στο blog μου. Αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά.

Συντροφικά
NdN

spallantzas είπε...

@NDN
για όσους είχαν (και έχουν) αμφιβολίες για τις προθέσεις , ας ρίξουν μια ματιά στις χθσεσινές ομιλίες τα υπόλοιπα στο σημερινό Post