14 Νοε 2007

Η εκκένωση ενός κενού


Συνεχίζεται η παρέλαση των διαφόρων "ονειροκριτών" και "ρευμάτων ιδεών " (και ανίδεων) στα τηλεπαράθυρα και στις στήλες των εφημερίδων , οι οποίοι με αξιοθαύμαστη ευκολία μαντεύουν και επιλύουν με μιας τα προβλήματα τα ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας.

Είναι καταπληκτικό (μπράβο Γιώργο σε τελική ανάλυση) αλλά όλο το πολιτικό προσωπικό, από τον Καρατζαφέρη έως την Παπαρήγα θέλει να πει κάτι για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ. Τα θετικά ή αρνητικά σχόλια για τη διαδικασία της Κυριακής κυριαρχούν ακόμη στην επικαιρότητα. Έχω την αίσθηση ότι η ηγεσίες όλων των υπόλοιπων πολιτικών σχηματισμών, πρέπει να έχουν πέσει σε βαθιά κατάθλιψη! Ειδικά ο, υποτίθεται πρωθυπουργός, Καραμανλής πρέπει να άρχισε τα χάπια και να έχει αυξήσει τις πίτες και τα dvd. Ευτυχώς γι' αυτόν παίζει καλά η Πανάθα και παίρνει λίγο τα πάνω του.

Στα του ΠΑΣΟΚ , δυο μέρες τώρα, θα έχετε προφανώς παρατηρήσει ότι τις τηλεοπτικές καρέκλες έχουν καπαρώσει οι "βενιζελικοί" κυρίως, αλλά και κάποιοι λαλίστατοι "παπανδρεϊκοί" που προσμένουν με αγωνία τα "γαλόνια" του αρχηγού για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Οι κορυφαίοι ρίχνουν σχεδόν μόνοι τους τα ονόματα τους στο τραπέζι για τις βασικές θέσεις κλειδιά του κόμματος, ξεχνώντας - μέσα στη σκασίλα τους - ότι είναι βασικός κανόνας στην πολιτική να μην καις το όνομά σου νωρίς. Και παράλληλα πιέζουν για επίσπευση διαδικασιών , τώρα που έχουν (όπως νομίζουν οι αφελείς) το πάνω χέρι.

Έχω γράψει εδώ και δυο μέρες ότι θα περίμενα από τους "κορυφαίους" μια πολιτική μετριοφροσύνη που θα εκφραζόταν στο ανώτατο επίπεδο με τη στοιχειώδη διάθεση των παραιτήσεων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο. Τώρα που το ξανασκέφτομαι , ίσως είναι χρήσιμο (διασκεδαστικό και διδακτικό είναι σίγουρα) να αφεθούν λίγο ακόμη να εκτεθούν , ώστε να φανεί όσο πιο καθαρά γίνεται και σε μας και στον Πρόεδρο το πολιτικό κενό που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ , τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Και αφού φανούν όλα καθαρά , ο ενδιαφερόμενος θα "διατάξει" την εκκένωση του κτιρίου ...

υ.γ. Οφείλω να εξαιρέσω από την "πασαρέλα" μια συνετή παρουσία , αυτή του Δημήτρη Ρέππα , ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι "οι κορυφαίοι πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνουν ένα βήμα πίσω και να εγγυηθούν οι ίδιοι την ανανέωση του κινήματος". Ποιος τον ακούει είναι το θέμα ...

Σ.Σ. το παρόν post είναι και μια επεξήγηση σε όσους δεν κατάλαβαν και με ρώτησαν για την ερμηνεία της εικόνας της "αγελάδας". Ο τίτλος του post είναι απο ένα βιβλίο του Χρήστου Κηπουρού.

4 σχόλια:

xristos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ STEFAN ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ,ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥxm9617

spallantzas είπε...

αγαπητε Χρήστο . νομιζω πως ο κ.Νομαρχης βιάζεται και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω, μερικοί να κάνουν ενα βήμα εμπρός και να πέσουν στο γκρεμό, κάποιοι άλλοινα κάνουν ένα βήμα πίσω,για να διευκολύνουν τους πρώτους.
Ηθικό δίδαγμα:Κερδίζουν όσοι μείνουν ακίνητοι αυτή τη στιγμή!

Ανώνυμος είπε...

Ας εφαρμοσθεί η πρόταση Ρέππα σε κάθε επίπεδο. "Ενα βήμα πίσω όλοι"

Και να μην ξεχνά κανείς. Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκλέξαμε πριν λίγες ημέρες και όχι τμήματος του ΠΑΣΟΚ.