12 Οκτ 2007

Κώστας Λαλιώτης ... χωρίς σχόλια ...

" ... Η θετική υπέρβαση, η αναγέννηση και η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να έχουν περιεχόμενο και αντίκρισμα αλήθειας, κάθε μέρα και παντού με τις επιβεβλημένες ρήξεις, ανατροπές και αλλαγές.

... Η Επανίδρυση του Κινήματός μας με όρους Λαϊκής Συμμετοχής και Αυτό-οργάνωσης των Πολιτών οφείλει να συνδεθεί με την πρωτοβουλία, τη χειραφέτηση και την παρέμβαση των Ψηφοφόρων, των Φίλων, των Μελών και των Στελεχών δίνοντάς τους λόγο, φωνή και δύναμη με Δημοκρατική και καταστατική κατοχύρωση....

...

... Με όρους των σύγχρονων Μη Προνομιούχων αυτής της υπαρκτής, συνεκτικής και μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που ζει στα δύο Μητροπολιτικά Κέντρα, στις Πόλεις και στην Περιφέρεια, που απαιτεί μια Δυνατή Ελλάδα με Βιώσιμη και Ισόρροπη Ανάπτυξη παντού και για Όλους, και μια Δίκαιη Κοινωνία για να δοθούν σε όλους δυνατότητες, ευκαιρίες και εγγυήσεις στο «Δημιουργείν», στο «Επιχειρείν», στο «Παράγειν», στο «Εκπαιδεύειν», στο «Καινοτομείν», στο «Συμμετέχειν», στο «Ευημερείν», στο «Κατανέμειν δίκαια τον πλούτο», στο «Εργάζεσθαι ως κεκτημένο δικαίωμα», στο «Διασφαλίζειν του Κοινωνικού Κράτους και του Κράτους Πρόνοιας».

Με όρους κοινωνικών, δημοκρατικών, ειρηνικών και οικολογικών Κινημάτων, με όρους Κινημάτων εθελοντισμού και κοινωνικής κριτικής, με όρους Κοινωνίας των Πολιτών....

...

... Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως ένας Πολιτικός Ηγέτης με ξεχωριστή διαδρομή έχει και παρόν και μέλλον, γιατί αποτελεί ένα σημαντικό και πολύτιμο «κεφάλαιο» για την Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ, για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, για την Ελληνική κοινωνία, για την Ευρώπη, για τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Αυτό το «κεφάλαιο» είναι ζωτική ανάγκη να διαφυλαχθεί.
Να μην φθαρεί, να μην σπαταληθεί και να μην αναλωθεί μέσα σε άγονες και αδιέξοδες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις....

...

... Οφείλω όμως σε συνάρτηση με τις πολιτικές μου αναφορές και θέσεις, για λόγους που ανάγονται στον κώδικα των αρχών και των ηθικών αξιών μου, να δηλώσω και να καταστήσω σαφές ότι η ηθική και η πολιτική μου στήριξη στο Γιώργο Παπανδρέου θα είναι δεδομένη.
Με την προτροπή να ακούσει τους «άπιστους» που μπορούν να δουν καθαρά και μακριά και όχι τους «τυφλούς πιστούς» που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δουν καθαρά και μακριά.
Σε κάθε περίπτωση η θέση και η επιλογή μου είναι σαφής.
Για λόγους ηθικής τάξης θα είμαι πολιτικά μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου, όποια και να είναι η πολιτική του απόφαση, ακόμα και εάν διαφωνώ με αυτή. "

τα σχόλια σας παρακαλώ...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία των Πολιτών ξανάρχεται στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

αντωνης είπε...

δυο λογια
1) οτι δεν αντεχω αυτη την ακατασχετη μπουρδολογια του Λαλιωτη, για μενα δεν εχει καμια διαφορα, στο οτι μιλαει πολυ χωρις να λεει τιποτα, απο το Βενιζελο.
2) γιατι το βγαζουν τωρα και οχι οταν το εγραψε;

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Δεν πειραζει συντροφοι δεν εχει σημασια πια.
Το Tο ρεύμα της Ελπίδας.
το ρευμα της Αλλαγης ερχετε και τα μυνηματα ειναι ενθαρυντικα ενωτικα νικηφορα.
Κατι αλλαζει στο ΠΑΣΟΚ και αυτο ειναι το οτι αποκτα επιτελους ηγετη.

αντωνης είπε...

Παπαιωαννου, να μου λειπει τετοιος "ηγετης".

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Εξηγησε μου το γιατι αποφευγοντας συνομοσιολογια και αφορισμους.
Εξηγησε μου με λογια , επιχειρηματα και διαθεση για κουβεντα.

Εξηγησε το μου ή εδω η στο Tο ρεύμα της Ελπίδας.
Παρακάλω

spallantzas είπε...

@a.g.
Δεν "το βγάζουν" ...αυτός το "έβγαλε" τώρα. η σωστή ερώτηση δεν είναι αυτή. δεν συνεχίζω.όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

@papaioannou
εντάξει, καταλάβαμε : το "ρεύμα της ελπίδας". Μην επαναλαμβάνεσαι σε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

όπου γυρίσω και όπου σταθώ ο Βαγγέλης βενιζέλος εκφράζει την αγανάκτησή του για τον Παπανδρέου το "πεθαμένο ΠΑΣΟΚ" "τον ανίκανο αρχηγό του " " το πολυτελές υπουργείο " " τα μεταπτυχιακά " ΜΉΠΩΣ ΕΊΜΑΙ ΤΥΦΛΌΣ ΚΟΥΦΌΣ... και δεν ακούω ίχνος πολιτικής ατζέντας ειλικρινά δεν μπορώ να ακολουθήσω τον Βαγγέλη σε αυτή την διαδρομή και οι δύο αποτελούν κεφάλαιο για το
ΠΑΣΟΚ αλλά η συμπεριφορά του Βαγγέλη τον απαξιώνει ....ειλικρινά σύντροφοι μένω τις τελευταίες μέρες άφωνος . Το επίπεδο μεταξύ των στελεχών έχει πέσει πολύ υπάρχουν ώρες που παρασύρομαι και εγώ σε αυτό . Ζητώ συγνώμη ! Στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου από την αρχή με όλες μου τις δυνάμεις . Ειλικρινά η πολιτική πορεία του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό στην Θεσσαλονίκη σε όσους ασχολούνται με τα εσωτερικά του κινήματος .
Δεν ήταν γνωστή όμως η πολιτική του κατεύθυνση τελικα....

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Εξηγηστε μου το γιατι αποφευγοντας συνομοσιολογια και αφορισμους.
Εξηγηστε μου με λογια , επιχειρηματα και διαθεση για κουβεντα. Γιατι στηριζεται Γιώργο Παπανδρεου. δεν βλεπετε οτι το ΠΑΣΟΚ με αυτον τον ηγετη εκανε χαρακιρι και οδηγειτε εκ νεου σε αυτο.

Εξηγησε το μου ή εδω η στο ρεύμα της Ελπίδας.
Παρακάλω

spallantzas είπε...

@papaioannou

Μας πλευρίτωσες με τα "ρεύματα" ...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω ότι πολλή μελάνη έχει χυθεί για τα κάθε φορά γραφόμενα του Κώστα Λαλιώτη αλλά και για εκείνα που σύμφωνα με τους διερμηνείς του, υπαινίσσεται. Σε αυτή τη δύσκολη φάση του ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζονται υπαινιγμοί, χρησμοί και μισές κουβέντες, αλλά θα πρέπει κανείς να παίρνει ξεκάθαρη θέση χωρίς υστεροβουλία. Εν πάση περιπτώσει, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πρέπει να κερδίσει, να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος του Κινήματος, χωρίς δεσμεύσεις κι αν ο κάθε Λαλιώτης θέλει να τον στηρίξει, θα εκτιμηθεί δεόντως. Περισσότερα, αν ενδιαφέρεστε, κάντε καμιά βόλτα στο blog μου. Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι για τον Λαλιώτη! Παλιότερα είχα γράψει ένα κείμενο όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: "Αυτοί οι δημοσιογράφοι που είτε υπό μορφή σχολίων είτε σε διάφορα ρεπορτάζ γράφουν για το μέλλον του Λαλιώτη, δεν βαρέθηκαν; Τι σκέφτεται ο Λαλιώτης, θα γυρίσει ο Λαλιώτης, γιατί σιωπά ο Λαλιώτης, πότε θα τον καλέσει ο Παπανδρέου, θα είναι υποψήφιος ο Λαλιώτης, τι ζητεί ο Λαλιώτης για να επιστρέψει, οι όροι του Λαλιώτη κ.λπ. Έλεος! Αν έχει κάτι να πει ο Λαλιώτης, ας βγει ο ίδιος και να το πει...". Τελικά, ο Λαλιώτης ΕΓΡΑΨΕ μια μπροσούρα που μάλλον θα την ετοίμαζε για την περίπτωση που ήταν κι αυτός υποψήφιος. Αλλά, αυτά που γράφει είναι πολύ κοινότοπα. Τα έχουμε διαβάσει, τα έχουμε ακούσει, τα έχουμε συζητήσει μεταξύ μας... Κι όπως λέει ο ποιητής, το θέμα τώρα είναι τι λες! Ωραία στηρίζει τον Παπανδρέου ανάμεσα σε υπαινιγμούς για τον Βενιζέλο ότι σε κάποια περίπτωση, κάποιες δεσμεύσεις και διάφορα περίεργα... Δεν μπορώ πλέον να τον παρακολουθήσω. Τέλος με τον Λαλιώτη. Όποιος θέλει να στηρίξει τον ΓΙΩΡΓΟ, ας το κάνει δίχως προαπαιτούμενα, συμφωνίες, δεσμεύσεις κ.λπ.